banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Mahmut Civelek kendi başkanlığında sürdürdüğü teşkilat politikaları ve nevi şahsına münhasır tavırları sebebiyle Ak Parti' ye en zor dönemini yaşatmakta.

Sahte üyeliklerle başlayan gerilim, tek liste dayatması, disiplin ve ihraçlarla devam eden ayrışmacılık, milletvekilleri ile olan restleşmeler,

Büyükşehir Belediye Başkanı ile başlayan polemik ve yol ayrımı, Kent Konut' tan kıyak daire ve işyeri kapatmaları, damat ve akrabalarını üst düzey görevlendirmeler ve en nihayetinde kongrelerde yaşanan gerginlik ve kavgalar bugüne kadar eşine asla rastlanmamış gelişmelerdir.

Mahmut Civelek il başkanı olur olmaz yüzde 61 diyerek etnik milliyetçilik ruhunu hissettirmeden bu partiye soktu.

Daha sonra büyük bir aile olan partiyi 3-5 kişi ile yönetmeye çalışarak içerde gruplaşma ve hizipleşmelere sebep oldu.

Tahakküm ve despotça yönetme isteği zaman içerisinde kendisini tek adam görme gafletine dönüştü.

Çevresinden gelen uyarılara aldırmadı, önerilere kendisini kapattı.

Benimde bizzat şahit olduğum bir kurumdaki ihale su istimaline dahi gözlerini kapatmakla kalmadı, su istimali ortaya çıkaranlarını kurumun başındaki şahsiyete jurnalleyerek Sayın Başbakanın kırmızıçizgilerini ihlal etmeye başladı.

İkbalde önünü keseceğini zannettiği tüm önemli şahsiyetlerle arasına duvar örerek adeta kendilerini partiden tecrit etti.

Zamanın teşkilat başkanı Ekrem Erdem' den aldığı yüzle kongreleri kendi egosuna göre dizayn etmeye kalkıştı ve tarihte ilk defa 2 ilçenin kongresinin yapılamamasına sebep oldu.

Yine ilk defa kongrede aday olan Sultan Öztürk' ün babasıyla özel görüşme yaparak öz kızı hakkında ağır ithamlarda bulunmasına sebep olan süreci yaşattı.

Yaptığı hataların farkında olsa da karekteristik özellikleri sebebiyle ve güç sarhoşluğu da yaşayarak hatalarını düzeltmek yerine daha da asileşerek tek adamcılık oynamaya devam etti.

Son olarak ilçe kongrelerinde takındığı tavır, ortamı geren konuşma ve politikaları yine bir ilki yaşattı partiye ve Kartepe kongresi Kocaeli Ak Parti tarihine kara bir sayfa olarak geçti.

Ak Parti tarihinde ilk defa kavgalı bir kongre ile karşılaştık onun sayesinde.

Aday olan bir hanımefendiye kürsüden ağır sözler sarf ederek, dikkate almayan tavırlar sergileyerek ve kurduğu ekiple kongrede türlü ayak oyunları oynayarak listesini saf dışı bıraktırarak 4 yıllık klasik geleneklerine devam etti.

Aday olan bir hanımefendinin aldığı tehditler sebebiyle karakolda sabahlamasına, polis nezaretinde salona getirilmesine, salondan polis nezaretinde çıkarılmasına içimiz acıyarak tanık olduk.

Yine bir ilk yaşatılarak parti tüzügünde böyle bir hüküm olmamasına rağmen yönetim kurulu listeleri bir bir okunarak istifaların divana sunulması istendi.

Asil ve yedek listede yer alanların salonda bulunma zorunlulukları olmamasına rağmen bu bir zorunlulukmuş gibi angaje edilerek yoklama yapılmasını hayretle izledik.

İl delegelerinin tek tek istifaları alındı.

Oysa çok iyi bilinir ki her liste yapan aday partinin olmazsa olmazlarını il delegesi olarak yazar ve kimse de buna itiraz etmez.

Ve hatta yazılmaması da abesle iştigal olarak görülür.

Bu istifaların alınacağı daha önceden tezgâhlanmış bir eylemdi ve kimlerin istifa etmesi gerektiği de görüşülmüştü.

Tüm bunlara değer miydi? diye sorduğumuzda ise vereceğimiz cevap şudur; Değmezdi... Hem de hiç değmezdi.

Gücünü Civelek' e rağmen genel merkezden almış, 2 dönemdir ilçe başkanlığı yapan ve güçlü bir profil olan Hasan Kandaz kendi gücüyle bu kongreye iki listeyle girer ve delegenin vereceği karara da saygı duyardı.

Bu korku ve endişenin arkasında şu var bu var diye bir sürü spekülasyon yapılabilir lakin görünen şudur; Mahmut Civelek tek liste dayatmasının akamete uğramasını istemedi ve bu kumpası hazırlayarak partisine yine bir ilki yaşattı.

Hem de öyle bir ilki yaşattı ki; bu ilk son olmayabilir.

Aynı ruh yapısıyla Gebze ve Derince kongresini yönetmeye kalkışırlarsa Kartepe' de yaşanan olayların bir benzeri ve hatta daha da beteri yaşanabilir.

Aklını başına almamakta ısrarcı olan Civelek ve kongrelerin bozguncu ekibi olarak tanımlanan Halit Çokan ve Mehmet Uzunoğlu böyle giderse çok daha vahim hadiselere sebebiyet verebilirler.

Kartepe tecrübesinden sonra adımlarını daha sağlam atacak olan ikinci listeciler eminim ki gartlarını daha sağlam alacaklar, derslerine daha iyi çalışacaklar, sorunların nereden kaynaklandığını bilerek daha temkinli ve profesyonel hazırlanacaklardır kongrelerine.

Her iki kongrenin de iki listeli geçeceğine inananlardanım.

Çünkü bu iki ilçede de neler döndüğünü çok iyi biliyorum.

13 adayın olduğu Gebze' de il başkanının kimi istediği, birbirine yatmaya hazır grupların hangi kumpası kurduklarını bire bir takip ediyorum.

Derince' de ise İl Başkanının istediği İbrahim Şirin aday olarak gelirse ikinci liste kesin çıkar ve Kartepe gibi kolay atlatamayacakları bir kongre yaşarlar Derince' de.

Evet, ilklerin başkanı Mahmut Civelek zor durumda.

Etkisi kalmamış, döndürdüğü dolaplar herkes tarafından bilinen, şaibeli işlere bulaşmış, saygınlığını yitirmiş, bir sürü düşman edinmiş olan Civelek ile partinin ivme kazanması imkânsızken kendisine nasıl tahammül edildiği sorusuna gelirsek cevabımız şudur; Bu işleri yüzüne gözüne bulaştırırken yaşanan sürecin analizini yapan, tuttukları dosyaları kabartan ve Civelek' in aslında ipini çoktan çeken parti kurmayları bir geleneğin son bulması için sabırla sonucu bekliyorlar.

O da il başkanlarının milletvekili olma geleneğinin son bulması.

Sabırlarının sebebi budur.

Onlar da bir ilki yaşatmak istiyorlar, ilklerin başkanı Civelek'e.

Civelek' i milletvekili yaptırmayarak.

Kalın sağlıcakla...

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.