banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İçinde her türlü melanet bilginin mevcudiyeti tartışılamazken unuttuklarımızı ve detaylarını bilmediğimiz bilgileri depolayıp istediğimiz an bize sunan başka bir teknoloji var mı?

Radyo-Televizyon-Telefon bu özellikte değil.

İnternetin yasaklanmaya çalışılmasının sebebi bu özellikleri barındırıyor olması.

Mesela dün klavyenin tuşlarına basarak “GOSB ALİ HAYDAR BULUT” yazdım ve bastım Enter tuşuna.

Bana verdiği bilgilerle şaşırdım kaldım.

Mesela ben Haydar Bulut’ un kendi rızasıyla istifa ettiğini sanıyordum ama öyle olmadığını gördüm.

Ve hatta çok çok ciddi iddialara göre usulsüz yapılan satışla birilerine rant sağlayarak GOSB’ u ve devleti 10 trilyon zarara uğrattığını öğrendim.

Şimdi buradan sonraki tüm detayları tek tek ve sabırla okumanızı rica ediyorum.

Bu zarar Çağdaş Kocaeli Gazetesi’nin 17 Nisan 2010 tarihli haberinde tüm ayrıntılarıyla yer alıyor ve özetle şöyle detaylandırılıyor;

Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Başkanı Dr. Yavuz Doğan'ın görevden alınmasından sonra GOSB ile ilgili bilinmeyenler tek tek ortaya çıkıyor. GOSB' ta neler olmuş, kim ne yapmış, GOSB nasıl trilyonlarca zarara uğratılmış, Devlet'ten nasıl vergi kaçırılmış; tüm bu sorular sırayla yanıtını buluyor.

GOSB Yönetim Başkanlığı eski Başkanı Yücel Güngör kendi döneminde, 40 dönümlük arsasını Güngör AR-GE AŞ'ye devretmek istemiş ve bu durum soruşturma konusu olmuş.

OSB Yasası, arsa satış ve devir işlemleri yetkisinin müteşebbis kurulda, tapu devrinin ise yönetim kurulu yetkisinde olduğunu öngördüğünden GOSB Müteşebbis Kurulu arsa devrine onay vermiş. Aynı yasaya göre, 40 dönümlük arsanın tapu devir işleminin yapılabilmesi için Yönetim Kurulu kararı alınmasını gerekiyor.

Ancak yeni yönetim, Yönetim Kurulu kararı almadan, GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yavuz Doğan ile Bölge Müdür Vekili Ali Haydar Bulut, Tapuya giderek Yücel Güngör'ün 40 dönümlük arsasının Güngör AR-GE' ye devir işlemini gerçekleştirmiş ve tapuyu arsanın yeni sahibine vermiş. Yani suç göz göre suç işlediler.

OLAYI ORTAYA ÇIKARAN VAHİT YILDIRIM

OSB Yasası, "Tapu devir işlemlerinde yönetim kurulu kararı gerekir" demesine rağmen dönemin yönetim kurulu başkanı Dr. Yavuz Doğan ile Bölge Müdür Vekili Ali Haydar Bulut suç işlemiş oldular. Dolayısıyla Yavuz Doğan'ın başkanlığının yönetim kurulunda düşürülmesine neden ses çıkarmadığı, neden olağanüstü kurul kararı almadığı ortaya çıkmış oldu.

Tapu devir işlemlerinin müteşebbis kurul kararıyla yapılamayacağı yasada açık açık yazılıyor. Böyle durumlarda yetki tamamen yönetim kurulunda. Mevcut başkan Vahit Yıldırım da bunun bilincinde olduğundan, olayı Bakanlığa bildirmiş ve araştırılmasını istemiş.

GOSB'UN ZARARI 10 MİLYON TL

Dr. Yavuz Doğan ile bölge müdür vekili Haydar Bulut suç işlemekle kalmamış, GOSB'u yaklaşık 10 milyon TL zarara uğratmışlar. Arsa satışlarında dikkate alınan İMKB arsa fiyat takdir komisyonu rakamlarına göre, söz konusu arsanın metre kare birim fiyatı 300 Dolar. Belediyenin emlak beyanına esas metre kare birim fiyatı ise 162 Dolar.

