banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Çayını-kahvesini yudumlayıp sohbet ederken hem ülkenin ekonomik durumunu hem de oyunun yönünü öğreneceksin.

Mesela Derince Denizciler caddesinde şöyle bir tur atarsan esnafın yüzde doksanının zaten kapının önünde durduğunu, yan esnafla kaynatmakta olduğunu rahatlıkla görürsün.

Sorduğunda alacağın cevap belli.

Zaten iktidar partisinin Milletvekili adaylarının neden esnafı dolaşamadığını ve ilçe ve mahalle teşkilatlarında görev yapan elemanlarının surat ifadelerine baktığında önümüzdeki seçimlerde yüzde 40 bandında dolaştıklarını ve fazlaca ümitli olmadıklarını derhal anlayabilirsin.

Seçim bürolarında kendi aralarında bile vura vura kavga ettiklerine göre de durum çok çok vahim.

Teşkilatlar da moral-motivasyon denen bir şey kalmamış, milletvekilleri dolaşmaktan endişe duyar hale gelmişse ve propaganda işine kendi liderleri yetmiyormuş gibi bir de Cumhurbaşkanları dahil olmuşsa durum bizim tahmin ettiğimizden kötü demektir.

Kimileri yazdıklarıma duygularımı da karıştırdıklarını zannetseler de hiç öyle değil.

Ben 13 yaşından beri çalışıyorum ve 1990 yılından bu yana mesleğimi kendi işyerimde sürdürüyorum.

Hem Ak Parti teşkilatlarında hali hazırda görev yapan arkadaşlarım hem de tüm partilerden eş-dost-arkadaş-akrabalarım ve müşterilerim var.

Hepsiyle görüşüyor, sohbet ediyor ve hatta birçoğundan güncel anketleri rahatlıkla alabiliyorum.

Tüm partilerin kendi anket sonuçlarını alıp karşılaştırdığımda 2-3 puan gibi birbirine çok yakın sonuçların olduğunu söyleyebilirim.

Bu sonuçlara göre de tek başına iktidar kesinlikle görünmüyor.

Hele ilimizde iktidar partisi epeyce kan kaybetmiş.

7 milletvekili hayal.

Ak Parti’ nin en güçlü olduğu illerin başında gelen Kocaeli’ de kaybedilen 1 milletvekilliği bile burayı allak-bullak etmeye yeter de artar bile.

Bakmayın siz sayın bakanın verdiği seçim tahminlerine.

Hayatta yapmadığım bir şeyi yapar isteyenle anahtarına iddiaya girerim sonuçlar için.

6’ dan başlarım, o da kıyak olsun diye.

Tabii bu arada Saadet ve BBP ittifakının çalışma performansını da işin içine dâhil ederim.

İttifak da BBP eski il başkanı Serhat Duyar müthiş performans sarf ediyor lakin Saadet cenahında yani seçimi sevk ve idare eden tarafta o şevk ve heyecanı pek göremiyorum ve dolayısıyla bu da sonuçlara yansıyacaktır.

Silkelenip sağa-sola yatmaya meyyalli seçmenlerini toparlamaları lazım.

MHP’ de beyannamenin açıklanmasından sonra oluşan sinerji sokağa hemen yansıdı.

Bu güne kadar açıklanan en iyi seçim beyannamesi MHP’ den geldi ve bu da hem teşkilatlarda hem de siyasetle az çok ilgilenen, siyasi partileri izleme yetisi olan vatandaş da karşılığını buldu.

Halkın tüm katmanlarına dokunan, ihmal ettikleri hiçbir kesim kalmayan bu beyannameyi vatandaşa iyi anlatırlarsa iktidara nefret derecesinde öfke duyanların tek adresi olurlar.

Şu sırada şu varmış, şu adam şöyle diyormuş falan demez millet.

