Herkes kınadı, Akşener sessiz kaldı
Gündem, 21 Ocak 2025 03:39'Cumhurbaşkanı'na hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamasıyla gözaltına alınan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a siyasilerden destek gelirken bir ismin sessizliği dikkat çekti.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanına hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa tahrikten gözaltına alınırken Cumhurbaşkanlığı seçiminde ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı iken seçimin ikinci turunda Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklayan Sinan Oğan'dan açıklama geldi. Oğan, "Bir siyasi parti genel başkanının yapmış olduğu konuşmada hakaret olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmasının ülkemize ve demokrasimize hiçbir katkısı yoktur ve olamaz" dedi. Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den ise eski yol arkadaşına dair bir açıklama gelmedi.
"KABUL EDİLEMEZ"
Sinan Oğan açıklamasında, "Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ın Antalya’da Zafer Partisi 4. İl Başkanları Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesi ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sebebiyle Ankara’da gözaltına alınıp İstanbul’a götürülmesi kabul edilemez." dedi.
"ÜLKEMİZE VE DEMOKRASİMİZE KATKISI YOK"
Oğan şu ifadeleri kullandı:
Bir siyasi parti genel başkanının yapmış olduğu konuşmada hakaret olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmasının ülkemize ve demokrasimize hiçbir katkısı yoktur ve olamaz. Sn. Cumhurbaşkanına da dahil olmak üzere siyasetçilere ve/veya makamlara yapılan itham ve hakaretlerde hızlıca gözaltına alma yöntemi yerine normal mahkeme süreçleri izlenmelidir.
"DEMOKRASİMİZ İÇİN SON DERECE ZARARLI"
Böylesi hassas bir süreçte toplumsal tansiyonu yükseltecek bu tür gözaltıları asla ve asla tasvip etmiyor, demokrasimiz için son derece zararlı buluyoruz. Bu vesileyle Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
AKŞENER'İN SESSİZLİĞİ
Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İYİ Parti'nin kurucularından ve 2021 yılında partiden istifa ederek Zafer Partisi'ni kuran Özdağ için herhangi bir mesaj paylaşmaması dikkati çekti.
MHP 2017 yılında tartışmalı kongre sürecine başkanlığa aday olan Ümit Özdağ ve Meral Akşener'in ardından, Sinan Oğan'ı da ihraç etmişti.
Gündem, 21 Ocak 2025 03:39
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
