Teğmenlerin ordudan atılmak istenmesinde Erdoğan'ın rolü var!
Gündem, 23 Ocak 2025 08:05Tolga Şardan’ın özel haberinde, Kara Harp Okulu’nda yönetim tarafında süreçte üstü kapalı cümlelerle “Cumhurbaşkanlığı’nın da yaşananlarda rolü var” demek isteniyor aktarıldı.
Teğmenlerin, Kara Harp Okulu’ndaki yemin töreni ardından “Olay Tespit Tutanağı”na Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili detayların da olduğu görüldü. T24’ten Tolga Şardan’ın özel haberinde, Kara Harp Okulu’nda yönetim tarafında süreçte üstü kapalı şekilde “Cumhurbaşkanlığı’nın da yaşananlarda rolü var” demek istendiği aktarıldı.
TUTANAKTA ‘ERDOĞAN’ DETAYI
Yüzbaşılar Osman Çağlayan, Furkan Özen, Serhat Kılıç ve Kurmay Yarbay Halit Türkoğlu’nun imzası tutanakta yer alıyor. Teğmenlerin, töreni izleyen Erdoğan’ın koruma önlemleri sebebiyle tören alanındaki “paravan arkasında” zorunlu olarak bekletildikleri de tutanakta yer aldı. Şardan yazısında, “Böylelikle belki de tabur alanında yaşanması muhtemel süreç, asıl tören alanında gerçekleşti” değerlendirmesini yaptı. Tutanağın ikinci maddesinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın alandan ayrılması sırasındaki güvenlik önlemleri sebebiyle ailelerin alanda kaldığı belirtildi. Teğmenlerin de paravan arkasından çıkarak ailelerinin önünde böylesi bir süreç yaşandığının da altı çizildi.
Tutanağın tamamı ise şu şekilde;
NE OLMUŞTU?
30 Ağustos 2024'teki Kara Harp Okulu resmi mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıç çatarak, ''Mustafa Kemal’in askerleriyiz'' sloganı atması sonrasında disiplin soruşturması başlatılmıştı. 5 teğmen, ''Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ayırma'' cezası istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na getirilmişti. Teğmenlerin tören esnasındaki alay, tabur ve bölük komutanları hakkında da soruşturma başlatılmıştı.
Gündem, 23 Ocak 2025 08:05
Yorumlar (0)
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