Müteşebbis Heyetin satış için kabul ettiği rakam da 162 Dolar. Önceki başkan Dr. Yavuz Doğan ile bölge müdür vekili Haydar Bulut, tapuda 40 dönüm arsayı kaç dolardan satmış? Doğan ve Bulut arsayı, müteşebbis kurulun belirlediği rakamının da altında 127 Dolara. Tartışma konusu arsa, 127 Dolardan değil de İMKB'nin belirlediği rakama satılmış olsaydı GOSB yaklaşık 10 milyon TL zarar etmemiş olacaktı. Zarara uğratılan yalnız GOSB değil. Satış bedeli düşük gösterilerek hazine de zarara uğratılmış oldu.

BULUT DA GÖREVDEN ALINACAK MI?

Yönetim kurulu kararı olmadan tapuda arsa devir işlemlerini gerçekleştiren GOSB'un önceki başkanı Dr. Yavuz Doğan koltuğundan olarak şimdilik bedel ödedi. Ancak tapuda imza atarak aynı suçun ortağı olan bölge müdür vekili Haydar Bulut hala görevde.

Yönetim kurulu olmadan arsa satışı yaparak GOSB'u zarara uğratan Bulut, şimdilik Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün koruma kalkanına sığınmış durumda. Eğer sanayiciler Bakan Ergün'e rağmen seslerini duyurmaya kalkarlarsa, Haydar Bulut'un da işi zor görünüyor. Başkan Doğan görevden alınırken aynı suçun ortağı olan Haydar Bulut'un görevde kalması, GOSB üzerindeki kara bulutları kalkmayacağı anlamına geliyor. Şimdilik yüksek sesle olmasa da, sanayiciler kulislerde Haydar Bulut için de gerekenin yapılması gerektiğini savunuyor.

****

Kent Haber yazarı Ergün Ün’ ün 10.05.2012 tarihinde köşesinde kaleme aldığı konu da ise Haydar Bulut’ un klasik davranışlarını oradaki görevinde de sürdürerek sanayiciyi illallah dedirttiği açıkça dillendirilmiş.

Şöyle diyor yazar;

GOSB Bölge Müdürü Ali Haydar Bulut artık görevinde son günlerini yaşıyor.

GOSB sanayicisi, Bulut’un bu görevde daha fazla kalmasına tahammül edemiyor.

Haklılar!

Görevi süresince Ali Haydar Bulut’un ne sanayiciye ne de bölgeye zerre bir katkısı olmadı.

Ne Gebze, GOSB ile bütünleşti, ne de GOSB Gebze ile!

Sanayici deseniz; bir dokun, bin ah işit!

Halbuki GOSB gibi dev bir kurumun başında olan bir ismin ufku bu kadar dar olmamalıydı.

Binlerce lira maaş alan, tombaladan çıkar gibi kendisine böyle bir görev verilen bir isim, altındaki koltuğun değerini iyi bilmeliydi.

Güher Türker aynı göreve geldiğinde aynı şeyleri söyledik.

Dedik ki; Gebze ile bütünleşmeden, sanayicinin taleplerine ve beklentilerine cevap veremeden başarılı olamazsınız.

Güher Hanım bizimle aynı fikirdeymiş ki; görev yaptığı süre boyunca bu önemli konularla ilgili elinden geldiği kadar hassasiyet gösterdi.

Ali Haydar Bulut bu koltuğa oturunca daha fazla umutlandık.

Çünkü siyasetin içinden gelmiş, bölgeye yabancı olmayan bir ismin yapabileceği daha fazla işler olabilirdi.

Ama düşündüğümüz gibi olmadı.

Ali Haydar Bulut’un dönemi hem Gebze’nin hem de sanayicinin dolayısıyla GOSB’un kayıp dönemi oldu.

Aldığım duyumlara göre son zamanlarda GOSB’un ileri gelen sanayicileri kendi aralarında yaptıkları toplantılarda Ali Haydar Bulut’un mutlaka gitmesi gerektiği düşüncesinde birleşmiş.

Sebebi de aynen biraz önce saydığım nedenlerden kaynaklanıyormuş.

Sanayiciye göre Ali Haydar Bulut, beklentilere cevap verememiş, sorun çözme konusunda yetersizmiş, en önemlisi de sanayi ile ilgili yasa ve mevzuatlara hakim değilmiş.

Bana göre eksiklere eklenmesi gereken bir önemli husus daha var.

Ali Haydar Bulut döneminde GOSB ile Gebze arasında tabiri caizse uçurum açıldı.

