Başkan Onater Kocaeli’de iktidara yüklendi
Siyaset, 28 Ocak 2025 06:18Sosyalist Cumhuriyet Partisi Kocaeli İl Başkanı Gökhan Onater iktidarı hedef aldı.
Sosyalist Cumhuriyet Partisi Kocaeli İl Başkanı Gökhan Onater’in yazılı açıklamasının içeriği şöyle:
Bolu Kartalkaya’daki otel yangını bütün hanelere kor olup düşmüştür. Üzüntümüz büyüktür. Hayatını kaybeden yurttaşlarımızın ailelerine ve Türk halkına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Bir kişinin bile çalıştığı bürolarda iş güvenliğini zorunlu tutan zihniyetin 12 katlı otelde 78 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine seyirci kalması akıl alacak gibi değildir. Rant için yasadışılığa göz yumanlardan mutlaka hesap sorulmalıdır.
İkinci konu, AKP’nin korkularının esiri olduğu konularda harekete geçmesidir. 12 yıl önceki Gezi Olaylarıyla ilgili soruşturmaların başlatılması; AKP için tehlikeli olabilecek siyasi liderlerin tutuklanması; AKP’li olunca suçları soruşturulmayan eski/yeni belediye başkanları ortalıkta utanmadan dolaşırken Cumhur ittifakı dışındaki belediye başkanları hakkında soruşturmalar açılması ve Atatürk’e bağlılığını haykıran teğmenlerimizin Askeri Disiplin Kurulu’na gönderilerek hedef alınması, her türlü hukuksuzluğun herkes için yaşanabileceğini göstermektedir.
Türk halkının ezici çoğunluğu gibi, Sosyalist Cumhuriyet Partisi de Atatürkçü Teğmenlerin ve Mehmetçiğin daima yanında, sarıklı amirallerin, PKK ve Fetö gibi terör ve casusluk şebekelerinin tam da karşısında yer almaya devam edecektir. Yeri gelmişken, Gezi olayları Türk milletinin haksızlıklara karşı ayağa kalkmasıdır. Gurumuzdur. Atatürk düşmanları bizden korkmaya devam edebilir.
Asgari ücret ve emekli maaşı artışlarının AKP iktidarının tercihiyle enflasyonun çok altında olması, emeklinin cebindeki 3 TL’nin 2 TL’sini doymak bilmez enflasyon lobisine ve yandaş müteahhitlere akıtılmasına neden olmaktadır. Bu yetmediği gibi muayene ücretleri de 5 kat artırılmıştır. Elektrikte de tuzak kuruldu: 1000 TL’yi aşan faturalar 2000 TL olarak faturalanacak…
Dünyadaki 196 ülke içinde Türkiye, enflasyonda en yüksek 4. Ülke durumundadır. Yüksek enflasyonla ahlaksızlık ve suç oranları birlikte yükselmektedir. Sizi dünyanın en fakir 4. Ülkesi yapan iktidar, bu AKP iktidarıdır.
“Giden gitsin” diyen AKP zihniyeti nedeniyle, Türkiye tekstilinin üçte ikisi yurtdışına taşınmıştır. Sanayisini ülkesinden kovan zihniyetle bir gelecek mümkün müdür? Doktorlarını kovan bir zihniyetle sağlıklı bir toplum mümkün olabilir mi? Hiç kimsenin Türk milletiyle dalga geçmeye hakkı yoktur. Sosyal güvenliğin ve sağlığın olmadığı bir gelecek kabul edilemez. Hele adalete güvenin bu kadar azaldığı bir toplum asla huzur bulamaz.
Çözüm, Türk bayrağı altında , sağ-sol demeden, vicdanlı ve ahlaklı tüm partilerin kolkola girerek, Laik-demokratik, halkçı, sosyal bir hukuk devleti için, Atatürk’ün gösterdiği akıl ve bilimin yolunda bir araya gelerek derhal seçim yoluyla halk iktidarını oluşturmaktır. Bu iktidarın ilk işi, Cumhurbaşkanlığı sistemini kaldırmak olmalıdır. Yandaş müteahhitlerin değil, Türk milletinin, Türk devletinin hakkını savunacak bir iktidara acilen ihtiyaç vardır.
Her işin başına, liyakat sahibi, vicdanlı bilim insanları getirilmelidir. İş başına getirilecek vicdanlı ekonomistler, enflasyonu indirerek halkın zenginleşmesini, vicdanlı doktorlar halk sağlığını yükseltmeyi, vicdanlı eğitimciler örnek bir toplum yaratmayı başarabilirler. Ancak böyle bir toplumda ahlak yükselir, geleceğe umutla bakılabilir. Türk milletinin iradesi en doğru çözümü ortaya koyacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Siyaset, 28 Ocak 2025 06:18
Yorumlar (0)
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
