Oto yıkama ücretlerine rekor zam
Ekonomi, 22 Ocak 2025 23:49İstanbul ve Ankara başta olmak üzere, Türkiye genelinde oto yıkama fiyatlarında rekor artışlar yaşandı. Aralık ayında, araç sahiplerinin ödediği iç-dış yıkama ücretleri 200-250 TL arasında değişirken, bazı bölgelerde fiyatlar 2-3 katına kadar yükseldi.
2025 yılına girilmesiyle birlikte birçok ürün ve hizmete peş peşe zam geldi ve gelmeye devam ediyor. Ehliyet, sürücü kursu, benzin derken sıra tabi ki oto yıkama ücretlerine geldi.
Yılbaşının ardından, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde oto yıkama ücretlerinde ortalama yüzde 40-50 oranında bir artış yaşandı. Bu artış, özellikle lüks semtlerde daha belirgin hale geldi. Bazı bölgelerde, araç sahipleri oto yıkama için neredeyse yüksek gelirli bir vatandaşın bile tepkisini çekecek seviyelere varan fiyatlarla karşı karşıya kaldı.
LÜKS SEMTLERDE FİYATLAR DAHA DA YÜKSELDİ
İstanbul ve Ankara’daki lüks semtlerde oto yıkama fiyatları ciddi şekilde arttı. İstanbul’un Beşiktaş, Ortaköy, Levent, Kadıköy ve Sarıyer gibi prestijli semtlerinde, Ankara’nın ise Çankaya, Oran, Çukurambar ve Batıkent gibi bölgelerinde iç-dış yıkama fiyatları 600-700 TL seviyelerine kadar yükseldi. Bu yüksek fiyatlar, özellikle orta ve yüksek gelirli vatandaşları zor durumda bırakıyor.
SELF SERVİS OTO YIKAMA TERCİL EDİLMEYE BAŞLANDI
Fiyatlardaki bu büyük artış, birçok sürücüyü alternatif yöntemlere yönlendirdi. Özellikle kış aylarında araçların hızla kirlenmesi nedeniyle ticari araç sahipleri ve sık sık araç kullanan kişiler, oto yıkama için önemli meblağlar ödemek zorunda kalıyor. Bu duruma çözüm olarak, benzin istasyonlarındaki self servis oto yıkama noktaları tercih edilmeye başlandı.
Self servis oto yıkama istasyonlarında, araç sahipleri daha düşük maliyetlerle araçlarını yıkayabiliyor. Ancak, bu durumun bir sonucu olarak, benzin istasyonlarında yoğunluk artmış durumda. Sürücüler, hem zamandan hem de paradan tasarruf etmek için bu seçenekleri tercih ediyorlar.
Ekonomi, 22 Ocak 2025 23:49
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
