banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Erdemli insanlar hatalarını görürler ve aynı hatayı tekrarlamamak için azami gayret gösterirler.

Yaptığı hata sadece kendisine zarar veriyorsa sorun yoktur.

Ancak hatası topyekün bir kitleyi rahatsız ediyor ve geri dönüşü olmayan sorunlara sebep oluyorsa bu kişinin ciddi bir şekilde uyarılması, hatalarından vazgeçmekte ısrar ediyorsa da tecrit edilmesi gerekir.

Siyaseti ve basını yakından takip edenler son 4 yıldır Ak Parti Kocaeli İl Başkanlığını sürdüren Mahmut Civelek' in kendisinden önce aynı görevi ifa eden il başkanlarına kıyasla ne büyük hatalar yaptığını, partisini ne denli zor durumlara düşürdüğünü müşahede etmişlerdir.

Biz yazmaktan bıkmadıkça o da ısrarla hatalarını tekrarlamakta ısrar ediyor.

İnatçı ve kinci bir kişiliğe sahip olan Civelek bu tutumuyla hem kendi partililerinin hem de muhalefet partilerinin öfkesini arttırarak Ak Parti' yi Kocaeli' de zora sokuyor.

Partiyi protesto etmeye gelenlere kahve ikram ederek gönüllerini alan il başkanlarından bugüne nelerin değiştiğini görmek için çok zeki olmaya gerek yok.

Bu görevi yapan önceki il başkanları gayet uyumlu, hoşgörülü, krizleri yönetebilen, kalplere giden yolu bilen ve en önemlisi ekip çalışmasına azami derecede önem veren şahsiyetlerdi.

Hiç bir şaibeli işe bulaşmayan, görevini ticaretine alet etmeyen, hakkında basında en küçük bir olumsuz haberin çıkmadığı tam 4 il başkanından sonra Civelek gibi bir şahsiyete alışmak ve hatta alışmak zorunda kalmak kimsenin hoşuna gitmiyor.

Her ne kadar seslendirilmese de partinin kurucu iradesi, emek verenleri içten içe bu durumdan duydukları rahatsızlıkları kendi içlerinde dile getiriyor ve Civelek' in yönetim anlayışını eleştiriyorlar.

Ak Parti kendi içine kapanık bir parti görünümü verse de son günlerde gelişen olaylar sonucunda bu kapanık yapı dışa açıldı ve duyulan rahatsızlıklar yüksek sesle de konuşulmaya başlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın İbrahim Karaosmanoğlu' nun ,Civelek' in artık Milletvekili adayı olmasını yüksek sesle dile getirmesi pek alışık olmadığımız bir davranış biçimidir.

Ve hatta Kent Konut' tan şaibeli daire ve işyeri alımından sonra müfettiş istemesi çok açık bir şekilde Civelek' e ikazdır.

Kol kırılır yen içinde kalırdan buralara gelmenin sorumluluğu Civelek' e aittir.

Çok hata yapması sonucunda en sabırlı şahsiyet olarak tanıdığımız Sayın Karaosmanoğlu' nu bile çileden çıkarmıştır.

Bölge milletvekilleri her ne kadar dışarıya hissettirmese de kendisinden rahatsızlardır ve bu rahatsızlığın sebebinin milletvekilliği sıralaması ile alakası yoktur.

Civelek' in hangi sırada olacağı onlar için önemli değildir.

Onların Civelek' in yaptığı hatalar ve kamuoyundan aldığı tepkiler sebebiyle milletvekili sayısını azaltacağından endişeleri vardır.

En güçlü olduğu dönemde 7 milletvekili çıkarmayı başarmış Ak Parti eğer Civelek' i sıralamaya sokarsa alacağı milletvekili sayısı kaç olacaktır?

Kamuoyu tepkisinden kaynaklanan ve teşkilatların enerjisini azaltmasından ortaya çıkacak negatif enerji sandığa nasıl yansıyacaktır?

Kim ne derse desin tek listedeki ısrarı ve hiç olmayacak adayları öne çıkarmasıyla aldığı tepkilerin bir bedeli vardır.

Daha bir gün önce partiye 3 yıl önce CHP' den katılmış ve Büyükşehir Belediyesinde çalışmakta olan bir şahsiyeti genel merkeze Derince' de Mali Müşavir bürosu var diye refere eden Civelek' in Derince siyasetinde il başkanı sıfatıyla saygı görmesi beklenmeyecek bir durumdur.

Yalan beyan vermekten dahi sakınmayan birisine saygı duyulması, olası bir milletvekilliği adaylığında kendisine destek verilmesi asla beklenemez.

Siyaseti yakından takip edenler geçen dönem Sultan Hanıma yapılanların bu dönem Hatice hanıma yapılmasını ibretle takip etmenin yanı sıra özellikle bayanlara yapılan bu ayak oyunlarını sorgulamakta ve kongrelerde ilk defa yaşananları Civelek' in yönetim anlayışından kaynaklandığına yormaktadırlar.

Yerel basındaki muhabir arkadaşlara kaba davranışları da göz önüne alındığında Civelek' in toplumun tüm katmanlarından aldığı tepkiler kendisini başarısız kılmış ve iletişim kazaları sebebiyle antipatik kişilik olarak Ak Parti siyasetinin tozlu sayfalarına not edilmiştir.

İşi zordur kendisinin.

Derince ve Gebze kongresinde yaşanabilecek olası olumsuzluklar işini daha da zora sokacaktır.

Ülke gündemine düşen kongre karelerinden sonra Genel Merkez tarafından daha da yakın takibe alınan Civelek bakalım kendisini düştüğü bu zorlu durumdan nasıl kurtaracak?

Kent Konut müfettişlerinin raporu eğer yayınlanırsa görevden alınmaya kadar gidecek bu meşakkatli ve çetrefilli yolda yanında sadece 2-3 kişinin bulunması, il yönetiminde dahi saygınlığının kalmaması ve iyice yalnızlaşması bakalım kendisini nereye götürecek_

Çok kişinin canını yakan, şaibeli işlere bulaşan, genel merkezi dahi aldatmayı göze alan Civelek kendi kazdığı siyaset mezarına girecek gibi görünüyor.

Partinin Kocaeli kurmayları sesini çıkarmayarak hatalarının devamını sağlıyor.

Seslerini çıkaracakları gün geldiğinde ise Civelek' in işi çoktan bitmiş olacak.

Bence iyi yapıyorlar.

Bir kere konuşun, tam konuşun ve Civelek' den kurtulun.

Kalın sağlıcakla.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.