banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

O yazıda başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere onlara karşı yapılan ağır, haksız ithamlara yanıt niteliğinde hazırlanan “Dünden Bugüne Cami Yalanları” başlığında hazırlanan kitapçıktan örnekler sunmuştuk.
 
O yalanlara verilen yanıtlara tarihi gerçekler ışığında yer vermeye devam ediyoruz.
 
1) 25 Aralık 1930 tarihinde Edirne’yi ziyaret eden Mustafa Kemal Atatürk, Selimiye Camii’ni ziyaret eder. Atatürk ziyarette, “Beyler, hiçbir dine bağlı olmayan kalp, istirahatten mahrumdur. Bakınız ecdadımız İstanbul’un fethinden tam 125 sene sonra, bu şaheser camiyi İstanbul’da değil de Edirne’de yaptırmıştır. Böylece Edirne’ye mührünü basmış ve tapulamıştır” demiştir.
 
2) Dünyada ilk defa radyodan mevlid yayınını 1932 yılında Kadir Gecesi Atatürk yaptırmıştır. Atatürk ayrıca her yıl Çanakkale şehitleri için Mevlid-i Şerif okutmuştur. 
 
3) Paris Camisi ve Enstiüsü Rektörü Bencheikh El Hocine Abbas, Mustafa Kemal Atatürk’ün de Paris Cami’sinde izleri olduğunu kaydetmiştir.
Abbas’ın anlattıklara göre Mustafa Kemal Atatürk, Sultan Abdülhamid’in ölümünün ardından 1938 yılına kadar her yıl, Paris Camisi’ne “bizim de çorbada tuzumuz olsun” diyerek, yılda 20 bin frank para göndermiştir.
 
4) AKP eski Milletvekili Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Suudilerin Hz. Muhammed’in mezarının yıkılmasına yönelik, 1926 yılındaki teşebbüsünü 2008 yılında şu şekilde anlatmıştı; “Suudi Arabistan sınırları içerisindeki tüm mezarlıkları yıkıyorlardı. Atatürk sıranın Hz. Muhammed’in kabrine geldiğini öğrenince bir telgraf çekerek, ‘Eğer bir tek taşına bile dokunursanız, ordumu aşağı gönderirim’ demişti. Bunun üzerine Suudiler, Hz. Muhammed’in kabrine dokunamamıştı.”
 
Şimdilik bu kadar sevgili okuyucular.

Yalanların, iftiraların gerçek yanıtlarını tüm gerçekliğiyle okumaya devam edeceksiniz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.