banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Aday adaylarına bir gün önce 3’ er dakika süreyle kendini tanıtma imkânı sağladı ve bir gün sonra “Buyurun 3 dakikada tanıdığınız aday adaylarımız içinden 11 kişiyi tercih ediniz” dedi.

Tüm teşkilatlar büyük bir heyecanla kendilerine tanınan bu imkânı en verimli şekilde kullanmak ve belirledikleri 11 adayı listede görebilmek (!) maksadıyla sandık başına koştular.

Yaklaşık ayrıcalıklı 2 bin kişi genel Merkez görevlilerinin denetiminde oylarını kullanarak büyük bir görevi ifa etmiş oldu.

Hepimizin bildiği gibi ve her defasında şahit olduğumuz üzere kullanılan oylar bir çuvala koyularak Ankara’ nın esrarengiz-gizemli odalarında değerlendirilmek üzere yola koyuldu.

Eminim ki Kandıra’ dan Darıca’ ya kadar bu kadar kişiyi yollara düşüren Genel Merkezleri her zaman ki gibi teşkilatlarının temayülleri yönünde değerlendirme yapacak ve kimleri istedilerse onları Milletvekili adayı yapacaklar.

Tabii bu işin kara mizahi tarafı.

İşin en garip ve tebessüm ettiren tarafı da geçen milletvekili seçimlerinde teşkilat temayülünden birinci çıkan ancak sırlamada ne olduğu herkesçe bilinen bugünkü İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ ın çuvalların ağzını bağlayacak olmasıydı.

Yani o çuvallardan çıkan sonucun aslında sırt kaşımaktan başka bir işe yaramadığını en iyi bilen birisinin bu gün il başkanı sıfatıyla temayül yoklamasının ev sahipliğini yapmasıydı.

O çuvallar çok böyyük adamlar tarafından açılacak, sonuçları asla ve asla açıklanmayacak ama adı da temayül yoklaması olacak.

Şipşak tanıma merasiminde 3 dakikada kendini ifade etmeye çalışan aday adayları kendileri hakkında karar verenlere teşekkür etme seansları bile maalesef olmayacak çünkü sonuçları kendileri de bilemeyecekler.

İlçe başkanları veya il yönetiminde görev yapan bazı zevat- kiramlardan ince ince tüyolar almaya çalışacaklar.

Onlarda “Abi benim öğrendiğim kadarıyla sen şu sıradasın” gibi zaruri beyanlarla durumu idare etmeye çalışacaklar.

Ankara ayağı sağlam olduğu bilinen aday adayları ise kendi sıralamalarını bildiklerini ima edecek havalar atacaklar.

İşte böyle bir ortamda 67 tane aday adayı birde genel Merkez’ in seçmen üzerinde yaptıracağı anketler sebebiyle ilçe ilçe, sokak sokak, kahve kahve ziyaretler yaparak anketlerde uygun bir yer bulabilmek için var gücüyle çalışacaklar.

Tabii işin tarafında işi bilen tecrübeli aday adayları anketlerin de bir halta yaramadığını bildikleri için zahmet edip vatandaş ile temas kurmayacaklar.

Yani anlayacağınız ekâbir takımı yerinde mıhlanmış halde otururken bir sürü aday adayı beyhude bir şekilde harıl harıl çalışacaklar.

Bu filmi defalarca seyretmiş birisi olarak aday adayı arkadaşlara âcizane tavsiyem buralarda hiç tırmalamayın kardeşim.

Ankara’ da eliniz kime yetiyorsa gidin oralarda tırmalayın.

Oralarda da Başbakana veya Cumhurbaşkanı’ na nazı-cazı geçmeyenlerle boşuna vakit geçirmeyin. 

Yok, bilmem nerenin Milletvekili, şu genel başkan yardımcısının tanıdığı, dıdımındıdısı adamlarla temas kurarak kendi kendinizi tatmin etmeyin.

Kısaca kardeşim, bu süreçte 11 kişinin belirleneceği ve zaten ilk 4’ ün rezervli olduğu bu liste için yatırdığınız 8-10 bin TL’ den sonra birde 3-5 bin TL daha harcayarak paranıza yazık etmeyin.

Reklam-Tanıtım ayağına parti kurumsalını en iyi bildiğini, en iyi fotoğrafları çektiğini, en muazzam bröşürleri hazırladığını size yedirmeye çalışan, yetmedi bir de videolu tanıtımlar hazırlamak için size yanaşan siyasetçi simsarlarına helal-i billah kazandığınız paraları yedirmeyin.

Eğer hayırlı bir iş yapmak istiyorsanız bu şam şeytanlarına yedireceğiniz paraları gidin yakınınızda fakir-fukara, garip-guraba varsa onlara yardım ederek sarf edin.
İlk 11’ e girdikten sonra elbette yapacaklarınız var ama orada da dikkatli olun.

Açılacak seçim havuzuna gaza gelip balıklama atlamayın.

Sıralamada ilk 6’ da olanların açılışını yaptığı ve en küçüğünün 200-300 bin Tl ile başladığı açık arttırmalara aldanmayın.

Hele hele Belediye Başkanları, mevcut Milletvekillerinin goygoycu hibelerine hiç aldanmayın.

“Oooo şunlar bizim için bu kadar havuza para yatırıyorlar, dur ya bende şu kadar koyayım” falan sakın demeyin çünkü orada vaat edilenler hikâyeden ve sizi teşvikten başka bir şey değil, bilesiniz.

Alayı sazı çalar oynamak size kalır.

Bu kadar tüyo yeter.

Değerli kardeşim Şemsettin Ceyhan bu kadar tüyo verdim diye bozulmasın sakın bana.

İçinde çok sevdiğim abilerimin ve kardeşlerimin olduğu aday adaylarına akıl vermek değildi meramım.

Biraz dikkat etsinler diye, bu günleri bekleyen aday avcılarına kendilerini yedirmesinler diye ufak tefek uyarılardı bunlar.

Şu sıralar temayül derdiyle dertlenmiş arkadaşlar umarım uyarılarımı dikkate alırlar.

Neyse…

Sonucu asla bilinmeyecek temayül yoklaması Ak Parti’ ye hayırlı olsun.

Bilinemeyecek sonuçlar hayırlara vesile olsun.

Sıralamadaki yerini öğrenmek isteyenlere Allah sabırlar versin.

Çuvalın ağzını açıp kendi ağzını açamayacaklara Rabbim sabırlar ihsan etsin.

Milleti yemek için kucağını açmış siyasetçi simsarlarına da Allah insaf versin.

Kalın sağlıcakla.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.