Körfez’de bayat ekmeklerle ödüllü lezzet yarışması
Gündem, 23 Ocak 2025 06:49Körfez Kent Konseyi kadın Meclisi ilçede anlamlı etkinlikler yapmaya devam ediyor. Kadın Meclisi son olarak bayat ekmeklerin değerlendirildiği ödüllü lezzetler yarışması yapacak.
AMAÇ İSRAFIN ÖNÜNE GEÇMEK
Körfez Kent Konseyi Kadın Meclisi ilçe genelinde anlamlı etkinlikler yapmaya devam ediyor. Başkanlığını Körfez Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Zehra Coşkun Salih’in yaptığı kadın meclisi son olarak Bayat Ekmeklerin Değerlendirildiği Lezzetler Yarışması yapacak. Yapılacak olan yarışma hakkında bilgi veren Salih ‘’ Her yıl milyonlarca ton ekmek israf ediliyor. Türkiye’de sadece bir günde yaklaşık 5 milyon ekmek çöpe atılıyor. Bu israf, hem ekonomiye hem de doğal kaynaklara büyük zarar veriyor. Biz, bu yarışma ile bayat ekmeklerin lezzetli tariflerle yeniden değerlendirilebileceğini göstermek ve israfın önüne geçmek istiyoruz’’ dedi.
SALİH ‘’ HEDEFİMİZ TÜKETİM BİLİNCİ OLUŞTURMAK’’
Gerçekleşecek yarışma ile ilgili hedefleri anlatan Salih ‘’ Körfez Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak bayat ekmekleri yeniden değerlendirerek israfı azaltmayı, sürdürülebilir bir tüketim bilinci oluşturmayı ve evlerde farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Böylece, hem aile bütçesine katkıda bulunabilir hem de doğal kaynakların korunmasına destek verebiliriz’’ diye düşünüyoruz. Bu anlamda yapacağımız etkinliğin farkındalık yaratması bizler için çok kıymetli’’ dedi.
GÜNDE 5 MİLYON EKMEK ÇÖPE ATILIYOR
Günde 5 milyon ekmeğin çöpe atıldığını söyleyen Coşkun ‘’atılan ekmekler hem ekonomiye hem de doğal kaynaklara büyük zarar veriyor. Biz, bu yarışma ile bayat ekmeklerin lezzetli tariflerle yeniden değerlendirilebileceğini göstermek ve israfın önüne geçmek istiyoruz’’ dedi.
YARIŞMA 8 ŞUBAT’TA SON BAŞVURU 31 OCAK
Körfez Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından yapılacak olan yarışma 8 Şubat Saat 13:00’te Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek son başvuru tarihinin 31 Ocak olarak belirlendiği yarışma sonunda birinciye 10 Bin, ikinciye 7 Bin 500, üçüncüye ise 5 Bin TL ödül verilecek.
.jpg)
Gündem, 23 Ocak 2025 06:49
Yorumlar (0)
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
