banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Tıpkı Çayırova’ daki 170 Bankamatikçi kişilerle alakalı yazdığım köşe yazıma aynı gün açıklama yapmak zorunda kaldıkları gibi.

Şevki Demirci’ yi severim.

İyi bir arkadaştır .

Siyaseti de bilir ancak bankamatikçilere karşı aldığı tavrı günlerce haber yapanlara neden cevap vermediği, eğer haberler doğru değilse neden bu güne kadar düzeltmediğini anlamadım doğrusu.

Yöneticilikte anlık tepkiler vermeniz gereken hadiselere sırf vatandaşın hoşuna giden şekilde dile getirildi diye yanıtlamaz ve düzeltmeyi zamana yayarsanız o hadise doğru olarak kabul edilir ve en önemlisi sizden önce görev yapmış olan partili başkanınızı şaibe altında bırakmış olursunuz.

Zaten biliyordum ancak bir kez daha şahit oldum ki ben bu arkadaşlara büyük iyilik yapıyorum .

Köşe yazımdan sonra jet hızıyla bütün gazetelere servis edilen haberlerin düzeltilmesine ilişkin açıklamaya vesile olmak iyi bir şey.

Megaloman falan değilim ama herhalde Genel Merkez tarafından hatta Sayın Başbakan tarafından da takip ediliyoruz gibi geliyor bana.

İşin latifesi tabii ama izleyenler iyi bilirler ki seçimlerden sonra Genel Merkez başkan yardımcılarında da değişiklik yapılacağını ve ilk gidecek olan kişinin teşkilat başkanı olan Ekrem Erdem olacağını defalarca yazmıştım.

Ne oldu?

Başbakan Ekrem Erdem’ i görevinden aldı ve yerine eski Doğruyol ve Demokrat Partili olan Süleyman Soylu’yu getirdi .

Yanıldık mı? Hayır.

Ekrem Erdem’ i de AR-GE’ den sorumlu yaptı.

Şimdi kendisi teşkilatların anasını nasıl ağlatırım diye bol bol proje geliştirme imkânı bulur!

Refah Partisi kafasıyla yönetmeye çalıştığı teşkilatlarda bu kadar istifaları, disiplinleri yaşatan muhteşem Ekrem olarak tarihin tozlu sayfalarında yerini alır.

Onun bu görevden alınmasına en çok Mahmut Civelek üzülmüştür.

Artık tek liste dayatması yapacak arkası kalmadığı için derin keder içindedir.

Tam saçına göre tarak bulmuştu ama kafada saç kalmadığı için bakalım tarağı artık kime vuracak?

Gerçi zevahiri kurtardı kendisi .

Başbakanın büyük gayretiyle ve tek başına kazanılan seçimlerden sonra ve 13-0 yapmanın verdiği gevşeklikle önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili sıralamasındaki yerini hayal ediyordur şimdilerde.

‘İzmit, Derince, Körfez, Kandıra gidecek, buralar gider, Civelek’ de gider’ diyerek yanıldık ama Başbakanın rüzgârı öyle bir esti öyle bir esti ki bunu bilip utanmasa ‘bu da benim zaferim’ diye böbürlenir dururdu.

Şimdilerde mübarek bir hazırlık içinde…

Üç “M” ile birlikte kutsal topraklara gitme hazırlığında.

Her yıl geleneksel hale getirdiği Umre ziyaretinden aldığı enerji ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazır hale gelecekler .

Cumhurbaşkanlığı deyince kafam orada hiç basmıyor.

Her ne kadar Başbakan için aday olacak dense de pek ihtimal verilmiyor değil mi?

Ak Parti’nin başından al Başbakanı, geriye ne kalır? diye sor kendine.

Mesela 17 Aralık sürecini bu partinin başında başka birisi olsaydı atlatabilir miydi?

Atlatamadan girdiği yerel seçimlerde sonuç ne olurdu?

Yerel seçimlerde alınan sonuçtan sonra girilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde durum ne olurdu?

Hele hele yüzde 30-33 bandına gerilemiş ve erken genel seçime zorlanan Ak Parti’nin zoraki yapılacak bu genel seçimlerden sonra parlamentodaki temsil tablosu ne olurdu?

Bence Başbakan partisinin başında kalmalı ve kendisinin yarısı kadar da olsa liderlik vasıfları taşımayan kadrosundaki hiç kimseye bırakmamalı genel başkanlığı.

Yok, Numan Kurtulmuş, Ali babacan, Ahmet Davutoğlu, Süleyman Soylu… 

Bunlarla yürümez bu gemi .

Teşkilatlar dağılır, yeni partiler kurulur ve en az 80-90 milletvekili bu yeni partide yerini alır.

Neyse bunlar derin konular… 

Bizim kafamız basmaz!

Biz yerel ölçekte belediyelerdeki gelişmeleri takip etmek, varsa yapılan yanlışları vatandaş ile paylaşmak, doğru önerilerimizi yöneticilere iletmek ve uyarılarımızı yapmakla sınırlı tutalım haddimizi.

Sözümüzün doğruluğuna inanan samimi insanlar bizim hiçbir şeyi art niyetle yapmadığımızı biliyorlar ve yöneticiliğe soyunan arkadaşlar aynı bizim de zamanında yaptığımız gibi tahammüllü olması gerektiğine inanıyorlardır eminim .

O arkalarına astıkları panolardaki Eba Müslim Horasani ve Şeyh Edep Ali Hazretlerinin yöneticilerimiz hakkındaki özlü sözlerini ve nasihatlerini bol bol okumalarını diliyor ve hayat nizamı olarak özümsemelerini bekliyorum.

Ve en önemlisi vaat ettiklerini unutacak kadar ahmak olmayan bu vatandaşa vaat ettiklerini bir bir yerine getirmesini, işçi ve memurların birikmiş alacaklarını ödemelerini, eğer bir gram adamlık varsa devraldıkları borçlarını da daha önce yaptıkları gibi belediyenin duvarına asmalarını rica ediyorum .

Kalın sağlıcakla…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.