GOSB, Gebze ile entegre olamadı.

Sanayici yine bildiğimiz tabiriyle TEM’den fabrikasına geldi, yine aynı yoldan evine döndü.

Bu arada Ali Haydar Bulut’un yerine düşünülen iki isim varmış.

Uzlaşma sağlandığı takdirde bu isimlerden biri müdürlüğe getirilecekmiş.

GOSB’un başına kim gelirse gelsin yapması gereken iki önemli iş var…

Birincisi; sanayicinin sesine kulak vermek, ikincisi de; Gebze’ye yüz dönmek…

Bunun için öyle Londra’da, Amerika’da üniversite bitirip, doktoralar yapmaya gerek yok.

OSB Kanunu’nu, sanayicinin dertlerini, Gebze’nin hayat şartlarını bilin yeter!

Ama ne sanayiciyi ilgilendiren yasa ve konulardan ne de Gebze’den bihaber olursanız

Ali Haydar Bulut gibi istenmeyen adam olursunuz.

GOSB’un yeni müdürüne şimdiden kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

Umarım Ali Haydar Bulut’un yaptığı yanlışları yapmaz!

SANAYİ Gazetesi ise Haydar Bulut’ un görevden alınması haberini şöyle yapıyor;

Göreve başladığı günden bu yana tutumu, üslubu ve tavrıyla sürekli eleştirilerin odağında olan, sanayicilerle iletişimden kullandığı dille hep tepki toplayan, bölgenin imkânlarını sonuna kadar kullanan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın üst düzey yöneticileriyle seviyesiz üsluplar geliştirmesi nedeniyle sürekli tepki toplayan Gebze OSB’nin kaprisli müdürü Ali Haydar Bulut görevden alındı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile olan tanışıklığını, sanayicilerle iletişim halinde olurken cümle aralarına sıkıştırması nedeniyle sürekli itici bulunan, bu tanışıklığı kendisiyle çalışmak istemeyen bölge yöneticilerine karşı koz olarak da kullanan Ali Haydar Bulut’tan boşalan Gebze OSB Bölge Müdürlüğü’ne vekâleten Zeynep Nil Sönmez getirildi.

Görev yaptığı süre boyunca OSB camiasından daha çok siyasi camiada boy gösteren, bölge sanayicilerinin sorunlarına çözüm üretecek işlere kafa yormaktan ziyade siyasi gelişmelere kafa yoran Ali Haydar Bulut, bir zamanlar OSB denince öne çıkan Gebze OSB’yi, OSB camiasında silik bir bölgeye dönüştüren kişi olarak OSB tarihine adını yazdıran kişi olarak anılmaya başladı.

Gebze OSB Bölge Müdürlüğü öncesi Derince’de Belediye Başkanı, daha öncesinde Derince Belediyesi’nde imar müdürlüğünde görev yapan Ali Haydar Bulut, son yerel  seçimlere mevcut belediye başkanı olarak girmesine rağmen seçimlerde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından üstü çizilmiş, aday gösterilmemişti.

Gebze OSB Başkanvekili Vahit Yıldırım başta olmak üzere bölgedeki birçok sanayicinin ısrarları üzerine görevden alınan Ali Haydar Bulut’un görevden alınması, profesyonel yönetim anlayışından uzak bir anlayışla yönetmeye çalıştığı bölge personelinin büyük çoğunluğu tarafından da sevinçle karşılandı.

Şimdi bu haberleri okuyan ve Haydar Bulut’ un hala kendisinin istifa ettiğini iddia edenler olursa onlara çok iyi iki çift lafım olacak.

Hele değişti diyenlere cukkalı tarafından hazırlığım var.

Yıllarca dudak uçuklatan bir maaşla müdürlük yapan, bu da yetmezmiş gibi görevden ayırınca bile görevini çok iyi yapması sebebiyle (!) 2 yıl boyunca astronomik ücretle Danışmanlık ücreti almaya devam eden ve şimdilerde aday gösterilip Derince’ yi kurtaracak dürüstlük abidesi (!) adamın ince detayları bunlarla sınırlı mı?

Sakın bu haberlerin bu kadarla sınırlı kaldığını zannetmeyin dostlar.

Daha farklı vukuatlarıyla yakında buluşmak üzere şimdilik KALIN SAĞLICAKLA…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.