Başkan Onater Kocaeli’de iktidara yüklendi
Siyaset, 28 Ocak 2025 10:09Sosyalist Cumhuriyet Partisi Kocaeli İl Başkanı Gökhan Onater iktidarı hedef aldı.
Sosyalist Cumhuriyet Partisi Kocaeli İl Başkanı Gökhan Onater’in yazılı açıklamasının içeriği şöyle:
Bolu Kartalkaya’daki otel yangını bütün hanelere kor olup düşmüştür. Üzüntümüz büyüktür. Hayatını kaybeden yurttaşlarımızın ailelerine ve Türk halkına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Bir kişinin bile çalıştığı bürolarda iş güvenliğini zorunlu tutan zihniyetin 12 katlı otelde 78 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine seyirci kalması akıl alacak gibi değildir. Rant için yasadışılığa göz yumanlardan mutlaka hesap sorulmalıdır.
İkinci konu, AKP’nin korkularının esiri olduğu konularda harekete geçmesidir. 12 yıl önceki Gezi Olaylarıyla ilgili soruşturmaların başlatılması; AKP için tehlikeli olabilecek siyasi liderlerin tutuklanması; AKP’li olunca suçları soruşturulmayan eski/yeni belediye başkanları ortalıkta utanmadan dolaşırken Cumhur ittifakı dışındaki belediye başkanları hakkında soruşturmalar açılması ve Atatürk’e bağlılığını haykıran teğmenlerimizin Askeri Disiplin Kurulu’na gönderilerek hedef alınması, her türlü hukuksuzluğun herkes için yaşanabileceğini göstermektedir.
Türk halkının ezici çoğunluğu gibi, Sosyalist Cumhuriyet Partisi de Atatürkçü Teğmenlerin ve Mehmetçiğin daima yanında, sarıklı amirallerin, PKK ve Fetö gibi terör ve casusluk şebekelerinin tam da karşısında yer almaya devam edecektir. Yeri gelmişken, Gezi olayları Türk milletinin haksızlıklara karşı ayağa kalkmasıdır. Gurumuzdur. Atatürk düşmanları bizden korkmaya devam edebilir.
Asgari ücret ve emekli maaşı artışlarının AKP iktidarının tercihiyle enflasyonun çok altında olması, emeklinin cebindeki 3 TL’nin 2 TL’sini doymak bilmez enflasyon lobisine ve yandaş müteahhitlere akıtılmasına neden olmaktadır. Bu yetmediği gibi muayene ücretleri de 5 kat artırılmıştır. Elektrikte de tuzak kuruldu: 1000 TL’yi aşan faturalar 2000 TL olarak faturalanacak…
Dünyadaki 196 ülke içinde Türkiye, enflasyonda en yüksek 4. Ülke durumundadır. Yüksek enflasyonla ahlaksızlık ve suç oranları birlikte yükselmektedir. Sizi dünyanın en fakir 4. Ülkesi yapan iktidar, bu AKP iktidarıdır.
“Giden gitsin” diyen AKP zihniyeti nedeniyle, Türkiye tekstilinin üçte ikisi yurtdışına taşınmıştır. Sanayisini ülkesinden kovan zihniyetle bir gelecek mümkün müdür? Doktorlarını kovan bir zihniyetle sağlıklı bir toplum mümkün olabilir mi? Hiç kimsenin Türk milletiyle dalga geçmeye hakkı yoktur. Sosyal güvenliğin ve sağlığın olmadığı bir gelecek kabul edilemez. Hele adalete güvenin bu kadar azaldığı bir toplum asla huzur bulamaz.
