Şimdi de bağ bahçeciliği mi öldürmek istiyorsunuz?
Gündem, 25 Ocak 2025 21:55DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Tarsuslu marul üreticilerinin İran ve Mısır’dan yapılan marul ithalatı nedeniyle zor günler geçirdiğine dikkat çekerek, marul ithalatına tepki gösterdi. Canlı hayvan ithalatıyla hayvancılığın öldürüldüğünü vurgulayan Ekmen, “Pamuk ve buğday ithal ettiniz çiftçiliği öldürdünüz. Şimdi de marul ithal ederek bağ bahçeciliği mi öldürmek istiyorsunuz? Tarsuslu çiftçinin atadan dededen miras kalan ve minimum 20 TL’ye mal ettiği marula karşı, İran’dan marul getirtip 15 TL’ye satmak tarıma çiftçiliğe bahçeciliğe ihanettir” dedi.
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, İran ve Mısır’dan yapılan marul ithalatı nedeniyle Tarsuslu marul üreticilerinin zor günler geçirdiğini söyleyerek, marul ithalatına tepki gösterdi.
Hayvancılığın ardından, bağ bahçeciliği de öldürmek mi istiyorsunuz?
Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım’ın Tarsuslu bir marul üreticisinin İran ve Mısır’dan yapılan marul ithalatı nedeniyle yerli üreticilerin tehdit altında olduğunu ve ürünlerini satamadığını belirtmesine dikkat çeken Ekmen, canlı hayvan ithalatıyla hayvancılığın öldürüldüğüne vurgu yaparak, “Pamuk ve buğday ithal ettiniz çiftçiliği öldürdünüz. Şimdi de marul ithal ederek bağ bahçeciliği mi öldürmek istiyorsunuz?”diyerek tepki gösterdi.
.png)
Çiftçiyi tarımdan koparıyorsunuz!
İran’dan ithal edilen marulun çiftçiye ihanet olduğunun altını çizen Ekmen, şunları kaydetti; “Tarsuslu çiftçinin atadan dededen miras kalan ve minimum 20 TL’ye mal ettiği marula karşı, İran’dan marul getirtip 15 TL’ye satmak tarıma çiftçiliğe bahçeciliğe ihanettir. Gıda enflasyonu ithal ürünlerle bitmez. Gıda ile enflasyonu kaynağında çiftçiyi ve üretim maliyetlerini destekleyerek düşer. Tarsuslu çiftçiye kıymayın! Çiftçinin kullandığı; gübre pahalı, mazot pahalı, sulama bedeli ve elektriği pahalı, vergiler yüksek, destekler yetersiz! Yetersiz destekler ve yanlış ithalat politikaları ile çiftçiyi tarımdan kopartıyorsunuz sonra fahiş fiyatın suçlusunu arıyorsunuz! Suçlu belli değil mi?”
Gündem, 25 Ocak 2025 21:55
Yorumlar (0)
Terörist başına umut hakkı vermek kabul edilemez
Saadetliler Gebze’de toplandı: Sesleri gür çıkacak!
Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz
Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti
Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
