banner440

google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0
BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Öyle herkesin dediğine itibar etmem…

Emin olmadığım konularda da ahkâm kesmem…

Bilgilerimle, bildiklerimle birleştirdiğimde; her sözünün altına imza atılacak netlikte bilgiler. Yazarım bak dedim…

Yaz abi dedi…

Yemesinler seni dedim…

Sen yedirecek gibi yazmazsın dedi…

Biraz bağladı beni…

İçerdeki rahatsızlıklardan söz ederken, bizim ne kadar iyimser davrandığımızı, yazıp çizdiklerimizle aslında içerdeki ateşi zirve yapanların sıtmasını nasıl engellediğimizi anladım.

Gerçi her defasında dile getirmiştim ama yanılmadığımı da anladım.

Huzursuzluğun boyutunun il yönetimiyle kalmadığını, ilçelerde rahatsızlık duyanların sayısının tahmin edilenden çok çok fazla olduğunu.

Pimi çekilmiş bombalar var.

Zamanında İlçe Belediye Başkanları ile İlçe Başkanları arasındaki sorunları dışarı yansıyan bir tek ben olduğumdan diğer arkadaşların sorunları pek konuşulmuyordu, millete bi tek bizde sorun var zannediyordu.

Ki bende (farkındasınızdır) İlçe Başkanı arkadaşlarımla özel hukukum açısından pek dillendirmedim bu güne kadar nelerin yaşandığını ancak vaziyetin benim dönemimden berbat mı berbat olduğunu anladım.

Seçimlerin yaklaşmasının ilçelerde hareketi başlatması beklenen bir olaydır fakat hemen hemen tüm ilçelerde Belediye ve İlçe başkanı arasındaki sertleşme ve restleşmelerin artık DUR denmesi gerekecek safhaya varması, hiçbir şeyin artık eskisi gibi olmadığının en bariz göstergesi.

İzmit’te Nevzat bey yeniden aday olmalı bence.

Peki, Ali Korkmaz ne durumda? Nelere kızıyor? Kimlerle hemhal olmuş durumda?
Kimlere bilenik?

Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman kaliteli bir arkadaş ama İlçe Başkanı İlhan kardeşimle arasını ne yapacaklar? İlhan resmen istemiyor… Kanlı bıçaklı gibiler… Sonu ne olacak?

Gebze’ de Adnan Köşker yeniden istiyor. Cemalettin Kaflı’nın tutumu nasıl?

Eyüp Ayar ve kurulduğundan bu yana yönetimlerde görev yapanların aldığı pozisyon var mıdır?

Milletvekili Mehmet Ali Okur’ la Adnan Köşker’ in ilişki biçimi adaylık sürecini hangi yönde etkiler veya TETİKLER?

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ile İlçe Başkanı Ahmet arkadaşımız arasında uyum var mıdır, ilçe başkanı kendi de dâhil olmak üzere kimi aday görmek isteyecektir, Eski İlçe Başkanı ve bu günkü İl Yöneticisi Zekai İren’ in kafasından geçenler nedir?

Gölcük’te Mehmet Ellibeş en potansiyel şahsiyet iken İlçe Başkanı Sedat beyin planları nedir, hangi grupla hareket etmektedir ve başarılı olabilecek midir?

Kandıra’ da İl aktörleri tarafından değişiklik isterken İlçe Başkanı Erdinç kardeşim bu isteğe direnecek midir, direnecekse sonuç hangi senaryoyla tamamlanacaktır, Abdullah Köktürk’ ü kimler öne çıkarmaya başlamışlardır?

Körfez’ de Yunus Pehlivan hem parti büyükleri hem de teşkilatlar tarafından sevilen bir insan ancak sistemli bir şekilde yürütülen kampanya var aleyhinde. İtibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Bu konuda detay yapmayacağım çünkü Engin Koyun’ da sevdiğim bir arkadaşım. Sorulacak soru şu Körfez’ de; Neden?

Derince’ de iş ortağı gibi çalışan Aziz Alemdar ve İlçe Başkanı Ahmet Ark’ın bu birliktelikleri ve altta yatan sebepleriyle alakalı il aktörlerinin mini zirvelerdeki söylemleri nedir, Alemdarın yeniden aday  olmayacağı kesin olduğuna göre yeni aday açıklandığında ilçedeki bir grup zümrenin tutumları ne olacaktır, Alemdar aday gösterilmedikten sonra kimlerin hangi fatura bilgilerini bir yerlere ulaştıracaktır, bir milletvekiline yakınlığı için yanında tuttuğu 3-5 kişiye “gereğini yapamadınız, alın rezil olun” diyecek midir?

Nihat Ergün’ ün iki prensi olan A. Haydar Bulut ile Kemal Yazıcı arasından kim sıyrılacaktır ve bunlardan birisi aday gösterildiğinde birilerinin elindeki bombaları patlatma durumu olacak mıdır?

İlçelerde soru işaretleri koyduğum her bilginin sonuna, inanmadığı şeylere inanır gibi görünmeyi meslek haline getirmiş siyaset hovardaları tarafından uygun cevaplar konulacağını artık herkes bilir.
Bilir ama aklının saflığına, diriliğine tecavüz edilmemiş her zeki adam da bunların cevabının aslında ne olduğunu çok iyi bilir.

Şimdi gelelim bu kargaşa ve ayak kaydırma operasyonlarını yönetecek kadroya.

İl Başkanı Mahmut Civelek bu kadronun başında mı? Başında…

Peki, yeterli tecrübesi var mı? Yok…

Ekibine bakalım… Mehmet İbşiroğlu, Baki Aytepe, Mehmet Öztürk, Mehmet Uzunoğlu, Nuri Güney gibi 3-5 adam.

