banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Bu iki ilçede de yerel seçimlerde makas aralığı çok kapalı ve kimse kesinlikle ben kazanırım diyemez.

Hele Derince…

CHP’nin adayı yüzde 99.99 Hakan Savaş.

CHP burada aday sendromu yaşamayacak ve adayını 8 ay önceden belirlediğine göre saha üstünlüğünü de eline geçirecek.

İrfan Kabaloğlu iyi bir aday olabilirdi fakat türlü spekülasyonların yapıldığı bir şekilde aday olmayacağını açıkladı ve sahayı Hakan Savaş’ a teslim etti.

İrfan Kabaloğlu’nun aldığı oyun üzerine çıkacağını sanmadığımız Hakan Savaş’ın en büyük avantajı doğma büyüme Derinceli olması ve dürüst kişiliği.

CHP kemik oylarının üzerine koyarak 24 bin bandını hedef alacak ve yeterli olacak kendilerine.

Neden mi?

Bu seçimde Derince’ de seçmen sayısı yaklaşık 96-97 bin olacak ve her seçimde olduğu gibi 10 bin civarında seçmen sandığa gitmeyecek ancak eğer giderse de bu kesinlikle CHP’nin işine yarayacak.

86 bin oyun kullanacağını baz alırsak CHP için 23-24 bin oy yeterlidir çünkü Ak Parti seçmeni yerel seçimlerde müthiş eğilim değişikliği gösteriyor.

Rakamlarla somutlaştıralım;

2002 genel seçimlerinde 24 bin oy alan Ak Parti 2004 yerel seçimlerinde 16 bin oy alabildi.

2007 genel seçimlerinde 29 bin oy alan Ak Parti 2009 yerel seçimlerinde 23 bin oy alabildi.

Yerel ve Genel seçim aralarındaki farka dikkat ederseniz her seçim arasındaki fark en az 6 bin civarında.

Son yerel seçimde CHP ile AK PARTİ arasındaki fark sadece 4 bin.

Tabii göz ardı etmemiz gereken bir önemli hususta Halit Altuntaş’ın almış olduğu 16.500 oy.

Eğer Halit Altuntaş herhangi bir partiden aday olmazsa bu oyların büyük çoğunluğu MHP’ ye doğru kayar ancak eğer MHP’ den aday olursa MHP’nin de 10 bin kemik oyunu bunun içine dâhil ederseniz buyurun size farklı bir seçim sonucu; MHP 24-25 bin oyu böylelikle rahatlıkla alır ve ipi göğüsler.

Peki, Halit Altuntaş aday gösterilmez de MHP başka güçlü bir adayla seçime girerse ne olur?

Halit Altuntaş MHP’ den aday olmazsa bağımsız aday olabilir ancak daha önce aldığı oyun çeyreğini dahi alamaz ve MHP’ de Adil Gülez gibi çok güçlü bir adayla yarışa katılırsa o zaman durum ve dengeler tamamen değişir ve Derince seçimleri müthiş bir yarışa şahitlik eder.

Adil Gülez Ak Parti’ den en az 4-5 bin oyu kolaylıkla çeker alır ve iddia ediyorum CHP’ den bile oy alarak bütün hesapları altüst eder.

Şimdi gelelim iktidar partisinin en büyük handikabına yani “Aday sendromuna”

Bu konuyu işlemezsek seçim sonuçları etkileyecek en önemli hususu atlamış oluruz çünkü yukarıda ifade ettiğim gibi Ak Parti’ nin Yerel ve Genel seçimler arasındaki uçurum farkının en büyük sebebi bu Aday Sendromudur.

Aday açıklandığı gün Ak Parti en az 3’ e bölünür.

Aziz Alemdar mevcut belediye başkanı ve kim ne derse desin en güçlü adaylardan bir tanesi.

Kemal Yazıcı kelimenin tam anlamıyla parti karar vericilerinin en güçlü adayı ve kesin gibi.

Ali Haydar Bulut eski belediye başkanı ve Derince’ ye hizmetleri getiren adam pozisyonunda ve çok güçlü aday.

Necdet Deniz 2004 seçimlerinde hakkı yenilen ve mağdur edilen ve en önemlisi belediyeciliği hepsinden iyi bilen, çok çok sevilen şahsiyet.

Muhammet Çabuk eski Çenesuyu A.Ş genel müdürü ve Aziz’ in şifrelerini en kolay çözebilecek adam.

Halit Yiğit çok çok mükemmel bir insan ve sendikacılık geçmişiyle de her yere uzanabilecek şahsiyetteki çok potansiyel aday.

Varın gelin buradan çıkacak adaydan sonra neler olabileceğini siz düşünün.

Çınarlı grubu diye anılan ve teşkilatlar tarafından hiç sevilmeyen, kendini bir şey zanneden ve bizim zamanımızda hak ile yeksan olan ancak Ahmet Ark’ın kurduğu yönetime içlerinden adam alarak SKM’ yi bile teslim ettiği bu 8-10 kişilik bir zümrenin el bebek gül bebek taşımaya çalıştığı Kemal Yazıcı aday gösterilirse, iddia ediyorum, teşkilatlarda çalışacak adam bulamazlar.

