banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Deli saçması önerilerle partinin getirilmek istendiği noktayı çok iyi gördü Başbakan.

İlçe başkanlarından istifa edip aday adayı olacaklar da çıkmaya başladı ağır ağır.

Başladı başlamasına da beraberinde bir sürü sıkıntıyı da gün yüzüne çıkardı.

Şimdi de “istifa edip aday adayı olacak ilçe başkanlarının yerine yeni atanacak kişiyle birlikte tüm yönetimlerin değiştirilmesi” gibi yeni bir anlamsız-mantıksız zorunluluk dikta edildi.

Kongre ile seçilmiş olan yönetimler istifa eden ilçe başkanları yüzünden ne diye değiştirilmeye çalışılır anlamak mümkün değil.

Eğer temayül yoklamasında ilçe başkanlarına destek verirler diye endişe duyuluyor ve mevcut ilçe yönetimlerine güvenmiyorsanız yeni oluşturulacak yönetimin sizin istediğiniz kişiye destek vermeyeceğini kim nasıl garanti edebilir?

O ilçelerde yeni oluşturacak yönetimlerin kimler tarafından organize edileceğini, listenin yeni ilçe başkanına hazırlanmış halde verileceğini bilmek için kâin olmaya gerek yoktur.

PİAR’ı çok önceden yapılmış olan bu listeler “yeni başkanla yeni yönetim” gibi gösterilmeye çalışılacak sonrada il yönetiminde malum kişilerin yaptığı bu çalışmanın bu partiye hayır getirmesi beklenecek.

Otuz kişilik yönetimlerde 8-10 kişilik değişiklik dahi aday adaylığı temayül yoklamalarındaki bütün dengeleri altüst etmeye yeterde artar bile.

Bu işler böyle olmaz.

Kimin aklına gelir böyle garip garip uygulamalar, kim partiyi bölüp parçalamak için bu kadar mesai harcar? Anlamıyorum, anlamakta istemiyorum.

Usul ve esas bellidir; İlçe Başkanı istifa ettiyse yönetim içinden yeni bir ilçe başkanı atarsın, yönetim zaten seçilmiş yönetimdir ve görevine aynen devam eder, meclis üyelikleri için istifa edenler olursa yedekteki 30 kişiyi sırasıyla asile geçirirsin olur biter.

Bundan önce böyle oluyordu da bu gün neden yeni icatlar çıkarılıyor?

Ne değişti ki? Tüzük aynı tüzük, süreçte bildiğimiz süreç.

Belli ki “Çapanoğlu” yatıyor altında.

Kocaeli’ de istifa edecek ilçe başkanları kim peki?

Körfez İlçe Başkanı Engin Koyun.

Karamürsel İlçe Başkanı Ahmet Türker.

Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım.

Bu ilçelerde yeni yönetimde 3-5 isim bile değiştirilse büyük gümbürtü kopar.

Yönetimden uzaklaştırılacaklar haklı olarak “Ne demek bu kardeşim, ben kongreyle seçilmiş ilçe yöneticisiyim, ilçe başkanım istifa edip aday olduysa beni neden yönetimden alıyorsun” deyip karşına dikilirse kim nasıl cevap verecek bunlara?

Adam kongreyle seçilmiş ilçe yöneticisiyken atanmış ilçe başkanı tarafından listeye sokulmadığında ne olacak bu adamın toplumdaki prestiji?

Bir daha kim tutacak bu partide onu?

Burada bir bağcı dövme hikâyesi olacak ya, kokusu çıkar, görürüz yakında.

Neyse, biz dönelim şimdi istifa edecek ilçelerdeki duruma.

Engin Koyun Körfez’de zorlu bir rakip.

Üç dönemdir ilçe başkanlığı yapıyor ve maddi durumu da iyi.

Temayül yoklamasında teşkilattan tam destek alır, kamuoyundan da diğer aday adaylarına kıyasla epey farklı çıkar ve Körfez’ de adaylık yarışı bence Yunus Pehlivan’la Engin Koyun arasında geçer.

Dilovası’nda durum çok karışık.

Geçmiş seçimlerde içyapıda yaşanan olumsuzlukları çok iyi biliyorum.

Denge kurmanın en zor olduğu yerdir Dilovası ve hem kitlesel hem de fevri davranış sergilemeye çok müsait bir ilçedir.

İlhan Yıldırım istifa edip aday adayı olacak ama hem maddi durumu iyi değil hem de teşkilatlarına sanıldığı gibi sahip değil ve şansı yok denecek kadar az bence.

