banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Toker, Alevi yurttaşlarımızın CHP’den koparak, HDP’ye yöneldiğini iddia ediyor.
 
İşte Toker’in o sözleri; “Bugüne kadar CHP' ye destek veren alevi kuruluşları, sendikalar, sivil toplum örgütleri ve sol düşünen bir çok insan bu gün bir arayış ve hatta yöneliş içersinde ise ve bu yöneliş HDP ağırlıklı bir hal almış ise bunun sebebi; CHP yönetiminin giderek sol söylem ve çözümlerle siyaset yapmak yerine sağa mesaj vererek, sağdan isimler transfer ederek oy alacağını iddia eden yanlış uygulamaları ve parti içi demokrasi sözü vererek geldikleri yönetimde uyguladıkları antidemokratik çözümlerdir. Genel başkanın ön seçime giriyorum kararı aldığı bir yerde; mevcut milletvekillerinin, Parti Meclisi üyelerinin, MYK üyelerinin, il başkanı ve örgüt yöneticilerinin merkez yoklamasına tabi olmalarını ne bana ne de topluma hiç kimse iddia edemez ve de anlatamaz...!”
 
Evet Toker’in sözleri bu şekilde.
 
Önseçim olması halinde milletvekili aday aday olacağını ilan eden Toker, genel merkezin merkez yoklaması kararının ardından adaylıktan çekilmişti.
 
Uzun yıllar parti içinde demokrasi mücadelesi veren Toker’in bu açıklamalarını birilerinin ciddiye alması gerekiyor.
 
CHP’nin ekseni nereye kayıyor ?
 
CHP ideolojisinden tamamen koparak bir kitle partisi mi olacak, yoksa yeri geldiğinde 1923’ü, yeri geldiğinde sosyal demokrasinin evrensel değerlerini aktaran sosyal demokrat, sol bir parti mi olacak ?
 
Bugünü AKP karşıtlığı üzerinden kitlesel parti olmak üzerinden kurgulayan CHP Genel Merkezi yöneticileri yarın öbür gün, AKP’nin eriyip, yok olmasının ardından benzer tehlike çanlarının kendileri içinde çalacağının farkında değiller mi ?
 
CHP, merkez sağa mı açılıyor ?
 
Merkez sağa açıldığı takdirde, bu ülkede özgürlük için sokaklarda canını veren “can”ların haklarını nasıl savunacak ?
 
İşin özeti, CHP oldu ortaya karışık ızgara.
 
Şu an ki CHP’nin içinde ne ararsan var.
 
Kamuoyunda süren CHP iktidar olamaz algısından ötürü ülkenin batı yakasında da çok ciddi bir oy oranı HDP’ye kayabilir.
 
Özellikle Gaziantep, Mersin, Kocaeli, Adana gibi büyükşehirlerde CHP ciddi oy kayıpları yaşayabilir.
 
Asıl film ise bence HDP’nin yüzde 10 bandını aşıp, TBMM’ye olası 55-60 milletvekili arasında girmesiyle başlayacak.
 
Çünkü 13 yıldır iktidar alternatifini yaratamayan Türkiye, ana muhalefetin alternatifini kendi eliyle meclise yollayacak.
 
HDP’nin meclise girmesi hem demokratik açıdan hem de barış süreci açısından önemli bir samimiyet testi olacak.
 
CHP’de kaçırdığı alevi yurttaşların oylarına yanacak gibi duruyor.
 
Kocaeli gibi bir ilde önseçim yapılmamasının faturasını ise CHP’liler 8 Haziran’dan itibaren genel merkeze kesmeye başlayacak..
 
Sağlıcakla kalın.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.