banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Tamamen tesadüf olan bu karşılaşmamızda İl Başkanı Sayın Aydın Ünlü, yine MKYK üyesi Savaş Bey, Derince İlçe Başkanı Emin Şimşek, İl ve İlçe yöneticileri de hazır bulundu.

MHP’liler Derince' deki iftar programlarından sonra çaylarını yudumlamak, sohbet etmek ve vatandaşla iç içe olmak maksadıyla bizimde her akşam tercih ettiğimiz İsmail Balcı' ya ait işyerini tercih etmişlerdi.

Elbette ki selam vermemiz gerekirdi ve öyle de yaptık.

Masaya davet edilince mecburen icabet ettim ve hemşerim olduğunu orada öğrendiğim ve ilk kez karşılaştığım Sayın Mehmet Müftüoğlu'nun yanına oturtularak bu günkü yazımın bir bölümüne konu olacak sohbetimize başladık.

Açıkça ifade etmem gerekirse yıllarca Ak Parti' de görev yapmış bir şahsiyet olarak gerek rakip olarak gördüğümüz gerekse İlçe bazında siyaset edenlerinin dışında fazlaca temas kuramadığımız MHP tabanıyla alakalı çok önemli gördüğüm nezaket ve feraseti iyi analiz edemediğimi, önyargılı bakış açısıyla kendilerini aslıyla tanıma fırsatı bulamadığımı hissettim.

Mehmet Bey dolu bir insan.

Bilgili, birikimli, asil, edepli, vatan sevgisini her şeyin üzerinde gören, memleket meselelerine hakim bir şahsiyet.

Konuşması, diksiyonu düzgün.

Konulara hâkim, kullanacağı dili çok iyi bilen, gurur-kibrin olmadığı, kendisini çok iyi yetiştirmiş bir siyasetçi geldi bana.

Farklı siyasi yapılarda siyaset edenlerin neden birbirlerini anlamakta zorlandıklarını, sadece kendi partimizde görev yapan şahsiyetleri en iyi yetişmiş bireyler olarak görerek ne kadar yanıldığımızı daha iyi anladım.

Türkiye yetişmiş insan potansiyelini doğru kullanamıyor dendiğinde sadece kendi içimizdeki arkadaşların değerlendiremediğini varsaymak, başka partilerde vasıflı bireylerin bulunmadığını zannetmek gibi bir yanılgının bende de mevcut olduğunu hissetmenin üzüntüsünü de yaşadım elbette.

Ak Pati' de uzun süre üst yönetici olarak görev yapmanın ve MHP’de daha önce siyaset yapmamış olmamın bu ön yargımın sebebi olduğunu varsayıyorum.

Sorularla Kocaeli siyaseti hakkındaki fikirlerimi almaya çalışan ve verdiğim cevaplardan sonra ilimiz hakkında kendi fikirlerini sıralayan Müftüoğlu'nun şahsında MHP'nin üst düzey görevlilerinin Kocaeli' yi aslında ne kadar iyi tanıdıklarını ve müthiş önem verdiklerine şahit oldum.

Bu seçimler öncesinde Başkan adaylarını açıklamak üzere Genel Başkanları Sayın Devlet Bahçeli' nin bizzat kendisinin ilimize 2 kez gelmesi, iftar programına MKYK üyelerini göndermesinin nedenlerini anlamak için o gece ki fotoğrafı doğru çekmek yeterli oldu.

Kocaeli' nin tüm ilçelerini kendi doğup büyüdüğü yer kadar iyi analiz edebilmek için epey bir mesai harcamak gerekir.

Bu mesaiyi harcamak içinse zamanının önemli kısmını sadece Kocaeli' ye ayırmış olmak gerekir.

İyi analiz edilmiş ve iyi mesai harcanmışsa da netice alınacağına inanılmış demektir.

MHP bu güne kadar olmadığı kadar iddialı seçimlerde.

Sadece yerel siyasetçileri değil Genel Merkez nezdinde de çok ciddi çalışmalar yapılıyor Kocaeli için ve mutlaka sonucu alınır kanaatiyle tüm kozlarıyla yükleniyorlar ilimize.

Sohbetimizin satırbaşlarını açıklamanın etik olarak doğru olmadığını düşünüyorum ve kendisinden müsaade almadığım için de detaylarıyla alakalı bilgi veremiyorum.

Sizlerle paylaşmaya çalıştığım kısmı; Kocaeli' nin MHP tarafından Genel Merkez nezdinde yakın takipte olduğu.

Üzerinde fazlasıyla çalışıldığı, seçimleri kazanmaya niyetli ve hevesli oldukları, İl-İlçe teşkilatlarının da planlı ve kamuoyuna yansımayan şekilde ciddi çalıştıklarıdır.

