banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Bu haberin başlığı “Aziz Alemdar içerden vuruluyor” idi.

Dileyen göz atabilir: http://www.gercekkocaeli.com.tr/HD21814_aziz-alemdar-icerden-vuruluyor.html

Haberin detaylarını da okuduktan sonra biraz düşündüm.

Ardından bir sürü telefon aldım haberin kaldırılmasını rica eder mahiyette.

Bana ne kardeşim, benle ne alakası var, ben sadece kendi köşemi yazıyorum, ben ne yazımın kaldırılmasını ne de yazı kaldırtmayı düşünmem dedim ve kapattım telefonları.

Panik havası oluştu birden Derince’ de.

Dün neler yaptığını kimsenin fark etmeyeceğini zannedenleri bir telaş almış ki sormayın.

Bu arada İdris Çelebi kardeşimi kutluyorum çünkü havayı çok iyi teneffüs ediyor ve özellikle siyasi haberleri çok büyük ilgi çekiyor.

Şimdi gelelim bu sütunları niye meşgul ettiğime.

Dedim ya haberi okuduktan sonra düşündüm.

Öyle körü körüne belden aşağı vurmayı marifet saymam, söylenmesi gereken ne varsa o, şu, bu yanlış anlar diye de esirgemem lafımı. İşine gelmeyenler langur-lungur konuşsa da hiç umurumda olmaz.

İnandığım doğrular neyse onu yazıyorum ve kimseye yaranma gibi derdim yok.

İşte bu sebeple ilk defa Aziz Alemdar’ ı bile haklı bulacağım konuyla alakalı yazıyorum.

O’ da şudur; Bir belediye başkanı görevdeyken, teşkilat olup da belediye bünyesinde çalışanlar tarafından arkadan vurulamaz.

Belediyede çalışıyorsan ve teşkilatta görevliysen başkaları gibi davranma şansın yoktur.

Serbest meslek sahibisin veya özel bir şirkette veya bilmem nerde çalışıyorsan eyvallah ama eğer kendi bünyesinde çalıştığın belediye başkanına karşı çalışma yaparsan; bu ne edebe ne de teşkilat terbiyesine sığmaz.

Seçim süreci başladıktan sonra yani aday açıklandıktan sonra çalışmanı yap çünkü bu çalışmanın adı parti ayniyeti olur.

Partin adayı belirlemişse sende onu Belediyede çalışsan da çok rahatlıkla destekleyebilirsin ancak daha 8 ay kala ve hiç kimse aday adaylığı için resmi olarak başvurusunu yapmadan ve hele hele Genel merkez seçim takvimini dahi açıklamadan sen gidip adı geçen bir şahsiyetin yanında destek siyaseti yapıyorsan bu olmaz.

Gerçi “BALIK BAŞTAN KOKARMIŞ” ya!

İlçe Başkanı Ahmet Ark bu işleri bilmez ve teşkilatları uyarmazsa başka bir sonuç beklemenin de bir manası yoktur.

Aslında kendi de aldığı talimatla önce SKM’nin başına getirdiği şimdilerde ise paket gibi yanında taşıdığı birisinin teyze oğlunu yanından hiç ayırmamakla teşkilatlara gerekli mesajları veriyor.

Maksat nereye yattığını belli etmek…

Aziz'in vidalarını gevşetmek!

Sonra da gelsin kebaplar!

Bu süreçler böyle yürütülmez.

Dünün badem bıyıklısı, bu günün sinekkaydı traşcısı olmakla bu işler arasında fark vardır.

Toplarsın mahalle başkanlarını “ Arkadaşlar, seçim takvimi açıklanmadan, aday adayları başvurusunu yapmadan ve ilçe başkanı olarak ben kimin-ne zaman sizi ziyaret etmesi gerektiğinin talimatını vermeden ne bir aday adayının yanında görüntü vereceksiniz ne de mahalle teşkilatlarınıza aday tanıtımı için davette bulunacaksınız. Ben size takvimi açıklayana kadar kimse hareket etmeyecek, teşkilat adabına uygun hareket etmeyenleri derhal görevden alırım. Ak Parti prensiplerle yönetilir” diyeceksin ve konunun ehemmiyetinin bilinmesini, herkesin kendisine gelmesini sağlayacaksın.

Bir de bunun öbür tarafı var tabii.

İl başkanları yok ki adamların!

Sahipsiz, başsız, tertip-düzensiz, kendi başına kalmış teşkilatlardan ne bekleyeceksin?

