banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

En çok merak edilen de, çok doğaldır ki iktidar partisinin listesinin nasıl şekilleneceği.

Mevcut 7 milletvekilliğini elinde tutması ve seçilme şansının en yüksek olduğu parti olması sebebiyle de muazzam bir başvuru var.

Kimileri bürokrasi ayağında sağlam adımlar atmak, kimileri mevcut pozisyonunu korumak, kimileri ise bulundukları yerden daha yükseklerde yer tutmak için çaba sarf ediyorlar.

Siyasetin kendi mantığı içerisinde bu tür davranışlar alışılagelen davranışlardır ve üzerinde de fazla spekülasyon yapmaya gerek yoktur.

Bizim üzerinde durmamız gereken husus ilimizi temsil edecek ve kentin gelişmesine katkı sağlayacak olan milletvekillerinin kimler olması gerektiğidir.

Ben Ak Parti teşkilat yapısını daha iyi tanıdığımdan değerlendirmelerimi Ak Parti üzerinde yoğunlaştırmayı daha uygun bulurum.

Tanımadığım, içyapısını iyi bilmediğim partiler üzerinden ahkâm kesmek istemem.

Bu sebeple bugünkü değerlendirmemi muhtemel Ak Parti listesi üzerinden yapacağım.

Öncelikle şunu ifade etmek isterim; Bu değerlendirmemin medya yazarı olup da Ak Parti’ yi değerlendiren diğer arkadaşlardan daha fazla bilgi sahibiymişim edasıyla yazılmış gibi algılanmasını arzu etmem.

Hiç öyle bir iddiam yok.

Yanılgılarım, tahminlerimde kırgın olduğum kişilere karşı az da olsa ön yargım veya gönlümün arzu ettiği kişilere karşı daha ılımlı yorumlarım etkili olacaktır.

Mesela Mahmut Civelek hakkında çok objektif yorum yapmam mümkün değildir.

Çünkü kendisini ne severim ne de bu listede yer almasını isterim ancak bilirim ki il başkanlığı yapmış bir şahsiyete az da olsa genel merkez opsiyonu kullanılır.

Şimdi gelelim muhtemel liste üzerinde yorum yapmaya.

Sıralama yapmak gibi bir düşüncem yok.

Sadece iktidar partisinin listesinde kimlerin olması gerektiği üzerinde duracağım.

Mevcut Milletvekillerinden şu anda bakanlık yapan Sn. Fikri ışık’ ın en favori isim olduğunu ifade etmeye sanırım gerek yok ve hatta liste başı olacağı herkes tarafından kabul görmüş durumda.

Sibel Gönül hanım Kadın Kolları Genel Başkanı olması hasebiyle eğer Ankara’ dan aday gösterilmez ise Fikri Işık’ tan sonraki ikinci garanti isimdir.

Zeki Aygün eğer liste Cumhurbaşkanın önüne giderse 3. üncü garanti isimdir çünkü kendisini Tayyip bey seviyor ancak sadece Davutoğlu listesi olursa biraz temkinli olmakta fayda vardır.

Bir diğer Milletvekilimiz İlyas Şeker seçilecek bir sırada listede kesin yerini bulacaktır.

Sessiz, sakin ancak etkili siyaset yaparak genel merkezdeki yerini çok sağlam temele oturtmayı başarmıştır ve olmazsa olmazların başında gelecektir.

M. Ali Okur’ un yeniden listeye girmesi imkânsız ötesidir çünkü geçen dönemde hakkındaki ciddi iddialar sebebiyle bizim gayretimizle son anda topun ağzından dönmüştür ve Gebze siyasetinde etkisini sürdürmek için büyük hatalar yaparak yerini iyice sarsmıştır. Ben kendisine hiç şans vermediğim tek milletvekili diyebilirim.

Gelelim yenilere.

Eğer Sibel Gönül Ankara ‘ dan aday gösterilirse yerine ikame edilecek bayan bence (hiç kimseye sürpriz gelmesin) KOTO eski başkanı Recep Ekşi’ nin kızı olan Avukat Serap Ekşi’ dir.

Sami Çakır geçen dönem 8. Sıradan aday gösterilmişti.

Bu dönemde listede olacağına inandığım isimlerin başında gelir ve fazlasıyla hak edecek karakter, bilgi-birikimi olan bir arkadaştır.

Hüseyin Yusuf MİT müsteşarının değişmesinden sonra en güçlü adaylar arasına girmiştir. Bunu neden iddia ettiğimi bilenler zaten bilir.

Eski Milletvekili Eyüp Ayar bu günleri sabır ve metanetle bekledi ve duruşunu hiç bozmayarak Gebze’ nin adayı olacak konumuna getirdi kendisini.

Gebze’ den bir isim düşünülecekse ben bu ismin hiçbir şaibesi olmayan Eyüp Ayar olacağını düşünenlerdenim ve listede olması için Genel Merkez’ de özel çalışma yapıldığını biliyorum.

Mahmut Civelek bir diğer aday adayı.

