banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İpi mevcut başkan Aydın Ünlü göğüsledi.

İlçe kongrelerindeki sakinlik ve asaletle geçen kongrede verilen mesajlar, sükûnet, saygı-sevgi ve seviye takdire şayandı.

İktidar partisinin ikinci listeye bile tahammül edemediği, çıkan liste olursa linç ettiği bir dönemde 4 adaylı il kongresi yapmak, hem de en ufak bir gerginliğe fırsat vermeden bunu gerçekleştirmek umarım Ak Parti’ ye de iyi bir örnek olmuştur.

Teşkilatlarda el ele, kol kola hareket edenlerin birbirlerinden korkmalarına gerek olmadığını, kardeşçe her şeyin halledilebileceğini göstermiş oldu MHP.

Aydın Ünlü’ yü tebrik ederim.

Konuşması yapıcı, kendinden emin, tabana saygılı, emeği geçenlere vefalıydı.

Kimseyi ötelemedi, aksine çaycısından görünmez kahramanlarına kadar herkese olumlu mesajlar verdi.

Diğer aday adayları da aynı samimiyette ve günün kardeşlik günü olduğunun farkında konuşmaları kongrelerinin kazasız belasız atlatılmasına sebep oldu.

Bundan sonrası önemli şimdi…

Kabul edelim-etmeyelim Ak Parti’ ye yeni bir ivme kazandıracak, taban tarafından çok sevilen bir isimle girecekler seçim yarışına.

Civelek gibi sevimsiz bir il başkanından sonra dümene geçecek Şemsettin Ceyhan’ ın Ak Parti Kocaeli teşkilatlarında oluşturacağı sinerjiyi ne gibi taktiklerle engelleyecek, Ak Parti ve diğer parti seçmenlerinden hangi mesajları vererek oy devşirebilecek, ilçe ilçe strateji üreterek seçmenin kalbine gidecek yolları nasıl yapacak doğrusu merak etmekteyim.

Eminim kurmuş olduğu ekibi ile birlikte tüm ilçelerde farklı çalışmalar yaparlar ve bu güne kadar almış oldukları oyların çok çok üzerinde oy alabilirler.

Daha Milletvekillerini belirleyecekler tabii.

Bir sürü dengelerle mücadele edecekler.

Neyse Allah kolaylık versin diyelim ve gelelim aynı gün yapılan Derince Kent Konseyi seçimine.

İlginç sonuç çıktı.

Yönetim kurulunda İbrahim Sümer’ in listesi ama başkanlıkta ise Hasan Malo’ nun listesi kazandı.

Bilindiği üzere İbrahim Sümer birebir söylemese de etrafındaki birkaç malum kişiler seçimleri Karadenizlilik ile Doğululuk ve hatta “bu seçimleri kaybedersek Belediyeyi kaybetmiş oluruz'a kadar getirmişlerdi.

Derinceli de onlara; Ey beni arayıp Derince Doğululara mı kalacak? diyen sapkın, mikro milliyetçi, edepsiz zihniyet, biz senin gibi düşünenleri elimizin tersiyle itiyor, doğduğu kent yüzünden kimseyi yargılamıyor, bu kente faydası dokunacak herkesi bağrımıza basıyoruz. Yönetimde şu kardeşlerime destek veriyor lakin onlara başkanlık yapacak çapı da şu kardeşimizde görüyoruz” dedi.

Yazılarımda defalarca ifade etmeye çalıştığım seçim mantığı buydu işte.

Başkan olarak falanca adamı isteyebilirsin ama onu denetleyecek, onu frenleyebilecek,  ona proje üretebilecek meclis üyelerini başka bir partiden de rahatlıkla seçebilirsin.

kentin lehinedir.

Şimdi bu fırsat Kent Konseyi seçiminde gerçekleşti.

İnşallah kentin yararına işleterek hayırlı sonuçlar alırlar.

Sen-ben davası olmadan, Doğulu-Batılı demeden herkes Derince’ mizin al-i menfaatleri için can siperhane çalışırlar.

Tek üzüldüğüm konu; seçimi kaybeden İbrahim Sümer keşke bu kenti yönettiğini zanneden, kendisini beğenmiş, ne oldum delisi olmuş, her yere zıplayan birkaç kişinin ve malum Çınarlı grubunun dolmuşuna gelmeseydi ve aday olmasaydı.

Muhtarlık kazanmış bir şahsiyetin böyle bir seçimde kaybetmesi hoş bir şey değil elbette.

Kendisi sevilen, sayılan ve Derince’ nin en büyük mahallelerinden birisinin muhtarıydı.

Gerçi beyefendiliğinden, kibarlığından en ufak bir sapması olmaz ama yine de kaybetmek bazı insanlara yakışmaz ya… İşte öyle bir şey!

Neyse Allah haklarında hayırlı eylesin… Hasan Malo kardeşimize de hayırlı olsun ve kendisi yapacağı çalışmalarla, yönetimiyle uyumlu çalışmalarıyla o edepsiz mikro milliyetçi zihniyete iyi bir ders versin.

Bizden bu günlük bu kadar…

İki seçimle bir yazı yazabildik.

Her iki seçim hakkında hele hele Derince Kent Konseyi seçimi hakkına çok çok yazabileceğim şeyler vardı ama bazı eski dostlukların hatırına kısa kestim.

Yine efendilik bizde kalsın.

Lüzumsuz konuşanlar, burnu havada gezenler, boyundan büyük laflar edenler, kendilerini Derince’ nin sahibi zannedenler utansınlar.

Gerçi AR DAMARLARI ne durumda bilmiyorum ama çatlarsa yine bir tek oraları çatlasın.

Birde minik bir uyarım olsun; İnsanlar haddi aşan cümleler sarf ederler ve affı mümkün değildir.

Eyvallah…

Ama taraf olmaya sıra gelince ya tarafsız olacaksın ya da DERLERRR kayığına binmeyeceksin.

Onun affı yoktur.

Kalın sağlıcakla.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.