banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Görmem de gerekmiyor zaten.

Asıl görmem gerekenleri görüyorsam mesele bitmiştir .

Derince İlçe Başkan Adayı olarak takdim edilen İbrahim Şirin' de gördüklerimse şunlardır; Bir kere kendisini tebrik etmem gerekir.

Yıllardır ailece CHP' ye hizmet etmiş bir şahsiyet olarak kendisini kısa sürede Ak Parti' de kabul ettirmiş ve başkan yardımcılığına kadar yükselmiştir.

Tabii bu görevde yükselme ilçe teşkilatındaki büyük boşluktan kaynaklanmıştır ve kendisi bu fırsatı sol bir partide görev yapmanın verdiği avantajla iyi değerlendirmiştir.

İkincisi kendisi Büyükşehir' de Destek Hizmetlerinde çalışmaktadır ve Genel Merkezde doldurduğu CV' de kendisini Mali Müşavir olarak tanıtmıştır .

Buda gayet kurnazca bir davranıştır.

Çünkü kendisi ve destek veren Civelek çok iyi biliyor ki Belediyelerde ve yan kademelerinde çalışanlar ilçe başkanı olamazlar.

Genel Merkezi aldatmayı göze alan bu arkadaşın bundan sonraki görevinde daha kimleri aldatacağı ve sözlerinin doğruluğu hususunda kimleri nasıl ikna edeceği merak konusudur.

Üçüncüsü parti kurulduğundan bu yana değişik kademelerde görev yapanların karşısına çıkarılan dünün CHP' lisi bu arkadaş Derince siyasetine "Siz istediğiniz kadar uğraşın, gayret edin, emek sarf edin ama işte benim gibi bir adam gelir ve hepinizi bir kalemde siler geçer" gerçeğini öğretmiştir .

Bu tecrübe emek verenler için derin yaralar açacak bir tecrübedir ve yerine ikame edilecek hiç bir teselli oktur.

Büyük bir yılgınlık, hayal kırıklığı, sinir katsayısının artmasından ve teşkilatlarda dağılmalardan başka bir işe yaramayacaktır.

Dördüncüsü partinin kurulduğundan bu yana il başkanlığı yapmış ve ardından milletvekili olmuş şahsiyetlerin durumudur.

Onlar bu derece önemli bir konuyu pas geçmiştir.

Önemsiz, kaale bile alınmayacak bir konu veya alışırlar nasılsa mantığıyla baktıkları basit bir gelişme olarak görmüşlerdir olayı.

Belki de CHP açılımı olarak bakmışlardı konuya.

Ya da Civelek' e tam teslimiyetten başka bir şey değildir.

Beşincisi aday adaylarını ilgilendiren kısımdır .

İkinci bir liste çıkarma gereği bile duymamaları listeye yazacak 60-70 kişi bulamamak değildir.

Kocaeli siyasetini yönetenlere bir tepki, tercih edildikleri şahsiyetin siyasi geçmişine baş kaldırış, bıkkınlık ve bence en önemlisi partinin gerçek sahiplerinin artık saha dışına itilmelerine duydukları incinmedir.

Yoksa ne Mustafa Tırpan ne Veysel Kadir Akkuş ne Mehmet Demirkol ne de İlhan Akay bir liste hazırlayamayacak kadar hafif adamlardır ne de kongreye liste koyduklarında seçimi kazanamayacak şahsiyetlerdir.

Daha düne kadar Mustafa Tırpan'a aday ol diye baskı yapanların bugün tornistan yaparak CHP' li bir şahsiyeti aday belirlemeleri kolay kabul edilebilecek ve sabır gösterilecek durum değildir .

Yapılan bu kadar haksızlık karşısında eminim önümüzdeki günlerde bazı gelişmelere şahit olacağızdır.

Altıncısı İlçe Teşkilatının bundan sonraki durumudur.

Düne kadar Ak Parti' li arkadaşlara karşı mücadele vermiş, bire bir cenk etmiş bir CHP' li ilçe başkanı ile yönetimin nasıl uyumlu bir şekilde çalışacağıdır.

Kim ne derse desin genel merkeze dahi yalan beyan vermekte bir beis görmemiş bir ilçe başkanına kimse ne saygı duyacaktır ne de güvenecektir.

Her sözünün ardından kuşku duyulacaktır.

Ve en önemlisi yeni ilçe başkanı önümüzdeki seçimlerde sahaya inildiğinde eski CHP' li arkadaşlarına karşı nasıl bir eylem planı geliştirecektir .

Karşı karşıya geldiklerinde tavır ve davranışları ne olacaktır?

Bir kahve toplantısına katıldıklarında kendisine yöneltilen bazı sorulara nasıl cevap verecektir.

Özellikle Çınarlı mahallesinde toplantılar düzenlediğinde eski arkadaşları tarafından sorgulandığında durumu ne olacaktır?

Ailesinin bile oyunu alamayacak bir ilçe başkanına yönetim kademeleri nasıl güveneceklerdir?

Yedincisi ise delegelerin durumudur.

Kuruluşlundan bu yana partisine hizmet etmiş delegeler dün CHP' den gelen bir ilçe başkan adayına vicdanlarıyla mı oy vereceklerdir yoksa zorunlu kaldıkları için mi?

Kongreye katılacaklar mıdır?

İçlerine sinecek midir?

Kürsüden Ak Part' yi, Başbakanı, hükümet politikalarını met-ü sena eden Dünkü CHP' li şahsiyete nasıl inanacaklardır, nasıl alkışlayacaklardır?

Bir tarafta varıyla yokuyla partisine hizmet etmiş kardeşlerine bakarken diğer tarafta CHP' den gelip ilçe başkanı adayı yapılmış kişiyi desteklemek için oy sandığına nasıl gideceklerdir?

Nereden bakarsanız bakın Derince ilçe kongresi buruk, yıkık, umutsuz, heyecansız ve bir o kadar CHP' li bir adaya oy vermek zorunda bırakılmış partinin gerçek sahiplerinin için için ağlayacağı bir kongre olacak .

Bu kongreyi Derince teşkilatlarına yaşatan başta Mahmut Civelek, Ali Haydar Bulut ve isimleri çok malum olan bazı abilere armağan ediyor,

Derince' yi teslim ettiğiniz CHP' li kardeşinizle iftihar ederek bir ömür boyu mutlu olmanızı temenni ediyorum.

Başınız dik ve gururla dolaştığınız Derince sokaklarında sizi hayırla yâd eden onlarca insanın olduğunu unutmamanızı da önemle rica ediyorum.

Tebrik ederim sizleri.

Kendinize yakışanı yaptınız.

Kalın sağlıcakla. ..

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.