“Ya bunlar zaten teşkilatların anasını ağlatan adamlar, bunlarla mı düzelecek bu işler” demeyin sakın çünkü içerdeki sıkıntının en büyük sebebi de bu zaten.

Civelek’ i bu grup ele geçirmiş, artık kılını kıpırdatamıyor.

Öyle havalı havalı, il başkanı edasında, yanında koruma ordusuyla gezdiğine bakmayın siz, işi bitmiş.

İçerde 3-4 ayrı grup var ve hepsi Civelek’ i yöneten bu gruba karşı acayip bilenmiş durumda, ellerinden gelse ve zamanı olsa bi kaşık suda boğacaklar hepsini.

Tepkisel yaklaşan ve parti bu süreçte zarar görmesin diye tepkisini ancak toplantılara gelmeyerek gösteren 10-15 civarında kişi var.

Civelek’ in her toplantıdan önce basına verdiği demeçleri neden kendi odasında verdiğini anlamak için toplantı günü kapının önünde durun ve içeri girenleri bir sayın bakalım, kaç kişi katılıyor koskoca il yönetim kurulu toplantısına?

İlçelerdeki siyaseti yönetecek olan “ İL “bitmiş.

Şemsettin Ceyhan ekibi “Ben küstüm” durumunda.

Derince ekibi “Siz anlamazsınız” moduna sokulmuş.

Gebze bölgesinin ekibi dışlanmış.

Gölcük grubu kısmen daraltılmış.

Fazla detay yapmayalım.

Grup savaşları ve bilenmeler yetmezmiş gibi ve birde ilçelerin SKM’ leri yokmuş gibi bu vatandaşlar her ilçeye “yağmurdan ıslanmasınlar” diye “şemsiye” grubu oluşturmuşlar.
Bir İl Başkan Yardımcısı ve yanına 3-5 il yöneticisini monte etmişler ve bunlar seçimi koordine etmesi gereken ilçe merkezlerinin üst kurulu gibi görev yapacaklarmış.
Karar nerden çıkarsa çıksın, bunun adı düpedüz ilçelere müdahaledir, hazmeden hazmeder!

Daha çok yazacaklarım var ama bir güne sığmıyor, ileride inşallah.

İlçeler ve ilden sonra gelelim milletvekillerinin bu olup bitenlere nasıl baktığına.

Nihat Ergün Bakan olduğundan gelir ve seçim çalışmalarını yapacak geniş kapsamlı kurula birkaç kere başkanlık yapar, seçim bütçesine katkı sağlar ama kimseyi zigaya çekemez çünkü denge adamıdır.

Fikri Işık kendi kurduğu ve yerleştirdiği kadrolar üzerinden hareket eder ve “Ne yapıyorsunuz siz” diye kimseyi sorgulayamaz çünkü önümüzdeki dönem Kocaeli’ de Bakan kalmayacağından hedef adam olmak istemez. İyi bir stratejistir. Milli Eğitim konularına karışır, trendini yükseltir ancak iç meselelere hesap soracak veya direk müdahil olacak durumda değildir.

Sibel Gönül’ ü zaten anlatmaya gerek yok… Ne etliye, ne sütlüye…

Sayın Baştopçu ha heza…

İlyas Şeker’ in durumu ortada.

Bu işlere dur diyebilecek veya “Yanlış yapıyorsunuz kardeşim, şöyle yaparsanız daha iyi olur” diyebilecek, rayından çıkmış konuları içten, samimi ve dobra dobra muhataplarının yüzüne söyleyebilecek ve sorunları Sayın Başbakana taşıyabilecek bir kişi olur, O da; Zeki Aygün’ dür.

Aygün etkili olur mu, yapar mı yapmaz mı? Onu bilemem ancak samimi ve içten kanaatimi ifade etmem gerekirse; Ak Parti Kocaeli’ nin Mahmut Civelek’ ten sonraki dönemini delikanlı bir şekilde, tüm detaylarıyla, içten, samimi, korkusuzca, hesapsızca, bedelini göze alacak şekilde, ikbal korkusu olmadan, midesi ağrımayacak halde, tam bir parti sevdalısı olarak 1 kişi anlatsın ve Sayın Başbakan ona itibar edip fazla değil Kocaeli’ de 1 hafta tüm ilçelerde detaylı bir çalışma yaptırsın -yediğim ekmek, içtiğim su gibi eminim- burayı hallaç pamuğu gibi atar.

Öyle böyle değil yani… Anasını ağlatır.

Ha, sırası mıdır?

Hallaç Pamuğu gibi atmanın belki zamanı değildir ama son İl Kongresinden önce bu delikanlılığı yapmayanları yanına çağırıp ”Siz ne biçim adamsınız, her şeyi güllük gülistanlık gösteriyorsunuz, ben size bir daha nasıl itimat edeyim” demesinin TAM ZAMANIDIR.

Raporunu veya sesini net, katıksız şekilde ulaştıran, Başbakanımızın sözüne itibar ettiği 1 tane adam gibi adam her şeyi değiştirir Kocaeli’ de.
Tabii ki onun da tek şartı var; Karnı ağrımayacaklardan olması!

Var mı?

Varın siz karar verin!

Ne İl Kongresinden ne de 2011 Milletvekili seçimlerinden 20-25 gün önce (!) bu adamlarda 1 tanesini göremedik de!

Kalın sağlıcakla.

Dip not: Belki de Sayın Başbakan kendisine iletilmeyen veya yumuşatılan (!) sorunların hesabını 2014’ e saklıyordur… Kellesi gidecekleri dikkatle izleyin!

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.