Çünkü teşkilatlar tamamen Alemdar’ın elinde ve ilçe, gençlik ve kadın kolları yönetimleri partiyi bile terk eder giderler, parti ortada kalıverir.

Zaten Kemal Yazıcı gibi düşük profilli ve Derince’ de hiç tanınmayan bir şahsiyetin hele hele Belde A.Ş gibi güçlü bir şirketi düşürdüğü içler acısı halin akabinde gösterildiği adaylığın Derince’ de karşılık bulması imkânsız ötesi bir şey.

Bu durumda akla hemen tekrar Aziz Alemdar’ın adaylığı gelir değil mi? Bence de!

En akılcı olanı budur çünkü maazallah belediye meclis listelerini bile seçim kuruluna gönderememe durumuyla karşı karşıya kalabilir Ak Parti.

Peki, gerçekten aday gösterilirse ne olur? Seçim kesin kaybedilir.

Bu kadar patlak bir adamın yeniden aday gösterilmesi Ak Parti’ de mümkün olmaz, tam aksine harakiri olur.

Gelelim Ali Haydar Bulut’a.

Tek kelimeyle hizmet adamı ama bizim dönemimizde çok agresif, vatandaşı, teşkilatları, parti büyüklerini dışlayan, küçük gören, kendisini dev aynasında gören ve son derece uyumsuz davranışları sebebiyle bizi Aziz Alemdar gibi bir hataya sevk eden en büyük aktör ama Derince için –huylarından vazgeçtiyse- en uygun aday.

En büyük problemi bir kez başkanlık yaptı, yeniden aday gösterilmedi ve Başbakanın çok iyi ikna edilmesi gerekiliyor.

Peki, Necdet Deniz olur mu? Bal gibi olur, hem de süper olur.

Kimse Hayır diyemez, herkes çalışır, hepsinden de fazla oy alır.

Bakan Nihat Ergün’ ün uzun bir aradan sonra kızının düğününe Necdet Deniz’ i davet etmesi de çok manidardır ve Alemdar’ın da Necdet Deniz ismine büyük tepkiler vereceğini zannetmem.

Muhammed Çabuk zemin yokluyor ve iddialı bir isim değil ve daha piyasaya ben varım diye çıkmadı ancak beyefendi kimliğiyle her şartta sorun çıkarmadan ve partiye zarar vermeden kabuğuna çekilebilir.

Halit Yiğit denince biraz düşünmek lazım…

Son derece efendi, sevilen, saygı gösteren, saygı duyulan, sendikacılıktan kalma hitabeti olan, belediye çalışanları tarafından da çok sevilen ve kibirsiz bir adam. En güçlü adaylardan.

Derince Nüfus Müdürü Suat Kılıç’ tan söz etmiyorum çünkü kendisinin böyle bir talebi olduğuna şahit olmadım ama eğer niyetini duyarsam en üst kategoriye onu da koymamız gerektiğine inanırım.

Burada biraz mola verelim ve Ak Parti’nin aday adaylarının detaylarını neden verdiğimize gelelim.

Şimdi Aziz Alemdar’ın aday gösterilmediğini varsayalım… Ne olur? Teşkilat gümler, çekilir!

Kemal Yazıcı olmazsa ne olur? Çınarlı ve SKM gümler!

Ali Haydar Bulut olmazsa ne olur? Son şansı olduğundan çok ciddi şeylerin olacağını hissediyorum!

Necdet Deniz olmazsa ne olur? Bir daha hiçbir yere gelemeyeceğini gören bir insan nasıl tepki verirse çok doğaldır ki Necdet Deniz’ de aynı tepkiyi verir ve partiye asla çalışmaz!

Peki, Halit Yiğit seçilmezse ne olur? Kusura bakmayın ama kimse 2019 seçimlerini bekleyeyim diye sabır ve sebat gösterip kendisini beğenmeyenlere karşı tepkisiz kalmaz.

Velhasıl-ı kelam en üstte ifade ettiğim gibi Ak Parti bu aday sendromundan sonra darmadağın vaziyette gireceği bu seçimin faturasını büyük öder.

Seçim stratejisi olmayan, bir gün Erdinç Karagöz’ ü öbür gün Hasan Yılmazer’i SKM başkanı yapan, etkin şahsiyetlerle diyalog kuramayan, sahada ne yapacağını bilemeyen, tecrübeli ilçe yöneticilerini saha dışına iten, anlayışsız havalarda bir ilçe başkanı ve 4-5 saz ekibi yareniyle bu seçimleri kazanırım diyenin alnını karışlarım.

Bu seçimler 3 parti arasında, at başı geçer Derince’ de.

CHP ve MHP bu seçimlerin ne kadar önemli olduğunun farkında, egolarından sıyrılmış halde, doğru adaylarla girecekleri bu seçimleri at başı götürürler ve Derince ilçesi tarihinde ilk defa CHP veya MHP tarafından yönetilir.

Yeter ki karar vericiler nefsini bir kenara bırakarak seçimi kazanacak doğru kararlar verebilsinler.

Derince’ de seçim tahminleri devam eder…

Sürpriz meclis üyeleri de var sırada…

Daha çok konuşuruz…

Kalın sağlıcakla…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.