Körfez’de türkü dolu gece
Gündem, 19 Ocak 2025 16:30Körfez Belediyesi’nin katkılarıyla, Kocaeli Ozanlar Şairler Edebiyatçılar Derneği (KOŞEDER) tarafından her ay geleneksel olarak düzenlenen kültür etkinlikleri, bu ay da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Türk kültürünün önemli değerlerini yaşatmayı hedefleyen etkinlikte, ‘Anadolu Türküleri’ temalı program büyük beğeni topladı.
Körfez’in tarihi ve kültürel atmosferine uygun olarak tasarlanan Aşık Mevlüt İhsani Kıl Çadırı, etkinliğe ev sahipliği yaptı. Programda, Türk Halk Müziği’nin önemli isimlerinden Ayaz Toprak ve büyük halk ozanı Aşık Reyhani’nin oğlu olan Aşık Reyhani sahne aldı. Sanatçıların performansı, izleyenlere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.
YENİ NESİL İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Etkinliğin açılış konuşmasını, ülkemizin önde gelen şairlerinden ve KOŞEDER Başkanı Osman Nuri Koçak gerçekleştirdi. Koçak, yaptığı konuşmada edebiyat, şiir ve ozanlık geleneğinin önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:“Her ay düzenli bir şekilde gerçekleştirdiğimiz bu programların bir yenisini daha yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Edebiyata, şiire ve ozanlık geleneğine bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da hizmet etmek vazifemiz olacaktır. Bu, Türk Milleti’nin en önemli geleneklerindendir. Türkülerle, şiirlerle ve ozanlarımızla örf ve adetlerimizi gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz.”
.gif)
YOĞUN KATILIM DİKKAT ÇEKTİ
Programa, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti yetkilileri, daire müdürleri, iş insanları, sanayiciler, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı. Her yaştan katılımcının bulunduğu etkinlikte, kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına önemli mesajlar verildi.
TÜRKÜLERLE DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI
Ayaz Toprak ve Aşık Reyhani’nin sahne aldığı programda, Anadolu’nun dört bir yanından derlenen türküleri seslendiren sanatçılar, dinleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Ayaz Toprak’ın kendine özgü yorumuyla seslendirdiği türküler ve Aşık Reyhani’nin babasının izinden giderek sunduğu performans, büyük alkış topladı. Ayaz Toprak’ın söylemiş olduğu ‘ Yozgat Sürmelisi’ katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.
Gündem, 19 Ocak 2025 16:30
Yorumlar (0)
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
Sarsıntılar büyük depremin habercisi mi?
İzmitli iş kadını kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
Millî birliğimizi tehdit edecek bu senaryodan uzak durun
