banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Ne çileler çekilmiş, ne badireler atlatılmış, ne çok üstümüze gelinmiş…

İmkânsızlıkların imkân haline dönüşmesinde mücadele serdedenlerden Allah razı olsun.

Kocaeli için bir çivinin çakılmasına dahi vesile olanlardan da.

Sefa Sirmen hakkında da söylenecek çok söz vardır ondan sonra şehrimizi yönetenler hakkında da.

Hafızamızı zorlarsak ilimizden Ak Parti’ den evvel bu kadar uzun süreli Bakanlık görevi yapan şahsiyetler bulamayız.

Osman Pepe’ de Bakanlık yaptı, Vecdi Gönül’ de Bakanlık yaptı Nihat Ergün’ de hali hazırda yapmakta.

Kente hizmet eden kimileri hakkında lafı eveleyip gevelemeden söylemememiz gerekirse “Adam yedi ama Allah’ ı var çok çalıştı” gibi akılla izah edilemeyecek laflar edilirken kimileri hakkında da “Bu kadar para aktı ama daha filanca kadar iz bırakacak projeler üretemedi” gibi öfkeyi dile getiren laflar edilmekte.

Bakanlık görevini ifa edenler birbiriyle kıyaslandığında ise birisi hakkında “Adam yaralı parmağa bile ..şemez” denilebilirken bir diğeri hakkında” Tuttuğunu koparırdı, iyi işler yaptı sağ olsun” deniliyor.

Demek ki bizim milletimiz kadirşinas millet ve kentine hizmet edenle yaralı parmağa ..şemeyen arasındaki farkı gayet iyi görebiliyor.

Görev yaptığı süre içerisinde her ne kadar acımasızca eleştirilse de kentimize hizmet açısından Osman Pepe’ yi çok ayrı bir yere koyanların adedi bir hayli fazladır.

Sayın Pepe’nin Kente her gelişi kent siyasetini hareketlendirir, ayrı bir hava eserdi.

Teşkilatlarda ayrı bir enerji, Bakanıyla gurur duyan tablo oluşurdu.

Parti içindeki Osman Pepe’nin ağırlığından rahatsız olan bazı kişilerin hazırladıkları dosyaları koltuğunun altına alıp Ankara yolunu aşındırdıklarını çok iyi bilirim.

O günlerde siyasi toyluğumuz meseleleri anlamamıza elbette maniydi ve siyasi manevraları kavramakta güçlük çekmemize sebep oluyordu.

Her şeyi anladığımızda ise iş işten zaten geçmiş ve muradına erenler Osman beyin kuyusunu çoktan kazmışlardı.

Yanlış anlaşılmasını istemem.

Osman bey benim 1. inci kongremde Ali Haydar Bulut’ tan yana tavrını net koyanlardandır ve bu tavrı sebebiyle de aramızda bir husumet olmamasına rağmen bir gönül kırıklığım elbette olmuştur fakat ne ben ne de Sayın Bakan ben seçildikten sonra taraf olmasından kaynaklanan en ufak bir sorun yaşamamışızdır.

Hülasa; kendisini met etme gibi bir rol üstlenerek yazmıyorum, bunun anlaşılmasını isterim.

Varmak istediğim sonuç şudur; Osman Pepe Bakanlık görevine devam etseydi şu anda Bakanlık yapan Nihat Ergün’ de dâhil olmak üzere 7 milletvekili olan Kocaeli’ de bir türlü çözülmeyen sorunlar çözülebilir miydi çözülemez miydi?

Vicdan sahibi olan herkes bu soruya “EVET” cevabı verirdi.

Bu hükümetin Bakanı Nihat Ergün ve diğer milletvekilleri Cengiz Topel Havalimanından uçak kaldıramıyorlarsa burada bir sakatlık var demektir.

Bir vurdumduymazlık, laubalilik, ciddiye almama, üzerine düşmeme veya tüm bunlar değilse en vahimi; Bakanlar arası müthiş bir gerginlik var demektir.

Şimdi sor şu; Osman bey Bakan olsaydı bu mesele Başbakana kadar gider miydi?

Kesinlikle giderdi.

Peki, Sayın Başbakan bu kadar yüksek oy aldığı ve vergi rekortmeni olan Kocaeli’nin minicik bir Cengiz Topel sorununu çözmeyenlere ne yapardı?

Cevabını herkes bilir.

O halde sorun şu; Ne Bakan Nihat Ergün, ne İl Başkanı Civelek, ne Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ne de milletvekilleri bu işi gevşek tutan her kimse ne onu ikna edebiliyor ne de onu Sayın Başbakana şikâyet edemiyor.

Ha eğer ettiler de bu iş halen hallolmuyorsa Kocaeli’nin vay haline ve yuh haline.

Pepe bu işi hallederdi.

Hem öyle bir hallederdi ki Ak Parti Kocaeli siyaseti de bu kadar maskara olmazdı.

İspat mı gerekir.

Alın size Kartepe örneği.

On yıllarca Kar Turizminden istifade edemeyen, gelen tüm valilerin, tüm hükümetlerin bir türlü hayata geçiremediği tesisler kimin sayesinde başlatıldı ve bitirildi?

On binlerce vatandaşımızın akın ettiği bu muazzam tesisler Osman Pepe’nin Kentimize kazandırdığı en büyük eserlerden birisidir.

Şimdi Allah Aşkına bir düşünün; Bu işi bu adamlar bitirebilir miydi?

Her geldiğinde fasa fiso laflarla bilmem nereleri ziyaret edip inceleme rekorları kıran, şuraya bilmem ne, buraya bilmem ne yapacağız diyerek boy boy fotoğraf çektirip basına servis edenler mi kente faydası dokunanalardır yoksa çözülmeyen sorunları çözebilen şahsiyetler mi?

Sayın Pepe’nin Projesine başlatıp sıkı takibi sonucunda tamamlattığı Sapanca Su Kayağı tesislerinin açılışını hatırlarım, Kent Ormanının açılışını hatırlarım Kartepe Tesislerini hatırlarım ve kente kazandırdığı artı değer olan daha birçok projelerinin açılışlarını çok çok iyi hatırlarım ancak ondan sonrasında bir bakan olarak Kocaeli’ ye Devlet destekli herhangi bir şey kazandıran başka hiçbir kişiyi nedense hatırlamıyorum.

Kentte esen hava, bir bakanımız var dedirten asalet ve ciddiyet artık özlediğimiz şeyler.
Onun hakkında koltuğunun altındaki hikaye dosyaları Ankara’ ya taşıyanların bu gün partiyi ve Kocaeli’ yi getirdiği duruma bakıyorum da şöyle diyorum; Bilişim Vadisi projesini boş verin de şu Cengiz Topel sorunun hallolması için 2 gün Bakanlığı Osman Pepe’ ye bir devredin.

Bakın bakalım Bakanlık veya Vekillik nasıl yapılıyormuş?

Kalın sağlıcakla. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.