banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Hangi aday olursa olsun yüzde 80 Başbakanın imajı üzerinden toparlar oylarını.

Kerameti kimse kendinde aramasın dediğimizde “bizim hiç mi etkimiz yok” gibi bir soruyla karşılaşıyoruz ve aslında kendilerinin de bildiği cevabı yapıştırıveriyoruz; Aldığın oya bak anlarsın.

Şimdilerde herkesin diline doladığı bir yüzde 50 var.

Genel seçimlerle karıştırılıyor bu oran ve genel merkez nezdinde dillendirildiği için çok gerçekçi bir oran olarak algılanıyor ve ölümü gösterip sıtmaya razı olunması için verilen bu hedefe ulaşmak için yüzlerce insan harıl harıl çalışılıyor.

Günlerce sabahlayıp, her şeyden fedakârlık yapılıyor lakin sonuçlar açıklandığında elde edilemeyen sonuçlar sebebiyle birde zılgıt yeniyor.

Neden zılgıt?

Bir dahaki seçimde daha dikkatli olunsun diye.

Şımarmasınlar, kendilerini bir şey zannetmesinler diye ve biraz da partinin babalarının küstahlığından, il ortalamasının altına düşenlere yapılır bu sürekli.

Peki, bu seçimlerde bu zılgıtı yiyeceklerin âdeti artar mı?

Hem de nasıl.

İzmit, Derince, Dilovası banko yer.

Büyükşehir’de bırakın seçim kaybetmeyi, oyların 2-3 puan aşağıya inmesi bile muazzam karizma çizer.

Bu durumda ise sadece Karaosmanoğlu değil tüm milletvekilleri ve bakan Ergün başbakanının hışmına uğrar ve hatta iddia ediyorum; önümüzdeki genel seçimlerde tamamı bedel öder.

İl başkanı Civelek’ e zaten geçmiş olsun.

30 Mart akşamı siyaseti bitecek bir adam için klavyenin tuşlarına dokunmaya gerek bile yok lakin onun gidişiyle birlikte etrafını örümcek ağı gibi ören ve kendini herkesin, her şeyin üzerinde gören malum ekip de onunla birlikte tasfiye olur.

Kocaeli’ de siyaset yapan herkes ama herkes 30 Mart akşamının yeni siyaset aktörlerine bu günden hazır olsun.

Teşkilatlara ve vatandaşa karşı bu denli “La yüksel” davranışlarda bulunanların bir daha aynı görevlerde bulunamayacakları, başarısızlıklarının bedelini mutlaka ödeyeceklerini bu günden gören ve il düzeyinde oluşacak yeni yapılanmada yer almak için çalışmalar yapma öngörüsünde bulunanları kutlamak lazım.

Her ne kadar parti içinde yapılan bu çalışmadan birilerinin haberi olsa, büyük rahatsızlık duyulsa ancak dışarıya sızdırılmak istenmese de gideceklerle gelecekler arasında yaşanan bu gizli sürtünme seçimden hemen sonra ayyuka çıkacak ve çekilen kılıçlar kelleler kopmadan kınına girmeyecektir.

Civelek döneminden canı acıyanların, yönetim tarzından rahatsızlık duyanların büyük bir hararetle beklediği seçim sonuçlarından sonraki reaksiyonları kazanılan belediye sayısı ile sınırlı olmayacak.

13-0 olması ( ki bu imkânsız) dahi onların tavrını değiştirmeyecek, elde edilen yüzde üzerinden genel merkeze baskı oluşturacaklar.

Karşı grubun tüm argümanlarını destekler mahiyette yönetim sergileyen Civelek’ in cevap vermesi gereken o kadar soruları vardır ki bunların tamamından aklanması mümkün değildir.

Bu çalışmaları bu gün hoş görmeyen ancak geçmişe uzanıp Kocaeli siyasetinde Civelek döneminde yaşananları hatırlamak zahmetinde bulunanların hak vermek durumunda kalacakları ve gücünü yitirmiş şahsiyetle birlikte olmaktan sakınacakları aşikârdır.

İl başkanlığı kongresinden üç-beş önce hakkındaki gazete haberleri sebebiyle Ankara’ya çağrılan Civelek’ e kefil olan Karaosmanoğlu’ nun da bu sefer aynı desteği vermeyeceğini görebilmek için fazla zeki olmaya gerek yoktur.

İnsanlar birbirlerini yakın çalıştıkça tanırlar ve bazı hassasiyetlerini daha iyi anlayabilirler.

Sanırım Karaosmanoğlu’ da bu imkânı yakalayabilmiştir ve ona göre tavır sergileyecektir.

Milletvekillerinden birçoğunun Civelek ile arasının iyi olmadığı hatta bir araya gelmekten sakındıklarını da düşünürsek, karşı çalışma yapan grubun elinin ne kadar kuvvetli olduğunu çok daha iyi anlayabiliriz.

Kendi belediye başkanına dahi sözünü geçiremeyen ancak gücünün yettiği herkesle oynamayı adet haline getirmiş bir il başkanının karşısında fazlaca çalışma yapmaya gerek olmasa da attığı her adımı not edenlerin olması ve böylesine ciddi çalışması Kocaeli siyasetinde nelerin değişeceğine dair önemli bir işarettir.

Bu seçimlerden sonra ve hatta adaylar açıklandıktan sonra sallanacak olanların yere düşmesini seyretmek için 3,5 ay sonrasına randevu almak gerekiyor.

Biz bu gelişmeleri köşesine taşımak niyetiyle seyreden sade bir vatandaşız.

Bazı zevklerden mahrumuz anlayacağınız.

Locadan seyredenlere ne mutlu.

Yüksekten seyredemeyeceğiz ama…

Yine de çok zevkli olacak.

Kalın sağlıcakla…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.