banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Cenazeler de üst üste geldi ve bizde yazılarımızı ihmal etmek zorunda kaldık ama gündemden asla uzaklaşmadık.

Son cenazemiz teyze  kızımızın eşiydi ve cenazesi için Yuvacık’ taydık.

Definden sonra meydandaki kahvede çay içme imkânımız oldu ve epey bir kişiyle birlikte hem sohbet ettik hem de çaylarımızı yudumladık.

Uzun zamandır köyümüze gidememiştim ve insanımızın nabzını siyaseten tutma imkânım olmamıştı.

Açıkça ifade etmem gerekirse Yuvacık gibi bir yerde Ak Parti’ ye bu denli tepkinin olabileceği de aklımın ucundan dahi geçmezdi.

Belki birlikte oturduğumuz kişilerin özel durumuydu bilemem ancak müthiş bir öfke gördüm orda.

Birden zengin olanlara duyulan öfkeden tutunda kişiye özel muamelelere kadar birçok konuda hiç beklemediğim tepkiler aldım.

Ak Parti burada bu seçimlerde sukut-i hayale uğrarsa hiç şaşırmam.

Yuvacık’ı özellikle mercek altına almak gerekir.

Buradan çıkacak sonuç bence çok önemlidir.

Büyükşehir’le İlçe Belediyesine ve Meclis üyelerine verilecek destek arasındaki farkı görmek ve diğer partilerin geçmiş seçimlere kıyasla bu günkü durumunu irdelemek isterim açıkçası.

İzmit gibi bir ilçenin kaybedilmesinden korkan Ak Parti tüm gücünü burada tüketirken Yuvacık gibi bölgeler gözden kaçacak belki ama görünen şu ki büyük sıkıntı var partide.

Sefa Sirmen nasıl İzmit’ te şirazelerini kaçırdıysa Saffet Sancaklı’ da Büyükşehir’ de hesapların yeniden yapılmasına sebep oldu.

Kocaeli’ de kartlar Sancaklı ile yeniden karılıyor ve yıldız falında beklenmeyen sonuçlarla karşılaşılıyor.

Sancaklı kime hafif geldiyse onun sırtında epey yük olacağını kısa sürede gösterdi ve daha sahaya tam inmeden, stratejik çalışmalara başlamadan, sadece isminin oluşturduğu sinerjiyle MHP’ ye müthiş bir güç verirken Ak Parti’nin tüm motivasyonunu bozdu.

Yuvacık gibi yerde 15-20 kişilik grupta en az 10-12 kişi “Bu sefer ha bu uşağa oy vereceğum” diyorsa bu fazlasıyla önemsenmesi gerekilen ve MHP’nin Saffet Sancaklı ismini ilan etmekle çok isabetli karar verdiğini görmek açısından da o denli yeterli ve takdire şayandır.

Kimsenin düşmanı değilim ve kimseye de yalakalık yapacak adam değilim.

Benim gördüğüm bu.

Sadece Yuvacık’ da mı? Hayır… Derince’ de de, Körfez’ de de diğer ilçelerde de artık çok ciddi bir şekilde Saffet Sancaklı ismi öne çıkmaya başladı.

Birileri önemsemez gibi davranıyor, ciddiye almıyor edasında davranıyorsa da gerçek bu.

Hazır bir isimdi ve tanıtıma-reklama ihtiyacı yoktu Sancaklı’nın ve öyle de oldu.
İsmi açıklanır açıklanmaz kimse yabancılık çekmedi, kabullendi ve bağrına basma süreci başladı.

Bundan sonra ne olur dersek eğer, şu olur; Ak Parti Büyükşehir adayını açıklar, ilçe adaylarını da açıklar ve çok hızlı bir şekilde gerginlik sürecini atlatmaya çalışır.

Parti büyükleri devreye girerek dağılıp küsenleri toparlamaya mesai harcar ancak en fazla yüzde otuzunu toparlayabilir ve geri kalanlar diğer partilerde kendi pozisyonlarını almaya başlarlar.

Tabii Ak Parti seçmeninin toparlanabileceği tek parti vardır o da trendini her gün yükselten ve eski imajını tamamen düzelten MHP’dir.

Bir de Saffet Sancaklı gibi genç, dinamik, cesur, zeki bir şahsiyet vatandaşa istediği güven ve samimiyeti verebilirse hiç umulmayan sonuçlar alınır seçimlerde ve bazıları “Vay be” diyecek kadar yanıldıklarını görürler.

Derince’ de ise herkes Halit Altuntaş’ın açıklamasını bekliyor.

Bütün siyasi dengeler onun üzerine kuruluyor şu an.

Herkes hesabını kısa ve net yapıyor.

MHP’nin 2011 seçimlerinde almış olduğu 10.500 oy var, Halit Altuntaş’ ın 2009 seçimlerinde 16.500 oyu var. Bunları toplarsanız 26.500 oy yapar.

Daha bu rakamların üzerine bazı özel çalışmalardan gelecek oylar ve MHP’ nin Türkiye genelindeki yüzde 4-5 arasındaki yükselen oylarından yansıyacak miktarda koyulmamış durumda.

Hele hele Ak Parti’ nin tepki oyları da hesaplanırsa ve en önemlisi bilenmiş ve aldatılmış yüzlerin oylarını da dâhil ederseniz bunun içine varın yarınki sonucu bu günden tahmin edin.

Rakamları bilmeyen ve unutanlar için bir hatırlatma yapayım; 2009 Belediye seçimlerinde Ak Parti 23.797 oyla seçimi kazanmış ve CHP 19.991 oyla ikinci parti olmuştu.

Bilmem anlatabildim mi?
 
Ha bu arada bazı haberlerin içine bizde dâhil edilerek bir şeyler yapılmaya çalışılıyor ama biz ne yapacağımızı çok iyi bildiğimizden bunlara aldırmadan yolumuza devam ederiz.

Bu günlük hızlı ve kısaca bunları paylaşmak istedim sizlerle.

Bu konularla alakalı bir müddet sonra daha detaylı bir sohbetimiz olacak sizlerle ama bu günlük bu kadar yeter.

Bizi bizden takip ederseniz iyi edersiniz…

Kalın sağlıcakla.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.