Kişisel tahminim şudur; Genel Merkez tarafından bu denli önemsenen Kocaeli 2013 seçim sonuçları açıklandığında geçen yerel seçimlerde meclis üyesi çıkaramamış parti kimliğinden sıyrılmış.

Hem Belediye Başkanlıkları kazanmış hem de Belediye Meclis yapısında radikal değişimlere damgasını vurmuş parti kimliğine dönüşerek kendilerine inanan ve güvenenlerin bu güvenlerini boşa çıkarmayacaklarıdır.

MHP' ye göz kırpan veya yer tutmak için güzel sözler kullanan bir şahsiyet değilim.

Kurduğum cümleleri boş beyinlerin nereye çekeceğini az çok bildiğimden şunu da ifade edeyim; Kimseye sorarak yaşamam. Yaşım 52 ve alabileceğim kadar dersimi almış durumdayım. Üfleyerek yediğim yoğurdun hesabını da Allah'ın bir kuluna verme mecburiyetim yok.

Beni tanıyanlar iyi tanır.

Lafı eveleyip gevelemem, olduğu gibi söylerim ve kimseye de kendimi beğendirmek gibi bir tavrım olmaz.

Neysem oyum.

Bu ifadeleri neden kullandığımı umarım anlayan anlamıştır. Anlamayanda hiç umurumda değildir.

MHP hakkında edindiğim intiba budur ve bu intibam bir günlük sohbetle değil, çalışmalarını yakından takip etme imkânı bulduğum teşkilatlarının kazanmaya odaklandığının dünkü sohbetten sonra daha da kuvvetlenmiş olmasıdır.

Şimdi gelelim Derince CHP ile alakalı kısa bir yoruma.

Parti ayniyetim kalmadığından tüm partilerden olduğu gibi CHP’ den de dostlarım fikirlerimi almak ve sohbet etmek için ziyaretime geliyorlar.

CHP’de Hakan Savaş’tan sonra İrfan Kabaloğlu’nun devreden çıkmasından sonra oluşan havayı rahatlıkla teneffüs etme imkânım oluyor.

Bilindiği üzere İlçe Başkanı Hakan Savaş istifa etti ve aday adaylığını açıkladı.

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kardiyolog olarak görev yapan Dr. Ayhan Mutlu' da büyük ihtimalle aday adayı olacak.

CHP, iki ve sonrası aday adaylıklarında tüm ilçelerde yoklama yapacak ve Derince' de adaylığı kesin gibi görünen Hakan Savaş ile Ayhan Mutlu çekişecekler.

Tabii İl Başkanları Sayın Yalçın Kuşkan devreye girip Ayhan beyi ikna etmezse.

 Ancak ben ikna edilmeyeceğini var sayarak CHP' nin İrfan Kabaloğlu sendromundan sonra birde yoklama sendromu yaşaması halinde bundan 1 ay önce seçimlerin hemen hemen galibi olarak görülen partilerinin seçimleri artık yeniden gözden geçirmesi gerektiği kanaatindeyim.

Partinin etkili isimleriyle henüz bir temas kurulmamış olması, izlenecek yol ve yöntem hakkında detaylı bilgilendirmenin yapılmamış olması, kim ve kimlerle mahalle bazında çalışmalar yapılması gerekliliğin dahi göz ardı edilebildiği, daha farklı sorunlar sebebiyle oluşan belirsizlik, güvensizlik ortamı İl Başkanı Sayın Kuşkan tarafından hızla giderilmeli diye düşünüyorum.

Bu günden bu denli önemli, vefakâr, hem partisini hem de Derince’ yi gerçekten düşünen ve seven insanların belirsizlik sebebiyle enerjisi azaldıysa, kendilerini atıl hissediyorlarsa bu negatif durumun derhal toparlanması gerekiyor.

Bu görevde elbette ki İl Başkanına düşüyor.

CHP 1 ay öncesindeki havasından çok uzakta.

Derhal toparlanması gerekiyor.

Ak Parti’ de aday sendromu henüz başlamadı ama daha bu günden 9 tane aday adayları var. Bu rakam 15'lere kadar çıkacaktır.

Gümbürtüyü erken koparıp sulhu erken imzalayan, vatandaşın aradığı huzur ve sükunu hızla ikame eden, tek vücut ve birbirine kenetlenmiş partiler ipi daha rahat göğüslerler.

Derince zor ilçedir.

İşini zorlaştıranlarla işini kolaylaştıranlar arasındaki fark her seçimde kendini göstermiştir.

Bu seçimde işi kolay olanlar işini boşuna zorlaştırmasınlar.

Kalın sağlıcakla.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.