banner440

banner445

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Bilindiği gibi AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sürekli gerginlik üzerinden siyaset yapıyor.

Her seferinde saldıracak birini de buluyor.

Gün geliyor Gezi Parkı eylemleri ile Ergenekon operasyonu sonrası övgüyle söz ettiği polis ve savcıları çete ilan edebiliyor.

Başbakan Erdoğan'ın bu ve buna benzer tutumları eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in “Dün dündür, bugün bugündür” sözünü hatırlatıyor.

Neyse konumuz Başbakan Erdoğan ve davranışları değil.

AKP kurulduğu günden bu yana ilk kez seçime, istifa ve parti binası önünde eylem yapmak gibi öfkenin dışa vurulduğu bir tabloda  giriyor!

İl Başkanı Mahmut Civelek gibi üst düzey yöneticilerden gelen “Adaylık tespitinde kararı Başbakanımız verdi saygı duyalım partimiz için el ele vererek çalışalım” şeklindeki telkinler de işe yaramıyor.

Pek çok ilçede kuruluşundan beri AKP içinde olan isimler istifa ederek başka partiye geçiyorlar.

Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan tüm ısrarlara rağmen Ünal Köken adına düzenlenen adaylık tanıtım toplantısına katılmadı.

Belli ki Kan “Beni adaylığa bile layık görmediniz, kırdınız. Üstüme gelmeyin beni rahat bırakın” diyor.

Fakat AKP’liler Cengiz Kan gibi yeniden aday gösterilmeyenleri bile rahat bırakmıyor.

Böyle bir tabloda pek çok kişi de birazda zorunlu olarak birlik beraberlik gösterisi içerisinde yer almak durumunda kalıyor.

Yukarıda da vurguladığım gibi AKP ilk kez bir seçime hiç olmadığı kadar sorunlarla giriyor.

Herkes bu durumun farkında, dolayısıyla usta siyasetçi Sefa Sirmen’in “Keşke İzmit yerine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olsaydım” dediği iddia ediliyor.

Akı kara göstermek gibi bir niyetimiz yok.

Görünen köy kılavuz istemez; AKP’lilerin “Yine 13-0 yapacağız” şeklindeki sözleri hayalden öteye geçemez şeklinde yorumlanıyor.

Özellikle Gebze’de mütevazi yapısıyla sevilen bir isim olan CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan kısa sürede pek çok kişinin sempatisini kazandı.

Tarhan’ın AKP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Karaosmanoğlu ile arasındaki oy farkını giderek azalttığı da konuşuluyor.

Siyasette 24 saat bile çok uzun süredir.

Seçimlere tam 45 gün var ve bu süre içerisinde Karaosmanoğlu ile Tarhan arasındaki fark kapanabilir, ya da daha da açılabilir.

Yani bu derenin altından çok sular akar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner447

banner449