Bir tek yüzük onlarındı, şimdi her şey onların
Gündem, 20 Ocak 2025 22:18İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Modern Hukuk ve Yargının Siyasallaşması Paneli'nde konuştu. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Turbun büyüğü heybede" ifadelerine yanıt verdi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Modern Hukuk ve Yargının Siyasallaşması Paneli'nde konuştu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Turbun büyüğü heybede" ifadeleri için konuşan İmamoğlu, CHP Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın'ın sabah saatlerinde gözaltına alınmasına da tepki gösterdi.
İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
"Az önce iyi bir hafta olmasını diledim. Çünkü ne kadar zor bir ülkeye uyandığımızı hepiniz biliyorsunuz. Her yönden çok zor... Her yönden zor bir haftaya uyandık. Böyle bir uygulamanın doğrudan insan yaşamına etki ettiğini söylemeliyim. Yargı siyasi güç odaklarının altına girerse, vatandaşların can ve mal tehlikesinde olacağını biliyoruz. Kendi içinde bile adalet sağlayamayan bir yapı bize acı faturayı sunmakta. Yargının siyasallaşması insan hayatını da devletin varlığını da tehlikeye atmakta. Yargıyı iktidarın bir parçası haline getirirseniz ortada adalet kalmaz.
Türkiye bugün ne yazık ki böyle bir noktaya gelmiştir. Yargıyı güdümlü bir mekanizmaya dönüştürme çabası büyük bir ölçüde amacına ulaşmıştır. Anayasa referandumundaki gibi paralel yapıyla getirdikleri düzenlemeler yargıyı tahakküm altına almalarını sağlamışlardır. Bağımsız yargı can çekişmektedir. Kutsal devlet yerini kaybetmektedir.
Bizim bildiğimiz bir tek yüzük onlarındı, şimdi her şey onların... Aynı akıl şimdi heybeden bahsediyor. Yürütme ve yargının iç içe geçtiğini, talimatın kimden alındığını o bilgilerin ona aktığını pervasızca milletle paylaşıyorlar. Yargının siyasallaşması bir kavram değil bu ülkede yaşamın ta kendisidir.
'İstanbul'da kazanacağını mı sanıyorsun?' ifadelerini unutmayınız; bu millet sizi bu tarihten silip atacak. Çünkü kendilerini ülkenin tek sahibi olarak görüyorlar. Bu zihniyetle sürekli yargı tacizi altında olmamıza rağmen yapmadıklarını geride bırakmadılar. Ahmak davasından bugüne geldiğimizde Esenyurt'ta yaşadığımız garabet. Ahmet Özer, Rıza Akpolat...
"SENİN AMACIN MİLLETİN GÖZÜNÜ KORKUTMAK"
Yapılanların temel meselesi İstanbul'u kaybetme meselesidir. Milletin vermediği yetkiyi ele geçirmeye, milletin iradesini baskı altına almaya çalıştıkları nettir. Sakın bunu bana yapılamaz diye kimse düşünmesin, sanmasınlar bu mesele Ekrem İmamoğlu meselesidir, Özgür Özel meselesidir. Bu mesele, Türkiye Cumhuriyeti'nin beka meselesidir.
Cem Aydın’ı ifade için çağırıyorsun. Evine baskın yapıyorsun. Senin amacın milletin gözünü korkutmak. Başsavcı sana söylüyorum. Senin evlatlarını bile bu muamelelerden kurtarmak için seni yöneten aklı bu milletin zihninden söküp atacağız. Söküp atacağız ki senin evlatlarının kapısına kimse dayanmasın.
Gündem, 20 Ocak 2025 22:18
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
