BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Demirtaş, İzmit’te, Perşembe pazarı alanında HDP’lilerle buluşacak.

AKP, CHP ve MHP dışında seçim barajını sorunsuz aşma sınırında olan tek siyasi parti olan HDP’nin eş genel başkanının Kocaeli performansı merakla bekleniyor.

10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 9,76 oy oranını yakalayan HDP’li Demirtaş ilimizde de yüzde 5 sınırını geçmişti.

Demirtaş, partisini yurt genelinde Türkiye partisi yapma iddiasını her ortamda sürdürürken, İzmit’te gerçekleştireceği söylemde bu açıdan önem taşıyor.

Demirtaş, lider olma yolunda emin adımlarla ilerlerken, FOX TV’de katıldığı canlı yayında AKP ile koalisyonu kesinlikle düşünmediklerini kaydetti.

Daha öncede de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “başkan olamayacaksın, HDP’liler bu topraklarda nefes aldığı sürece başkan olamayacaksın” diye seslenen Demirtaş siyaseten çok kararlı görünüyor.

Benzer bir ifadeyi CHP Genel Başkanı K.K. ya da MHP Genel Başkanı D.B.’den duyduk mu ?

Hayır, elbette duymadık.

Seversiniz ya da sevmezsiniz ama Demirtaş giderek yurt genelinde daha fazla taraftar topluyor, Erdoğan ve onun güruhuna karşı net tavırlar sergiliyor.

HDP şayet 7 Haziran’da barajı aşarsa ülkenin siyasi geleceğini de tayin edecek.

Ülke gerçeklerinden yola çıkarak değerlendirdiğimizde, mevcut şartlarda CHP’nin en fazla yüzde 30 bandını görebileceğini tahmin etmek çok zor değil.

MHP’nin de iktidar ortağı olduğu dönemde dahi yüzde 18 oy oranını yakaladığı düşünülürse mevcut şartlarda ülkenin demokratik bir zemine oturması için HDP ve milli ittifakın gerçekleştireceği performanslar önem arz ediyor.

Bu kapsamda düşünüldüğünde HDP’nin ve milli ittifak partilerinin barajı aşması neticesinde ülkemizdeki totaliter rejim bunalıma girecek, özgürlüklerin önü açılacaktır.

Ötekileştirmenin giderek arttığı, insanların giderek ekonomik refahını yitirdiği, güven bunalımının zirve yaptığı bir ortamda TBMM çatısı altında farklı renklerin, farklı seslerin olması cumhuriyetin temellerini daha da güçlendirecektir.

Özgürlükçü sosyal demokrasiye inanan bir yurttaş, bir vatandaş olarak şunu söyleyebilirim ki, ülkemize tek parti iktidarı gömleği, tarih boyunca bol gelmiştir.

Cumhuriyet tarihini incelediğimizde bu CHP döneminde de, DP döneminde de, AKP döneminde de benzer anti demokratik totaliter yönetim tarzlarına dönüşüm yaşanmıştır.

O nedenle üzülerek söylüyorum ki, ülkemizde demokratik zeminin tabanda daha net anlaşılır olması, güçler ayrılığının iktidar erki tarafından kontrol altına alınamaması adına daha önümüzde çok yol var.

Uzun lafın kısası bundan sonra söz Demirtaş’ta.

Saat 18’de yolu düşenlerle Demirtaş’ı Perşembe pazarı alanında dinleyeceğiz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.