Civelek, teşkilat işlerinin dışında her şeyle uğraşıyor, her konuda ahkâm kesiyor, vali adına da Büyükşehir Belediye başkanı adına da beyanatlar veriyor ama ilçe başkanlarını toplayıp sürecin nasıl idare edilmesi gerektiğiyle alakalı hiçbir şey konuşmuyor.

Bir ilçe başkanı arkadaşımı aradım sırf Civelek’ in ne yaptığını, bu konularla alakalı bir toplantı yapıp gerekli talimatları verip, uyarılarını yapıp yapmadığını öğrenmek için ve aldığım cevap koca bir; YOK ABİ YA!

Zaten başka ne beklenirdi ki?

Mehmet İbşiroğlu’ ndan Teşkilat Başkanı, Mahmut Civelek’ den de İl Başkanı olursa Ak Parti Kocaeli’nin varacağı nokta bu olabilir ancak.

İlçe Başkanlarını toplamazsan ve onlara tüm ikazları en çarpıcı şekilde yapmazsan İlçe Başkanları da Mahalle Başkanlarına bu ikazları yapmazlar ve hem Mahalle Başkanları hem de yönetimleri pozisyonlarını kendi kafalarına göre alırlar, maaşını aldıkları Belediye Başkanlarına karşı çalışmalarını kütür kütür yaparlar.

Düşünsenize; İbrahim Karaosmanoğlu görevdeyken ve daha ortada fol yok yumurta yokken Belediyede çalışan teşkilat görevlileri çıksın Osman Pepe ile birlikte İlçe ziyaretleri yapsın, fotoğraf versin, destek istesin.

Olur mu hiç?

Yakışır mı?

Aziz Alemdar’ ı seversiniz-sevmezsiniz, bunları hak etmiştir-etmemiştir, daha beter olsun dersiniz-demezsiniz o başka bir şeydir ama bu günden muhtemel aday gibi gördüğünüz veya göstermeye çalıştığınız falanca isime yatmanız çok daha başka bir şeydir.

Tekraren söylüyorum; Teşkilatlarda görevli Belediye çalışanları mevcut Belediye Başkanına karşı çalışmalar içine girmemelidir, giremezler. (Girerlerse de bana ne ki)
Girenlerin de ne Alemdar ne de başka bir Belediye Başkanı tarafından uyarılması veya herhangi bir eyleme tabi tutulması çok fazla yadırganacak bir şey olmaz.

Kimse kızmamalı onlara.

Asıl kızılacak olanlar yediği kaba pisleyenlerdir.

Asıl kızılacak olan en başta İl Başkanları Civelek’ tir.

Gerçi ben bu eylemlerin kendi başına düzenlendiğine de inanmıyorum ya, neyse…
Anket bilgilerini dışarı sızdırmalar, haber yaptırmalar, şu Başkan şu kadar kötü durumda falan filan…

Bunlar düzenli, tertipli, bilinçli şekilde sızdırılan bilgiler.

Organize işler!

Üç beş başkana vaziyet aldırma gayretleri… Akıbetinize hazırlanın mesajları… İşinizi vatandaş bitirdi tertipleri… Bak biz değiliz ha Genel Merkez tripleri… Hadi size güle güle tehditleri.

Cücük işler bunlar… Çocukça… Basit… Seviyesiz… Kalleşçe.

Ak Parti Kocaeli’ de işler hiç iyi gitmiyor vesselam.

Bu seçimlerde tam bir fiyasko yaşanır muhtemelen.

Gerçi Sayın Başbakanının sevgisi, onun lider vasıfları yine rüzgâr gibi eser ve hiç hak etmediği halde Kocaeli bile çok büyük bir bozguna uğramaz ama hem İl Başkanı hem de 1-2 İlçe Başkanına “Sepet Koluna” yapılır.

O zaman göreceğiz sevmediği Belediye Başkanları hakkında dışarı bilgi sızdırmanın ve teşkilatları “Şu adam etrafında görüntü verin” diye alttan alta organize edenlerin halini.

Her şey çok güzel olacak.

Mart ayını iple çekiyoruz damdan dama atlatmak için ama Mart ayını beklemeden atlamak isteyen varsa böyle devam etsin bilmem kimin yanında fotoğraf vermeye, BULUTların üzerinde gezmeye, YAZICInın kartuşlarını temizlemeye…

Sonra da kuyruğu titreyince miyavlamaya.

Ah Aziz ahhhhhh!

Gördün mü başına gelenleri?

Kalın sağlıcakla.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.