banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

2007 yılı genel seçimleri öncesiydi.
 
TV 41 Haber Merkezi’nde Stajyer Kameraman olarak görev yapan Orçun Oğuz, omzunda kamerası ile MHP Kocaeli 2. Sıra Milletvekili Adayı Türkkan’ın kahvaltılı basın toplantısına katıldı.
 
Yanlış hatırlamıyorsam, Kocaeli Fuarı içerisinde bulunan Venüs Restaurant’ta gerçekleşmişti basın toplantısı.
 
Kocaeli Valiliği’nin önünden kalkan araçta önde Lütfü Türkkan, arkada ise dönemin Bizim Kocaeli Gazetesi muhabiri, bugünün Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanlığı’nda görevli ağabeyimiz Recep Şeyhoğlu ile yola koyulduk.
 
Kısa mesafeli yolculukta, konuda tabi ki siyasi sohbetti.
 
O dönemler çaylak olduğumuz için çok fazla yorum yapamasak bile derin bir gözlem içerisindeydik.
 
Gel zaman git zaman, 2007 yılında 2. Sıra Milletvekili adayı olan Türkkan, 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri’nde bu kez 1. Sıra adayı olmuştu.
 
Çaylak kameraman Orçun, biraz daha mesleği öğrenmiş, yazılı basında az da olsa üzerine bir şeyler koymuş, belki de kalfalık döneminin ilk adımlarını atmaya başlamıştı.
 
O dönem ki adıyla Gazete Kocaeli’de (Mavi Kocaeli) İmtiyaz Sahibimiz, işadamı Olcay Sanal ile birlikte Türkkan’ı ağırladık.
 
Türkkan kendisini geliştirmiş ve 2007 yılına göre üzerine çok fazla koyan, bilge bir görüntü içerisindeydi.
 
2011 yılında milletvekili seçilmesinin ardından ise Türkkan birkaç vites daha yükseltti ve politikada ustalık döneminde örnek bir milletvekili portresi çizdi.
 
Siyasi partiler olarak düşünüldüğünde, Kocaeli Milletvekilleri bazında Sayın Türkkan yalnız kalmasına rağmen adeta bir ordu gibi savaştı.
 
Kolay değildi her yere yetişmek.
 
Kolay değildi hem ulusal tv’lerde televizyon programlarına katılıp, hem de teşkilatın etkinliklerine yetişmeye çalışmak.
 
İşin özeti gel zaman git zaman Türkkan çıtayı oldukça yukarılara çekti.
 
Kimse kusura bakmasın ama 2015 yılı itibariyle Lütfü Türkkan kalitesinde, popülaritesinde bir MHP’li milletvekili ya da adayı bulunmuyor.
 
O nedenle Türkkan’ın artık Kocaeli siyasetçisi boyutunu aştığını ve böylelikle ulusal bir politikacı olduğunu düşünüyorum.
 
Hiç şüphesiz ki şu anda gerçekleşecek bir MHP iktidarında (tek başına ya da koalisyon) Türkkan bakanlık yapabilecek kapasiteye ulaşmış bir noktadadır.
 
O nedenle Kocaeli’den olmasa bile Bursa ya da İstanbul’da olabilir, mutlaka yeni dönemde mecliste olması gerektiğine inanıyorum.
 
Yolun açık olsun Lütfü aga..

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.