Doğruları söylemenin suç olduğu ortamdan bir an önce kurtulmayı diliyoruz
Siyaset, 21 Ocak 2025 20:18Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla gözaltına alınan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a destek için Çağlayan Adliyesine gitti.
Burada Özdağ’ın avukatları ve parti yetkilileri tarafından karşılanan Hüseyin Baş Özdağ’ın durumu hakkında bilgi aldı.
Adliyede İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile de kısa bir görüşme gerçekleştiren Hüseyin Baş çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Hüseyin Baş şunları söyledi;
"Bizler Bağımsız Türkiye Partililer olarak Sayın Ümit Özdağ’ın gözaltı sürecini öğrendikten hemen sonra, bütün arkadaşlarımız genel başkan yardımcılarımızla birlikte olayı sıcağı sıcağına takip ediyoruz. Bugün de burada bir dayanışma gösterebilmek adına Zafer Partili tüm yetkililerle, bütün teşkilatlarıyla bir araya geldik.
“BUNDAN YAKLAŞIK 3 HAFTA ÖNCE BİZİMLE BAŞLAYAN BİR SÜREÇ OLDU”
Bundan yaklaşık 3 hafta önce bizimle başlayan bir süreç oldu. Bizde gece saat 2’de resen bir soruşturmayla, Cumhurbaşkanı’na bir hakaret içerikli bir soruşturmaya maruz kaldık. Bir şeyin hukuken suç istinat edilmesi için bir fiile bir harekete bunun herkese karşı bir suç unsuru oluşturuyor olması lazım, ‘Ben size bir şey söylediğimde bu suçtur ama siz bana söylediğinizde suç değildir’ olmaz. Dolayısıyla bu bizim ceza hukukumuzun kanunilik ilkesi. Kanunilik İlkesi bizim için ekmek ve su gibidir. Bu olmadan hayat olmaz ama şu anda öyle bir kullanılıyor ki bu tip argümanlar, bir başkası bir başkasına söylediğinde hiçbir şekilde suç teşkil etmeyecek ifadeler, bugün suçmuş gibi kamuoyuna servis ediliyor. Dolayısıyla, bu aslında hukukun, yargının sopa olarak kullanılması duruma geliyor. Bu Türkiye demokrasisi için hiç kabul edilebilecek durum değil.
“DOĞRULARI SÖYLEMENİN SUÇ OLDUĞU ORTAMDAN BİR AN ÖNCE KURTULMAYI DİLİYORUZ”
Bizler Türkiye’de siyaset yapmaya çalışan, siyasi partileri ile teşkilatları ile düşünceleri ile bu fikirlerini halka aktarmaya çalışan insanlarız. Ümit Özdağ da böyle bir insan. Sayın Ümit Özdağ’ı dinleyip hiç kimse bu ülkede bir kötülük yapmadı bugüne kadar. Dolayısıyla kendisine yapılan muamelenin haksız olduğunu, hukuksuz olduğunu gözlemliyoruz. İnşallah bu süreç geçecek, bu süreçler de geçecek. Galileo yargılanıyor ‘dünya dönüyor’ dediği için yargılanıyor. Yargılanma sonucunda ceza alıyor ve o cezayı veren mahkemeye karşı dönüp, ‘Ama yine de dönüyor’ diyor. Dolayısıyla doğruları söylemenin suç olduğu ortamdan bir an önce kurtulmayı diliyoruz.
“TÜRKİYE’DE SON GÜNLERDE ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ, HER ŞEY DEĞİŞTİ, TÜRKİYE DE DEĞİŞTİ”
Biz Bağımsız Türkiye Partililer olarak, Zafer Partililerin yanındayız, Ümit Özdağ’ın yanındayız. Bunu Ümit Özdağ’a yapılmış olarak değil tüm Türkiye’deki muhalefete yapılmış olarak görüyoruz. Bugün Ümit Özdağ soruşturma aşamasında yarın muhtemelen yargılanacak, Hüseyin Baş soruşturma aşamasında yarın muhtemelen yargılanacak, Ekrem İmamoğlu soruşturma aşamasında yarın muhtemelen yargılanacak. Yargılananlar, muhalefet edenler yargılayan mutlaka adliyedir, savcılıktır. Türk Hukuk Mahkemeleri ne karar veriyorsa biz o karara uyacağız. Bu hepimiz için bir vatandaşlık görevidir. Türkiye’de son günlerde çok şey değişti, her şey değişti, Türkiye de değişti. Bunu da anlayanların anlayacağını biliyorum. Bu kara bulutların bir an önce üzerimizden dağılmasını temenni ediyorum"
Siyaset, 21 Ocak 2025 20:18
Yorumlar (0)
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor
