banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Şemsettin Ceyhan’ ın da “Sağlam irade” testi olacak tabii ki listesi.

Ak Parti’ yi Mahmut Civelek ile birlikte tanımaya başlayan bazı yazar-çizer kardeşlerim her ne kadar Mehmet İbşiroğlu gibi tipleri tecrübe abidesi yapsalar da Ak Parti’ yi iyi tanıyan zevatların onun gibi tiplerin ne zaman yönetime girdiği, teşkilatların kaçta kaçını ismiyle çağırabilecek hafızası olduğunu iyi bilirler.

Nuri Güney gibi isimlerin Fikri Işık döneminde neler yaptığını, sonra kimleri arkadan vurarak her dönem yerini ve işyerlerini sağlam tuttuğunu, Mehmet Uzunoğlu’ nun edindiği servetin dışında yine edindiği siyasi tecrübeyi il başkanları üzerinde tahakküm oluşturacak kadar nasıl kullandığını da iyi bilir Ak Parti’ yi iyi tanıyanlar.

Şemsettin Ceyhan omurgayı koruyayım derken omurgasız bir liste oluşturursa, yakında seçim var bu adamlara ihtiyacım olacak diye vehimle hareket ederse yazık eder kendisine.

Daha başlamadan bitirir kendi işini.

Her ilçenin dengelerini muhafaza edeyim, ilçe başkanları kimi önerirse onu yazayım derse vay haline.

Mesela Derince’ den kimi yazacak?

Recep Demir, Halil Yılmaz, Serpil Korkmaz isimleri içerisinden kimi yerinde tutup yerlerine hangi isimleri ikame edecek?

Düzenli aidat ödemenin dışında il ve ilçe siyasetine hangi katkıyı sağladığına bakmadan milletvekili ricasını kırmamak adına yazacağı her isim sırtına kambur olmaktan bir işe yaramaz.

Adamın 5 tane arkadaşından başka kimseyle temas kuramadığı ortadayken halen listeye girebiliyorsa bunun adına liste miste denmez.

İş yapacak, proje sunacak, il siyasetine katkı sağlayacak, ilçesinde olan bitene hâkim olacak, değil grup oluşturmak oluşan gruplara dur diyebilecek, yeri geldiğinde işini-gücünü bırakıp sahada günlerce çalışma yapabilecek adamlara ihtiyacı vardır her il başkanının.

Yoksa “şu vekili kırmayayım, şu adamın gruplar üzerinde etkisi vardır aman ha ona dokunmayayım, şunu yazmazsam şunların belasından kurtaramam, bunda iyi para vardır lazım olur” endişesiyle liste tanzim ederse yine vay haline.

Ak Parti’ nin fosillerden kurtulması gerekiyor.

Şemsettin Ceyhan bunları çok iyi tanıyor.

Buna rağmen listesinde halen onlara yer verirse (ki listesini görünce hangi kıstaslara göre liste yaptığını şık diye anlayacağız) bir dönemlik mi, bazı işlerini yola koymak için mi, belediye başkanlığına yönelik çalışmalar mı olduğunu da anlayacağız.

İşi zor elbette.

Hele hele bir daha seçilebilmek içini bir yerlerini yırtacak 4 milletvekilinin olduğu, yeri boşalacakların yerini doldurmak için listeye sızmanın zorunlu olduğunu bilenlerin ve bunu başarmak için her yolu deneyenlerin cirit attığı bir dönemde yönetim listesi oluşturmak çok zor bir şey.

Ordan telefon, burdan ricalar, şurdan baskılar…

En iyisini Zeki Aygün yapmıştı.

Nasılsa tek listeli kongre…

Başbakan vermiş yetkiyi…

Zamanın Bakanı olan Nihat Ergün geldi listenin yapıldığı mekâna.

Bir ismi sildirmeye çalışırken bir ismi de listeye sokmaya çalışıyor.

Aygün öyle bir laf etti ki Ergün’ ün sinirinden dudaklarının titrediğini gördük.

Tınlamadı bile.

Gebze bir isim için baskı yapıyor… Gece yarısı olmuş ama operasyon devam ediyor…

Yine tınlamadı vallahi.

Hülasa; Ak Parti gibi bir partide tek liste yetkisini alan adam onu-bunu kırmamak, şu olmazsa halim nice olur diye düşünerek, eski ortaklıklarına, arkadaşlıklarına, ticari sırlarına hâkimiyetine bakarak bir liste tanzim ederse o adama akıllı adam demezler kardeşim.

Şemsettin Ceyhan akıllı adamdır.

“Zekâsını, oluşturacağı listeyle test edeceğiz” diye bir laf etmek ayıp olur ama test edilecekse de yanlış sayılmaz.

Eski ilçe başkanlarından kimleri listesine alacak? (Ahde vefa)

Eski fosillerden kimlere dur diyecek? (Sağlam irade)

Yeni isimler kimler olacak? (Vizyonerlik)

Hadi bakalım…

Listeyi görmeye 1 saat kaldı.

Bu arada tanıyalım yeni il başkanını.

Kalın sağlıcakla.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.