Çözüm, Türk bayrağı altında , sağ-sol demeden, vicdanlı ve ahlaklı tüm partilerin kolkola girerek, Laik-demokratik, halkçı, sosyal bir hukuk devleti için, Atatürk’ün gösterdiği akıl ve bilimin yolunda bir araya gelerek derhal seçim yoluyla halk iktidarını oluşturmaktır. Bu iktidarın ilk işi, Cumhurbaşkanlığı sistemini kaldırmak olmalıdır. Yandaş müteahhitlerin değil, Türk milletinin, Türk devletinin hakkını savunacak bir iktidara acilen ihtiyaç vardır.
Her işin başına, liyakat sahibi, vicdanlı bilim insanları getirilmelidir. İş başına getirilecek vicdanlı ekonomistler, enflasyonu indirerek halkın zenginleşmesini, vicdanlı doktorlar halk sağlığını yükseltmeyi, vicdanlı eğitimciler örnek bir toplum yaratmayı başarabilirler. Ancak böyle bir toplumda ahlak yükselir, geleceğe umutla bakılabilir. Türk milletinin iradesi en doğru çözümü ortaya koyacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Siyaset, 28 Ocak 2025 10:09
Yorumlar (0)
Hisarcıklıoğlu'ndan kredi faizi tepkisi
Kocaeli’de manav şivesi bir kitapta toplanacak!
Vefat eden başkanla ilgili haberi yalan çıkan İzmitli gazeteci kalp krizi geçirdi
Saadet, Erdoğan'a destek verecek mi?
İşte emeklilerin kesinleşen zam miktarı!
Gölcük Belediyesi bu eğitimle vatandaşa birçok konuda faydalı bilgiler aktaracak!
Konakta Bir Düğün adlı komedi oyunu, Körfez’de sahne aldı
Öcalan katil ve bir katil olarak geberecek!
İmamoğlu ile ilgili o haber yalan çıktı!
Gebze Ticaret Odası yönetiminden üyelere yalın dönüşüm desteği
Derinceli genç yazar Sudan okurlarıyla İstanbul’da buluştu!
Sarıdoğan: Türkiye’nin adalete ve ahlaklı siyasete ihtiyacı var
Sağlık sistemi çöküşte, meclis işlevsizleştirildi
Kartepe tramvayında ilk ray yerleştirildi
Euro cinsinden asgari ücret artışında Türkiye en düşük ikinci ülke
Kartepe’de karavan parkı sinek avlıyor!
Adapazarı-Gebze treni daha fazla kişiye hizmet verebilir
Başkan Gökçe: En büyük hedefimiz üreticiyi desteklemek
Bir Şehir Hastanesi yerine 25 tane semt hastanesi yapılırdı!
KOTO ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Sağlık Komitesi’nden işbirliği mesajı
Zeray GYO’nun halka arzına 2 kat talep
İzmit’te 3 gün bu saatler arasında elektrikler kesilecek
Hısım akraba yönetimi!
Körfez’de NİMOSK Karting Yarışı ilgi ve heyecanla takip edildi
Anahtar Partisi Karamürsel İlçe Yürütme Kurulu toplandı
Belediye Başkanı Gülşah Durbay amansız hastalığa yenildi
Belediyeyi eleştiren gazetecilere ağır hakaretler etti
Karşılıksız çeklerde rekor artış
Kışın araç sahiplerinin bu ihmali binlerce liralık masraf çıkarıyor!
Köfteci Yusuf'ta dönerin içinden çivi çıktı!
Kartepe’nin sahibi yok!
Gölcük’te Bilgin Caddesi yenilendi
Ebru Teğmen ünlü iş insanının şirketinde işe başladı
Suça karışmamış PKK'lı ifadesi hangi aklın, hangi hukukun ürünü?
Emekli maaşıyla yaşamını sürdüremediği için çöplerden kağıt topluyor
Kocaeli’nin geleceğini şekillendiren yatırımlar
KOÜ’de servis araçları kullandırılmayan personellere yol masrafları ödensin!
Vali Aktaş, MÜSİAD’ın o programına katıldı
TMO'da rekor zarar! Çiftçi topraktan kopartılıyor