Cebine kim fazla para sokacaksa, onlarca fasa-fiso vergileri kim kaldıracaksa, işsizlik ve yoksulluğu kim giderecekse, istihdamı kim arttıracaksa, kadro bekleyen öğretmen vb. adaylara kadroları kim tahsis edecekse, terör örgütüne dersini kim verecekse, halkın güvenliği konusunda kim gereğini yapacaksa, okuyan gençlerimize mali desteği kim sağlayacaksa, yeni evleneceklere faizsiz ve 2 yıl vadede krediyi sağlayacaksa, evsizlere konut yapılana kadar kim karşılıksız kira yardımı yapabilecekse,  24 bin engelli kadrolarını kim dolduracaksa,  muhtaç ailelere aylık harcamaları için kim destek olacaksa gibi daha onlarca sırf vatandaşının refahı için planlama yapabilmişse ve en önemlisi “bu adamlar Vatanı asla böldürmez” diyeceklerse ona verir oyunu vatandaş.

Bu seçimler geçmiş seçimlere benzemiyor.

Müthiş yıpranan, kendi içinde yüzlerce sorun yaşayan, belediyelerdeki yolsuzluk iddialarıyla çalkalanan, cemaatleri karşısına alarak kendi vakıflarına akla hayale gelmeyen kıyaklar yapan, bakanlarının yolsuzluk suçlamalarıyla anılan, dinimiz ile dalga geçen Makara-Bakaracılarıyla gündemden düşmeyen adama mitingde halen mikrofon vererek konuşturan, elindeki Kuran-ı Kerim ile siyasi konuşmalar yapan, Kabe maketi yaptırarak milleti etrafında tavaf ettiren yani yıprandıkça yıpranan ve daha önemlisi başkanlık sistemine kafayı takıp başka hiç bir şey düşünmeyen,  parti lideri gibi davranarak partinin gerçek liderini ikinci plana atan bir şahsiyetin gölgesinde girilecek seçimlerden o açıklanan seçim loto sonuçlarını almak mümkün değildir.

Millet kendisi ser sefil haldeyken, esnaf işsizlikten kan ağlar vaziyetteyken cebinde üç kuruş parası olmayanların bir anda altlarına son model jipler çektiğini, köşe olduklarını, köşe olduktan sonra “Ben bu milletin a…sını bellerim” diyenleri görüyor ve unutmuyor artık.

Ne CHP eski CHP ne MHP eski MHP ne de küçük bir parti halinde olanlar birbiriyle ittifak yapmayacak kadar birbirlerine uzak değiller artık.

Vatanın ne hale getirildiğini, vatandaşın ekonomik kriz altında nasıl ezilip fakirleştirildiğini, zengin bir elit zümrenin her aklına geleni yapar hale geldiğini gören ve öncelikli olarak vatandaşını içinde bulunduğu zor koşuldan kurtarmaya çalışan muhalefet partileri gayet iyi hazırlandılar bu seçimlere.

 Herkes için her şeyi düşündüler.

Bu durumda bile bu vatandaş bu kadar olan biteni göremiyorsa, ben halimden memnunum diyerek onu bu hale düşüren mevcut iktidara desteğini verecekse artık hiç kimsenin yapacak bir şeyi olamaz.

Ülkesini seven gerçek vatanseverler o saatten sonra “vallahi benim de artık umurum da olmaz. Ne yazarım ne çizerim ne de bu vatandaş için kılımı kıpırdatırım” diyebilir ve ülke önü alınamaz bir uçuruma doğru sürüklenebilir.

Tabii bu benim fikrim.

Fikrimin ince gülü ise artık bu vatandaş için hapishanelerde çürümeyi bile göze almışlarda oluşacak yılgınlıktır.

Kimse kusura bakmasın…

Senin rahatın için bir yerlerini yırtanlar, sen rahat içinde çoluk-çocuğunla vakit geçirirken gece-gündüz demeden koşturanlar, hakkındaki suçu bilmeden içerde yatanlar da enayi değil.

Sen gereğini yapmıyorsan eminim onlar da gereğini yapmayacaklardır o saatten sonra.

Kalın sağlıcakla.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.