banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Vertigo denilen rahatsızlık geçiriyorum.

Baş dönmesi, kulak çınlaması yapıyor insanda.

Kent siyasetinde bu kadar alavere-dalavere varken başının dönmemesi, bu kadar ananlar varken kulaklarının çınlamaması imkânsız falan demeyin sakın...

Bildiğiniz rahatsızlık işte.

Bu arada boş durmadık elbette.

Gelişmeleri kaydetmeye, olan biteni anlamaya çalıştık.

Sahte tebessümlerle, gizli pazarlıklarla, aba altından değnek göstermekle meşgul olanları sadece yüzümüzdeki tebessümle değil de başka yerlerimizle de gülerek izledik.

Tek listecilikte artık master yapmış olan Civelek' in ilçe adaylarını önceden belirleyerek ilan etmesi ve delegelere söyleyecek söz bırakmayarak kongreye gitmesini birileri anlamış olabilir.

Ama ben hala anlamış değilim.

Anormalliklerle dolu bu süreci normal işleyen bir süreçmiş gibi göstermeye çalışanlar poz vererek şov yapsalar da az bir şey zekâ sahibi olanlar bir siyasi partinin düştüğü bu durumu ibret vesikası olarak kabul ederler ve siyaset akademilerinde parti içi demokrasinin nasıl iğfal edildiğini ders olarak okutabilirler.

Düşünebiliyor musunuz? Önce başkanı seçecek delegeleri seçiyoruz ama ardından delegelere "işte size adayınız, bunu seçeceksiniz" diye emrediyoruz.

Bunu akılla, izanla, demokrasi anlayışıyla bir kişi izah etsin şapka çıkartayım ona.

Açıklayamazlar.

Evirip çevrilecek, eğip bükecek tarafı yok bu işin.

Bu düpedüz despotluktur.

Bu kadar insan size hizmet edecek, parti yöneticisi olacak tecrübe ve donanıma sahip olmak için yıllarını siyasete verecek ama siz ona "DUR" diyeceksiniz.

Tahsilini öne süreceksiniz, olmadı kaşını gözünü beğenmedim diyeceksiniz ve herkesin size biat edip sus-pus olmasını isteyeceksiniz.

Bu nasıl bir ruh haliyle istenir bir insandan?

Buna razı olan insanda da nasıl bir irade nasıl bir ciğer vardır?

Resmen işini bitirmek için sana salvo yapacaklar ve sende yine bir yerlerde yer kaparım diye kuyruğunu kısıp teslim olacaksın.

Yetmeyecek bir de basına 32 dişini göstererek "Partimin yanındayım, ne görev verilirse yaparım" diye poz vereceksin.

Nasıl bir midedir bu ya?

İnsan ne için yaşar bu dünyada?

Daha neyini teslim edeceksin Allah aşkına?

Adam gözünün içine baka baka, sinsice tebessümle "Nasıl geçi...im ama " diyor ancak sen yine yerdeki bozuk paralara bakıyorsun.

Yıllardır senin üzerinden prim yapıyorlar, bir semer vurmadıkları kalıyor ve en nihayetinde sana güle güle diyorlar ve sen buna razı oluyorsan bunun altında her şey aranır arkadaş.

Hele Derince' de olan bitene bakınca kusasım geliyor birilerinin üstlerine.

Adam CHP' nin sandık müşahidi.

Annesi, Dayısı halen CHP delegesi.

Atamayla gelen Ahmet Ark' ın yönetimine girmesi için partisinden tornistan yapmış bir adamı sen tutacaksın ilçe başkanı yapacaksın.

Bırakın ilçe başkanı yapmayı aday olmasını düşünmek bile abesle iştiğal iken koca koca adamlar partiye yıllarını vermiş insanları yok sayarak ve arkalarından kuyu kazarak böyle bir katakullenin içine giriyorlarsa yuh artık demekten başka yapacak yoktur.

Tuzun kokmasından dem vururken bana sitem edenler gözlerinde büyüttükleri cücelerin kaç para ettiğini görünce hak vermeye başladılar nedense.

Benim niyetim şu veya buna destek değil.

Bir kafa yapısından bahsetmeye çalışıyorum.

Yoksa kimseyi savunmak bana düşmez.

Kim ilçe başkanı olursa olsun umurumda olmaz lakin kafası az çok basan adamların bile bir partinin hem de iktidar partisinin içinde yaşananları normal işleyen bir süreçmiş gibi takip edip bizlere de akıl oyunu yapmalarına takığım ben.

Akılla dalga geçenlere gıcığım anlayacağınız.

Senin abin veya kardeşin milletvekilliği düşünecek sende temayülde tam destek alalım diye organizasyon firması gibi çalışacaksın, diğeri belediye başkanının saçına göre tarak olsun diye debelleşecek ama olan teşkilatlara olacak.

Dalga geçmeyin insanlarla.

Kimsenin beyni sizden küçük değil.

Delegeyle kafa yapmayın.

Aday adaylarını bir çırpıda harcayarak teşkilatları dizayn ettim sanmayın.

Herkes bir kenara not ediyor olan biteni.

Keser dönecek sap da dönecek bir gün.

Unutma; Bu devran böyle sürüp gitmeyecek.

Kazdığınız boyunuzca kuyulara teker teker doldurulacaksınız bir gün.

Siyaset mezarlığındaki yerinizi hazırladınız bari müsaade edin de toprağını gençler döksün.

Gerçi sizin bu rahatlığınızın sebebi belli ama...

Dedim ya...

Keser dönünce bilmem ama ya sap dönerse?

Kalın sağlıcakla. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.