banner440

banner445

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kongrelerdeki tek aday dayatmalarıyla başlayan olumsuz süreç bu günlere kadar uzadı.

Bir gün "yeniden  aday gösterilecek belediye başkanlarının bulunduğu ilçelerde aday adayı başvurularını kabul etmeyeceğiz" diyorlar ve sonra vazgeçiyorlar, diğer gün "adaylık için başvuran ilçe başkanları yerine atama yapıp yönetimlerini de fesih edeceğiz" diyorlar.

Bu istikrarsız ve ani karar değişiklikleri Türkiye’ deki en kurumsalmış parti olarak görülen Ak Parti’ nin aslında içerde ne kadar başsız-gövdesiz yönetildiğinin en somut örneğidir.

Son kararsızlıkları da dün ilan edildi ve adaylık için istifa eden il ve ilçe başkanlarıyla yönetimlerinin istifa etme zorunluluğunu ani bir karala iptal ettiler.

Bu durumda adaylık için istifa edenlerin istifaları geçersiz sayılarak görevlerine devam etme durumları ortaya çıktı.

Düşünebiliyor musunuz? Siz il veya ilçe başkanısınız, mevcut belediye başkanının karşısına aday olarak çıkmışsınız ancak görevinizden istifa etmeniz söz konusu olmadığından hem ilçe başkanı hem aday adayı unvanıyla çalışmalarınıza devam edeceksiniz.

Ya da ilçe başkanlığının aday adaylığı sürecinde bir başkası tarafından yürütüleceğini varsayarsak; siz ilçe başkanı olarak aday gösterilmediğinizde tekrar görevinize döneceksiniz ve karşısında rakip olduğunuz belediye başkanıyla kol kola girerek seçim çalışmaları yapacaksınız.

Neresinden bakarsanız bakın tam bir karışıklık.

Anlaşılan Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem bu partide aldığı ve üç gün sonra iptal ettirdiği kararlarla büyük yaralar açmaya devam edecek ve partiyi soktuğu sancılı sürecin bedelini hem kendisine hem de partisine ağır ödetecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner447

banner449