banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Hem sadece iktidar partisinden Milletvekili seçilecekmiş gibi sürekli onların olası listesi üzerinden oynamak hiç mi hiç işime gelmiyor.

CHP var, MHP var.

Bu iki partiyi ikinci sınıf parti olarak değerlendirip 2 veya 3’ er Milletvekili çıkaracak güçte görerek Ak Parti’ ye en büyük payeyi sınmak pek akıl karı değil gibi geliyor bana.

Bu seçimler büyük sürprizlerin yaşanacağının umulduğu seçimler olacağı için Kocaeli’ deki yansıması ne olur diye kafa yormak daha akılcı bence.

Malum MHP_BBP ittifakı ciddi bir şekilde dillendiriliyor.

Ülke genelinde oluşturacağı sinerjinin yüzde 25’ lere kadar varacağı da tarafsız siyasi bilimciler tarafından kabul ediliyor.

Bu durumda Kocaeli’ de 11 Milletvekilliğinin 7 ‘ sini elinde bulunduran Ak Parti’ nin bu ittifak karşısında 1 Milletvekilini bu ittifaka kaptırması çok büyük bir ihtimal olarak görülüyor.

MHP listede zaten epey sıkışık durumda.

Saffet Sancaklı ve Lütfü Türkkan’ ın ilk iki sırada olacağı kuvvetle muhtemelken ittifak sonrası seçilmesi garanti görünen üçüncü isim kim olacaktır?

MHP 3 Milletvekili çıkarırsa Ak Parti’ den eksilen 1 Milletvekilliği onlar için büyük bir handikaptır. 

Çünkü liste yapılırken 7 garanti görüldüğünden tüm adaylar en az 7’ inci sırayı almak için büyük bir efor sergiliyorlar.

6 Milletvekilliği Ak Parti için büyük bir yıkım olur ve bu ihtimal üzerine bastıranlar ilk 6 için Ankara’ da yoğun kulis yapmaktalar.

Fikri Işık, İlyas Şeker dışında kimsenin yerinin garanti olmadığı Ak Parti’ de listeye girmesi kuvvetle muhtemel görünen Serkan Seyhan, M. Akif Yılmaz, Sami Çakır, Hüseyin Yusuf, Serap Ekşi gibi önemli şahsiyetler bu sıralamadaki yerlerini hemen hemen garanti etmiş gibi görünüyorlar.

Eyüp Ayar Gebze’ den ilk 6’ ya girmesi çok kuvvetle muhtemel birinci şahsiyettir.

O halde yukarıdaki isimlerden birisini ilk 7’ nin altına atmamız gerekmekte.

Gebze’ den seçilecek yerde ikinci bir isim düşünüldüğünde Cemalettin Kaflı ve Yalçın Çoştur’ u da bu kategoriye sokarsak eğer listenin ne kadar arap saçına döneceğini varın siz düşünün.

Bu durumda Ak Parti’ de işler epey karışık ve sürpriz bir isim listeye girerse işler daha da sarpa saracaktır.
 
Peki, CHP’ de durum nedir?

Resmi olarak dillendirilmemiş olsa da 4 Milletvekilliği hedefi koymuş partide yeri garanti olan Haydar Akar, Hurşit Güneş ve M.Hilal Kaptan’ dan sonra son isim kim olacak?

Eski İl Başkanı Yalçın Kuşkan çok fazla dillendirilmesine rağmen seçimlerde alınan başarısız sonuçların ilk dörde girmesine engel olacağı görüşü de ağır basmakta.

Ali Haymanalı yerel Parlamentoda son derece başarılı performans sergilemiş kısaca rüştünü ispat etmiş çok etkili bir isim.

İktidar partisine adeta kan kusturmuş, hiçbir şaibeli işi olmayan, son derece çalışkan, beyefendi, geniş halk kitleleri tarafından tanınan, üretken, tecrübeli ve popiliratosu yüksek bir şahsiyet.

CHP’ yi fazla tanımama rağmen yüksek olasılıkla 4 sıranın sağlık konusunda muazzam hedefleri olan Ayhan Mutlu ve Ali Haymanalı arasında geçeğine inananlardanım.

Belik de gönlüm öyle istediği için hissi düşünüyorum.

Dediğim gibi partilerin liste savaşlarında büyük bir muamma söz konusu.

Şimdiden tahmin yürütmek pek akılcı değil.

Hep birlikte bekleyelim ve görelim.

Neyi?

Liderlerin önümüze dikta ettikleri şahsiyetleri ve sonucunda biz seçtik diye böbürleneceğimiz Milletin Vekillerini.

Kalın sağlıcakla…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.