İl başkanlığı döneminde başarılı çalışmalar yaptığı pompalanmaya çalışılsa da mevcut kurulu sistemin üzerinden hareket etti.

Yenilik olarak ne yapmaya çalıştı ise ulusal basına düşecek kadar spekülasyonlu oldu bunlar.

Sahte üyelikler, Disiplinler, ihraçlar, Kent Konut kıyaklı alımlar, belediyelerle yaptığı ticari işler ve tekrarında fayda görmediğimiz bir sürü lüzumsuz işler yaparak listeye girmemek için elinden gelen her şeyi yaptı.

Eğer listede bir sıra bulacaksa bu il başkanlarının listeye alınma temayülü geleneğinden başka bir şey olmayacaktır ve seçilecek bir yerde olacağını sanmıyorum.

Bir diğer aday adayı Serkan Seyhan.

Geçem dönem listede şans bulan bu kardeşimiz çok dolu bir şahsiyet. Eğitimci, beyefendi ve son derece mütevazı. Ümit ederim ki listede hak ettiği yeri bulur ve bu dönem seçilmiş Milletvekili olarak parlamento da Kocaeli’ yi temsil eder.

Son olarak M. Akif Yılmaz’ dan bahsetmek isterim.

Bu yapacağım yorumumu asla duygusal yapmıyorum çünkü kendisini iyi tanıyorum.

Bence başvuran aday adaylarının içinde kendisini en iyi yetiştirmiş, beyefendiliği, konuşma üslubu, eğitimi, Türkiye ve Dünya gerçeklerini okuyabilme yetisi açısından en dolu şahsiyet odur.

İster iktidar isterse muhalefet partilerinde olsun Akif Yılmaz gibi arkadaşların mutlaka ve mutlaka listelerin en seçilecek noktasında olması gerekmektedir.

Hem kenti hem ülkesi için üretebilecek, çalışmalarıyla gündem oluşturabilecek, temsilde sorun yaşamayacak ve hatta seçilirse kısa sürede Ak Parti’ nin A takımında yerini alabilecek kabiliyette birisi.

Babasının Şevki Yılmaz olması onun için aslında bir avantaj gibi görünse de onun babasının Cumhurbaşkanı’ na yakınlığı ile değil kendisini iyi yetiştirmiş olmasıyla öne çıktığını kısa süre sohbet etmekle bile anlayabilirsiniz.

Babasına husumeti olan bazı kesim tarafından siyasi linç edilmemesi için siyasi yorum yapacak her kişinin önce kendisi ile ülke ve Dünya görüşleri üzerine kısa da olsa sohbet etmesini tavsiye edebilirim.

Evet, iktidar partisi aday adayları içerisinde şanslı gördüklerimle alakalı düşüncelerim bunlar.

Özetlersek; Fikri Işık, İlyas Şeker, Zeki Aygün, (Kocaeli’ nden gösterilirse) Sibel Gönül, Serap Ekşi, Sami Çakır, Serkan Seyhan, Eyüp Ayar, M. Akif Yılmaz seçilecek sıralamayı zorlayacak şahsiyetler.

Birde Parlamentoda olmazsa olmaz gördüklerimle alakalı kısa bir yorum yapıp son vereyim sohbetimize.

CHP’ den Haydar Akar bence devam etmesi gereken bir isim.

Yine CHP’ den Ali Haymanalı mutlaka ve mutlaka mecliste yerini bulmalı.

MHP’ den Saffet Sancaklı listenin birinci sırasında yer bulacak gibi görünüyor ve çok yerinde bir karar olur bu.

Çünkü kent kendisini iyi tanıyor ve son seçimlerde hiç de azımsanmayacak bir destek buldu.

Tabii mevcut Milletvekili Lütfü Türkkan aday adayı olursa onun da tekrar seçilmesi ve kent için verdiği mücadeleye devam etmesi gerekiyor.

Gönlümün sarktığı tarafta ise BBP Partisi’ nden eski İl başkanı ve MKYK üyesi Serhat Duyar var.

O bu mecliste kesinlikle olmalı.

Son derece idealist, çalışkan ve kent aşığı bu kardeşimize bu kent bu fırsatı vermeli.

Bu durumda biraz erken de olsa seçim tahminim;

Ak Parti: 6

CHP: 3

Olası BBP ittifakı ile MHP: 2

Burada en çok dikkat edilecek husus Civelek sıralamaya girerse kaçıncı sırayı alacağıdır.

Eğer çok büyük bir hata yapıp Civelek’i ilk 6’ ya koyarlarsa Ak Parti’ den 1 Milletvekili daha eksiltip diğer partilerden birisine ilave etmek gerekir.

Olumsuz ihtimalleri ortadan kaldırmak için Ak Parti’ nin yapması gereken “8 Milletvekili çıkarırız” iddiasında bulunan Civelek’i 8’ e koyup “Buyur iddia ettiğin yerden seçil de gel” demesidir.

Asla ihtimal vermiyorum ama inanın herkesten çok isterim onun ilk 6’ da yer almasını.

O zaman başına gelecekleri hep birlikte keyifle ve ibretle seyrederiz.

Kalın sağlıcakla.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.