banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

SP-BBP milli ittifakında yıllar önce tanıştığım önemli bir isim dikkat çekiyor, göze batıyor.

O isim; Serhat Duyar..

Aile şirketi olan Duyarhan Tekstil’de uzun yıllardır alın teriyle görev yapan Serhat beyi yanılmıyorsam 2008 ya da 2009 yılında tanımıştım.

Dünya Gazetesi’nde genç bir ekonomi muhabiri olarak görev yaptığım dönemlerde Duyar’ı aile şirketlerinin ofisinde ziyaret etmiş, keyifli bir sohbet ve söyleşi gerçekleştirmiştik.

Gel gelelim, yıllar seneleri kovaladı.

Duyar önce BBP İl Başkanlığına, ardından da partisinde çok önemli, çok kritik görevlere yükseldi.

Çünkü inanmıştı davasına.

İnanmıştı liderine.

Duyar, bir anda 2015 genel seçimleri öncesinde milli ittifak sayesinde kendisini diğer inanmışlar arasında, SP’lilerle birlikte bulmuştu.

Anadolu’nun manevi çimentosunda yoğrulan bu iki siyasi parti artık tek bir vücut oldu, siyasi meydanlara renk getirmeye başladı.

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın manevi mirasında filizlenen bu ittifak hiç şüphesiz ki Anadolu’da da büyük ses getirecek, yankı bulacaktır.

Açıkçası milli ittifakın ilimizde şimdiden yüzde 10 barajını yıkıp geçtiğine inanıyorum.

Tabi ki bunu ben demiyorum.

Rakamlar söylüyor.

Kocaeli’nde geçmiş genel seçimlerin sonuçlarına bakın, ne dediğimi göreceksiniz.

His mis değil yani, net rakamlar.

Milli ittifakın ülke genelinde oy potansiyeli yüzde 10-15 arasında ise bu oran Kocaeli için iddia ediyorum yüzde 20-25 arasındadır.

Milli ittifak özellikle Başiskele, Çayırova, Darıca, Kartepe, İzmit, Gölcük, Gebze gibi ilçelerde çok ciddi bir oy potansiyeline sahiptir.

Çünkü saydığım bu ilçelerin bir kısmında Saadet Partisi tek başına ikinci partidir.

Milli görüş seçmeni sandığa sahip çıkarsa, milli ittifakın hakkını verirse, oylarını korursa Kocaeli için milli ittifakın baraj sorunu yoktur.

Hatta iddia ediyorum, SP’li seçmen bu ittifaka sahip çıkarsa milli ittifak Kocaeli’nde MHP’yi geride bırakacak bir potansiyele sahiptir.

Milli ittifak yorumlarımız şimdilik bu kadar.

Bu arada Serhat Duyar henüz 34 yaşında ve genç politikacının geleceği çok parlak.

Bizden söylemesi..

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.