Mevcut Başkan son derece düzgün insan ama kendisini iyi ifade edemedi. Bu yüzden partinin kare asları yeni bir aday istiyor burada.

Dilovası bence Ak Partinin kaybetmesi muhtemel birinci ilçesidir.

Karamürsel’ e gelelim.
Burayı sevk ve idare eden, kongrelerde çalışmayı yapan kişi İl Başkan Yardımcısı Mehmet Uzunoğlu’ dur ve Ahmet Türker’i de kendisi ilçe başkanı yapmıştır.

Ahmet Türker’ de ilçe Başkanlığından istifa edip aday adayı oluyorsa bunu kendisinden mutlaka ve mutlaka Mehmet Uzunoğlu istemiştir ve Türker’ de garanti sözü aldığı için soyunmuştur bu işe.

Mevcut Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın hem İlçe Başkanı Ahmet Türker hem İl Başkan Yardımcısı Mehmet Uzunoğlu hem de yine İl Yönetimindeki kurucu ilçe Başkanı Zekai İren gibi önemli muhalifleri var.

Bunların arasında cendereye alınan başkana Allah yardım etsin.

Belki de Ak Parti’ ye geçtiğine bin pişman olan Yıldırım tüm bu rakiplerine karşı mücadelesini sonuna kadar verecek ve aday gösterilmezse çok büyük bir ihtimalle bağımsız olarak seçimlere girecek ve kendisini kazanamasa da Ak Parti’ yi kazandırmayacak.

Kimse de “sen niye böyle yaptın?” diyemeyecek çünkü bu kumpanyaya verilecek en iyi cevabı vermiş olacak.

Karamürsel’ de Ak Parti yerinden hiç kimseyi kıpırdatmasa en hayırlı işi yapmış olur ama şu saydığım aşırı hırslı ve kinci isimler burayı kaşımadan duracak tipler olmadığından bu mümkün görülmüyor ve Karamürsel’ de Ak Parti açısından çok çok büyük ihtimalle gidici ilçelerden.

Bu istifa edip aday adayı olacak ilçe başkanları ile birlikte çalıştım.

Hepsini iyi tanırım ve bu yüzden derim ki; İçlerindeki en şanslısı Engin Koyun’dur.

Diğerlerine şans vermem.

Seçim kazanacak kapasite ve vizyonda değiller.

Engin Koyun’un şanslı olmasının yanında handikapları yok mu? Elbette var.

Yunus Pehlivan boş insan mı? Asla değil ve hatta tüm Belediye Başkanları içerisinde en fazla değer verdiğim kişilerin başında gelir.

Burada vurgulamaya çalıştığım husus Pehlivan-Koyun kişilik mukayesesi değildir.

İlçe Başkanlarından aday adayı olanların içerisinden en şanslı gördüğümüz ismi irdeliyoruz.

Yoksa Pehlivan gibi oturup-kalkmasını, konuşmasını bilen, efendi, mantıklı ve eğitimli bir Belediye Başkanının aday gösterilmemesi gerekir diye bir cümle sarf etmem en başta kendimle çelişmem demektir.
Velhasıl-ı kelam, Ak Parti 3 ilçede bir karar verecek.

Mevcut Başkanlar mı, ilçe Başkanlarından biri mi, yoksa yeni bir isim mi?

Bunu belirlerken kullanacağı enstrümanlar da belli.

Temayül, anket, mülakat…

Bunların üçünün de fasa fiso olduğunu bilin ve gözlerinizi-kulaklarınızı son geceye yani Başbakana kim ulaşmışsa onun isminin açıklanacağı son geceye çevirin.

Bir de dikkat edin, bakın bakalım yeniden yönetim oluşturacakları ilçelerde kimleri budamışlar!

İstifa eden ilçe başkanının adamları budanmışsa bilin ki o ilçe başkanının bileti bu günden kesilmiştir.

Kalın sağlıcakla.

Not: Derince’ de ilk aday adaylığı müracaatı ve açıklamasını Ali Haydar Bulut 08 Ekim 2013 (Bu Salı günü) Saat 17.30’ da Derince İlçe Binasında yapacak. Ak Parti Derince Teşkilatlarında görev yapanların ve sevenlerinin kimsenin etkisi altında kalmadan bu törende hazır bulunmaları partileri için çok önemli. İlk açıklamadaki kalabalığı gözlemlemek için bende orada olacağım. Bakalım bu önemli gününde Ali Haydar Bulut’a kimler elinde konfetiyle gelerek sahip çıkacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.