Kadınlar bu atölyede yeteneklerini keşfediyor!
Gündem, 29 Ocak 2025 15:21Büyükşehir Belediyesi bünyesinde düzenlenen ahşap atölyesi, kadınların el becerilerini geliştirmelerine imkân sunuyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Anne Şehir Merkezleri büyük ilgi görüyor. Merkezlerde düzenlenen ahşap atölyesine katılan kadınlar, hem hobi ediniyor hem de el becerilerini geliştiriyor.
KADINLAR TEKNİKLERİ ÖĞRENİYOR
Büyükşehir Belediyesi kadınlara yönelik etkinliklerine devam ediyor. Bu kapsamda Anne Şehir Merkezi Beylikbağı Defne’de eğitmen Tolga Yıldırım öncülüğünde düzenlenen ahşap atölyesi kadınlardan büyük ilgi görüyor. Kadınlar ahşap atölyesinde hem temel ahşap işleme tekniklerini öğreniyor hem de kendi el emeğiyle çeşitli dekoratif ve kullanışlı objeler üretiyor.
EL BECERİLERİ GELİŞİYOR
Eğitmen Tolga Yıldırım, atölye çalışmalarının kadınların özgüvenini artırdığını ve el becerilerini geliştirdiğini belirterek, “İlk önce herhangi bir ön hazırlığı olmayan ahşabı alıyoruz. Yapacağımız ürün neyse bütün ürünü burada hazırlıyoruz. Burada yaptıkları ürünü evlerinde kullandıkları için her zaman ‘gözümüzün önünde evimizin en güzel köşesinde’ diye tabir ediyorlar. Bu da bizi ayrı motive ediyor. Yaptıkları bütün ürünleri kullanabilmeleri de bizi ayrıca mutlu ediyor” dedi.
.gif)
“EVİMİZE RENK KATIYORUZ”
Atölyeye katılan ve üç senedir Anne Şehir üyesi olduğunu belirten Pınar Duran, arkadaşı vasıtasıyla etkinliklere gelmeye başladığını ve çocuklarıyla birlikte çoğu etkinliğe katıldığını ifade etti. Etkinliklerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Duran, “Ahşap atölyesinde baştan aşağıya çok güzel değişimler oluyor. Burada tamamen bizim hayal gücümüzle ürünleri şekillendiriyoruz. Ölçerek, keserek, montajlayarak burada yaptığımız güzel ürünlerle evimize renk katıyoruz. Buraya gelirken her şeyden önce kendimize vermiş olduğumuz değeri göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Bir saatlik süreyi buraya ayırıyoruz. Çok güzel arkadaşlıklar ediniyoruz, sosyalleşiyoruz. Kendinize ayırdığınız bir saati burada çok güzel şekilde değerlendirebiliriz” dedi.
“HAYAL GÜCÜMÜZÜ GELİŞTİRİYORUZ”
Bir diğer katılımcı Şenay Erzi ise, Anne Şehir’de kendileri için düzenlenen etkinliklerden duyduğu memnuniyeti belirterek, “Burada el becerilerimizi ve hayal gücümüzü geliştiriyoruz. Bize verilen ürünlerle ne yapabiliriz, onları değerlendiriyoruz. Gerçekten ortaya güzel şeyler çıkıyor. Yaptığımız el emeklerini evimizin başköşesine koyuyoruz. Bizim için güzel bir aktivite oluyor. Burada kaliteli vakit geçiriyoruz, sosyalleşiyoruz. Evimizin dışına çıkmış oluyoruz. Burası bizim için bir nevi evimiz gibi oldu, ‘Haftaya ne yapacağız?’ diye merakla beklediğimiz günlerimiz oluyor. Ben buraya geldiğim için çok mutluyum. Yaptığımız şeyler bize çok şey katıyor. Özellikle ev hanımları için böyle bir imkân tanındığı için Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
ÖĞRENİRKEN SOSYALLEŞİYORLAR
Anne Şehir Merkezi’nin kadınlara yönelik düzenlediği bu tür etkinlikler, sosyal yaşama katılımı artırmayı ve kadınların kendilerini farklı alanlarda geliştirmesini hedefliyor. Ahşap atölyesi, kadınların hem öğrenip hem de sosyalleşebildiği bir ortam sunuyor.
Gündem, 29 Ocak 2025 15:21
Yorumlar (0)
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
