banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Ak Parti’liyiz ama falan filan…

Uzayıp giden Ak Parti’lilik sonrasını ifade eden bu cümlelerin sonunun nereye bağlanacağını kimse bu günden tahmin edemez.

Civelek sendromunun partide oluşturduğu kırılganlık, öfke ve ümitsizlik önemli bir tehlike olarak duruyor Ak Parti’nin önünde.

Adaylar açıklanır açıklanmaz bu öfkenin oluşturduğu gaz sıkışmasının patlaması etrafı tarumar edecektir.

Bu öncü depremdir.

Ardından meclis üyeliklerinde adayın ismine göre tanzim edilecek listelerden sonra oluşacak ana deprem, kirişleri zedelenmiş, zar zor ayakta duran binayı çökertecektir.

Parti açısından meclis üyeliklerinde ve başkan adaylıklarında bu kadar ismin müracaat etmesi bu gün itibariyle olumlu bir gelişme olarak görülse de liste savaşlarından sonra çok önemli sorunların yaşanmasına sebebiyet verecektir.

Özellikle belli bölgelerin ve STK’ların kendilerinin belirledikleri ve listede uygun yere koymak istedikleri isimlerin listede yer almaması sonucunda yaşadıkları hayal kırıklığı ve kendi hemşerilerine bu durumu izah edemeyecek duruma düşmeleri siyasi yön değişikliğini kaçınılmaz kılacaktır.

Bunlarda artçı depremlerdir.

Ayrıca Ak Parti diğer partilere oranla çok yüksek bedel ödeterek her meclis üyesinden (bazılarını istisna tutarak) 3 bin TL civarında para almaktadır.

Seçilemeyen veya kendisine uygun yer bulamayanlar sadece tepkisini dile getirmek maksadıyla ve o günkü psikolojiyle ne yapıp yapıp bu ücreti bile tahsil edeceklerdir.

Bunu liste sancılarının şiddetinin daha iyi anlaşılması açısından, örneğini yaşamış birisi olarak yazıyorum.

Sinirleri son derece gerilmiş olanların her türlü eylem ve rahatsızlık verici davranışlarının yoğunlaştığı bu günlerinizde sağlam bir sinir sisteminiz ve ikna edici duruşunuz olmalıdır.

Bunu başarabilecek arkadaşlar vardır elbette lakin Derince için aynı şeyi söylememiz mümkün değildir.

Zaten dağınık ve tecrübesiz olan ilçe bu süreçte iyice çuvallayacaktır.

Hele başlarında Ahmet Ark gibi hiçbir siyasi tecrübesi olmayan, konuşurken ellerini nereye koyacağını bile bilmeyen, belirlediği standart konuşmanın dışına çıkamayan birisi varken tamamen çuvallayacaklar ve bu kriz sürecini aşamayacaklar.

Hala kendisini komutan zannedip etrafına emirler yağdıran, Yenikent gibi hassas mahallede seçimlerden zaferle çıkmış eski teşkilatı karşısına alıp ” Ben burada 50 yaş üstü kişilerle çalışmak istemiyorum” diyerek hakaret eden birisinden ne beklenebilir ki?

Yenikent’ te ikinci mahalle başkanını değiştirdi.

Dumlupınar öyle.

Yavuz sultan ha keza…

Deniz mahallesinde de aynı…

Çenedağ yine öyle...

Derince gibi bir yerleşmiş bir teşkilata sahip olan ama Civelek ile Alemdarın kayığına binerek teşkilatı tarumar eden Ahmet Ark o meşhur Türk kahvesi ikramlı hediye paketini dahi kendi parti üyelerine şirket aracılığıyla dağıttırıyorsa vay o teşkilatın haline.

Bunlar ne direğe çıkacak adam bulabilirler ne de broşür dağıtacak gençleri.

Daha MHP’ de Halit Altuntaş ile birlikte oluşan hareketlilik sokağa olanca gücüyle yansımadı ve iç organizasyon tamamlanmadı.

Sadece Halit Altuntaş’ın bireysel ziyaretleri devam ediyor, parti olarak sahaya inilmedi.

Tüm çalışmalar tamamlanıp sahaya inildiğinde ise uykularının kaçmasına sebep olan bu birlikteliğin ne denli etki yaptığı ve vatandaş tarafından ne kadar büyük kabul gördüğü birilerinin uykusunu daha da kaçırarak iyice belirginleşecektir.

Ayrıca Derince’ de CHP çok sessiz ve derinden giderek hem Ak Parti’ yi yıpratacak hem de sonuçları etkileyecek bazı argümanlarını zamanla sahaya sürecek gibi görünüyor.

Açıkça ifade etmek gerekirse; kendi adaylarını belirlemiş olan MHP ve CHP Ak Parti’nin adayını dört gözle beklemekle kalmıyor meclis listelerini de titizlikle takip ediyor.

Aziz Alemdar’ın aday olmasını bekliyorlar da diyebiliriz buna ve hatta dua da ediyorlar o çıksın diye.

Bunun gerçekleşmeyeceğine inanların başında geliyorum çünkü partiyi iyi tanıyorum ve Sayın Başbakanın bu dönem değil il başkanı ve milletvekillerini Allah’ın bir kulunu takmayacağını, mevcut belediye başkanları hakkında karar verirken tamamen istihbarat raporlarına göre hareket edeceğini zannediyorum.

Öyle de yapması gerekir.

Yüzde 50 psikolojik sınırını aşamayan Ak Parti’nin önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı ve 2015 genel seçimlerine büyük sıkıntılarla gireceğini en iyi kendisi bilir.

Bu sebeple; Sıkıntılı, vatandaş tarafından kabul görmeyen, mahkemelerde davaları ve şaibesi olan hiçbir belediye başkanına yer vermeyecektir listelerinde.

Hal böyle olunca da 5-6 belediye başkanını değiştirmek zorunda kalan Kocaeli Ak Parti seçmen tarafından önemli bir sorgulamayla karşı karşıya kalacak ve “Size şimdi neden oy vermemizi istiyorsunuz, oy verdiklerimizin yaptıklarının hesabını zamanında neden sormadınız da şimdi değiştirmek zorunda kaldınız. Bunları siz bilmiyor muydunuz?

Onlara karşı çıkanları disiplinlere vererek susturmaya çalışan siz değil miydiniz? ” eleştirilerine muhatap kalacaktır.

Ak Parti en sıkıntılı seçimlerini yaşayacak.

Diğer partiler şu an çok rahat Kocaeli’ de.

Öncü, ana ve artçı depremlerin zayiat vereceği binalarının depreme dayanıklı hale getirilmesi içinde hiçbir gayret sarf etmiyorlar.

Hala Civelek’ in hırslarına ve egolarına teslim olmuş halde siyaset belirliyorlar ve bu seçim sürecinde dahi kendi partililerini ihraç etmek için disipline vermeye devam ediyorlar.

Muhalefete hakarete varan laflar yetiştirmekten, herkesin adına açıklamalar yaparak zirvede kalmaya çalışmaktan, kendi teşkilatlarını küstürüp karşısına almaktan, koruma ordusuyla gezerek halkın içine girmekten kaçınan Civelek’ ten il başkanı olursa fay hattının üzerinde kurulu il siyaseti de ancak bu hale getirilebilirdi.

ENKAZ…

Kalın sağlıcakla…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.