banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Hatta o kadar ileri gidiyorlar ki MHP’ ye siyaset dersi vermeye kalkışıyorlar.

Ben MHP’ li falan değilim.

Kaydım kuydum, herhangi organik bir bağımda yok.

Ancak MHP’ de ki çalışmaları yakından takip ederek il bazında neleri değiştirebileceklerini gözlemlemeye çalışıyorum.

Çünkü biliyorum ki yapılan çalışmalar hem teşkilatların dinamikliğini ortaya koyar, hem de bu çalışmaların seçim sonuçlarına ne yönde tesir edeceğinin ipuçlarını verir.

SKM’ nin başına getirilen adam Derince Meclis Üyesi Hakan Karakaş.

Son yerel seçimlerden edindiği tecrübeleri oldukça iyi yansıtıyor aday adaylarının çalışmalarına.

Sosyal Medya’ da varlar, sahadalar ve her gün her ilçede mutlaka 3-5 aday adayları milletle yüz yüze temas kurmakta.

Birbirlerine karşı tevazuları yerli yerinde…

Eski agresifliklerinden eser kalmamış…

Giyim kuşamlarına dikkat ediyorlar…

Kullandıkları dil çok iyi…

Öyle zannediyorum ki sürekli anket yaparak kamuoyunun nabzını tutan Ak Parti Kocaeli’ de de MHP’ deki yükselişinin çok farkında.

Bu kanaatimi güçlendiren söylemler bugün yapılan Ak Parti İl Danışma Meclisinde konuşma yapan İl Başkanı ve Bakanın kurduğu cümleler arasında gizli.

İl Başkanı Şemsettin Ceyhan kardeşim muhalefet partilerine yönelik (Aslında MHP’ ye yönelik) yaptığı konuşmasında “Adaya adaylarınızı il binalarına sokun, birlikte kahvaltı yaptırın, kendi içinizde temayül yapın. İsterlerse bu işlerin nasıl yapıldığını gösterir, kendilerine destek oluruz.”

Şimdi siyasette bu dile karşı tarafı ciddiye almama, kafa bulma, işi bilmediklerini ima etme, kendilerini bu işi çok iyi bildikleri için eğitim verebilecek esvafta görmek demektir.

Adam çıkar “sanane kardeşim benim çalışmalarımdan, sen kendi çalışmalarını yap ve karşılığını da sandıkta al” derse ve hatta haddi aşıp senin diline uygun birkaç kelam ederse ne yapacaksın?

Doğrudur da…

Kime ne diğer partilerin yaptığı çalışmalar?

Adamlar aday adaylarını neden il binasında tutup ha bire kahvaltı yapsınlar ki?

Böyle yaparak senin ekmeğine yağ mı sürsünler.

Çıkarlar Kocaeli’ yi parsel parsel dolaşırlar, aday olamayacaklarsa da partilerinin propagandasını yaparlar.

Ee anket sonuçları rahatsız edici tabii ki.

Kim ister muhalefetin milletle temas kurmasını?

Birileri bir yerleri parsel parsel peşkeş çekerken adamlar adım atmadık yer bırakmıyorlar.

Aslında verilmesi gerekilen bir ders varsa bence bu parsel parsel peşkeş çekme nasıl oluyor?

Bunun dersini verseler daha anlamlı olur.

Çünkü kendi Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç bu konuda ne kadar mahir olduklarını tüm Türkiye’ nin gözünün içine baka baka itiraf etti.

 Sayın Bakan Işık yaptığı konuşmada “Sadece basınla siyaset yapılmaz. Milletle siyaset yapacaksınız” derken muhalefet partilerinin bunu başaramadığını ima etmiş olmalı.

Doğru söylemiş…

Muhalefetin basını olmadığı için milletle siyaset yapma zorunluluğu elbette vardır ve elzemdir de.

Havuz medyasının her gün her dakika bir bakan veya üst yöneticiyi bangır bangır bağırttığı, her zapladığımızda ekranda bir Ak Parti’ liyi gördüğümüz siyaset arenasında elbette muhalefetin tek yapacağı şey millete dokunmaktır.

Ee o zaman İl Başkan kardeşim Şemsettin Ceyhan niye muhalefete il binalarına girin, kahvaltı yapın, aranızda temayül yapın” diye telkinde bulunuyor ki?

Demek ki milletle temas istenmiyor.

Yine eskisi gibi muhalefet kendi içinde “kendin pişir-kendin ye” yapsın,  sahayı size bıraksın.

Benim edindiğim intibaa göre MHP edindiği tecrübeyle milletle temas kurmanın, evlere girmenin ve hatta gönüllere ulaşılacak yolların yöntemini kavradı artık.

Şu ana kadar çok iyi gidiyorlar.

7 Nisan’ dan sonra da bu birlik ve beraberlik devam eder ve liste sağlam yapılırsa alüyül ala olur.

Hele seçim ittifakı gerçekleşirse (ki şu saatlerde çok önemli gelişmeler oluyor) burada 3 milletvekilliği asla hayal olmaz.

Dediğim gibi; bu ve buna benzer gelişmelerden çok haberdar olan Ankara siyaseti ülke çapında olduğu gibi Kocaeli’ de de paniklemiş durumda.

Ak Parti Genel Merkezinin anket yaptırdığı firmalardan dostlarınız varsa ve içerden doğru bilgiler alabiliyorsanız eğer bu paniklemenin sebebini çok iyi anlarsınız.

Ben bu paniklemenin sebebini çok iyi anlayanlardan biri olarak çok sevgili kardeşim Şemsettin Ceyhan’ a haddim olmayarak ama nazımın geçeceğine emin olan bir abisi olarak ufak bir tavsiyede bulunmak isterim.

Muhalefeti bırak kendi haline.

Sen Mahmut Civelek’ in kırıp döktüğü teşkilatları bir an önce toparla ve 5’ e inme durumunda olan milletvekilliği sayısını en azından 6’ da tutmaya çalış.

Hele hele Fatih Erbakan buradan aday olursa sandıklardan çıkan sonuçlardan sonra başınıza gelecekleri hayal bile edemezsiniz.

Benden söylemesi.

Kalın sağlıcakla.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.