banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Köse’nin yaşam hikayesi, ilimizin duayen gazeteci yazarlarından Sayın

Mustafa Küpçü tarafından kaleme alındı.

Kitabın basın toplantısı geçtiğimiz gün içerisinde Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği’nde yapıldı ..

Kitap sadece Erol Köse’nin yaşamını değil aynı zamanda ilimizin son 50 yılına damga vurmuş siyasi olayları da bize aktarıyor.

1984 yerel seçimlerinin hangi atmosferde gerçekleştiği, 1989 yılında yapılan yerel seçimlerde neler yaşandığı, hepsi bu kitapta ..

Kitabı alıp, evde bir solukta okumaya koyulduğumda Erol Köse’nin ağzından “siyasette başarının yolları” başlıklı bir bölüm hemen dikkatimi çekti..

İşte Erol Köse’den siyasi tüyo, “Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nden oy almak kolay değildi. Ben, o mahallenin oyunu almak için ne yaptım biliyor musun ?

Yuvacık-Karşıyaka’nın bütün köylerini asfaltladım. Neden ?

Çünkü, Yuvacıklılar büyük ölçüde Mehmet Ali Paşa’da otururlar. Hafta sonları köylerine gittiklerinde benim orada yaptıklarımı gördüler ve oylarını bana verdiler. Halkın hassasiyetlerini bilmek ve bu hassasiyetlere karşılık vermek gerekir .

Erol Köse’nin anlattığı bu örnek bile aslında siyasette denklemin ne kadar kolay olduğunun bir göstergesi değil mi ?

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.