Gebze’de Green Transfo İşçilerine müzikli dayanışma ziyareti
Gündem, 18 Ocak 2025 10:19Emek Partisi, 25 gündür grevlerini sürdüren Birleşik Metal-İş üyesi Green Transfo işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.
Müzisyen Onur Olgun'un da katıldığı ziyarette şarkılar söylendi, halaylar çekildi. Ziyarette konuşan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Arzu Erkan, "Yarın Green Transfo grevi bittiğinde hep birlikte halaylarla içeri gireceğiz, hep birlikte kazanacağız" dedi.
"DAYANIŞMA İLE MOTİVE OLUYORUZ"
"Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz", "Yaşasın sınıf dayanışması" ve "Yaşasın onurlu mücadelemiz" sloganlarının atıldığı ziyarette, ilk sözü Birleşik Metal-İş Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın söyledi. "Green Transfo'da grevimizi kararlılıkla sürdürüyoruz, henüz işçi arkadaşlarımızın ve bizlerin kabul edebileceği bir zam oranına ulaşmış değiliz" diyen Aydın, "Grev ve direnişler dayanışmayla daha çok motive oluyor. Siyasi partiler, dernekler, sendikalar, demokratik kitle örgütlerinin dayanışması bizler için önemli. Birleşik Metal-İş Gebze 2 No'lu Şube Yönetim Kurulu ve Green Transfo işçileri olarak sanatçı arkadaşımıza ve Emek Partisi'ne teşekkür ederiz" diye konuştu.
"BÜTÜN İŞÇİLERE ANLATMAYA ÇALIŞIYORUZ"
Son metal grevlerinin Türkiye işçi sınıfı açısından çok önemli bir yeri olduğunu belirten Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arzu Erkan, "Bu ülkede ücret ortalamalarını asgari ücret seviyesine gerilettiler, tam bir baskı ve zor uygulayarak hem de. İşçi ile işveren arasındaki ilişkiye doğrudan müdahale ederek, işverenler lehine bir çalışma hayatı, ücret ve toplu pazarlık sürecini inşa etmeye çalışıyorlar. İşte bu inşa etmeye çalıştıkları şeyi Grid'de, Arıtaş'ta, Hitachi'de, Schneider'de ve burada Green Transfo'da sizler işçi sınıfına dayatılan, bütün kazanılmış haklarını elinden almaya çalışan bu anlayışı al aşağı ettiniz. Grev yasaklarını çöpe attınız, direndiniz, kazandınız. Biz günlerdir, bir ayı aşkın bir süredir iş kolu ayrımı yapmaksızın bütün işçilere bir şeyler anlatmaya çalışıyoruz. Diyoruz ki, metal işçisi kazanırsa 700 bin kamu işçisi kazanır, metal işçisi kazanırsa TÜPRAŞ işçisi kazanır..." diye konuştu.
.gif)
"HEP BİRLİKTE KAZANACAĞIZ"
"Biz düşük ücret, esnek çalışma, kıdem tazminatının gasbına, emeklilik hakkının özelleştirilmesi girişimlerine karşı genel grevi, genel direnişi, genel bir mücadeleyi örgütlemeye ihtiyacımız var" diyen Erkan, "O yüzden ilk günden bu yana metal işçilerinin grevi bizim de grevimiz, onların kazanımı bizim de kazanımız diyoruz. O yüzden dün de buradaydık, bugün de buradayız, yarın da burada olacağız. Bugün bu küçük konserle, grev yasaklarını yırtıp atan arkadaşlarımızın kazanımını burada kutlayacağız ve Green Transfo patronuna da 'Green Transfo işçisi yalnız değildir' mesajını bir kez daha vereceğiz. Yarın Green Transfo grevi bittiğinde hep birlikte halaylarla içeri gireceğiz, hep birlikte kazanacağız" dedi.
"SİZLERDEN KUVVET ALIYORUZ"
Konuşmaların ardından müzisyen Onur Olgun grev alanında sahne aldı. İşçilere şarkılar söyleyen Olgun, işçilerle birlikte halay da çekti. "Bu grevler büyüyecek, sadece bu fabrikalarla kalmayacak" diyen Olgun, "Bu gidişatla Türkiye'nin her yerinde bu grevleri göreceğiz. Biz müzisyenler de bu grevlerin bir parçası olarak yer alacağız. Bizlerin hayatları da iyi değil. Çok zor şartlarda, çok uzun saatler, çok az ücretlere çalışmaya zorlanıyoruz, hayatta kalmaya çalışıyoruz. Hiçbir zaman yalnız olmayacağınızı bilin, bizler de sizlerden kuvvet alıyoruz" dedi.
Gündem, 18 Ocak 2025 10:19
Yorumlar (0)
Hisarcıklıoğlu'ndan kredi faizi tepkisi
Kocaeli’de manav şivesi bir kitapta toplanacak!
Vefat eden başkanla ilgili haberi yalan çıkan İzmitli gazeteci kalp krizi geçirdi
Saadet, Erdoğan'a destek verecek mi?
İşte emeklilerin kesinleşen zam miktarı!
Gölcük Belediyesi bu eğitimle vatandaşa birçok konuda faydalı bilgiler aktaracak!
Konakta Bir Düğün adlı komedi oyunu, Körfez’de sahne aldı
Öcalan katil ve bir katil olarak geberecek!
İmamoğlu ile ilgili o haber yalan çıktı!
Gebze Ticaret Odası yönetiminden üyelere yalın dönüşüm desteği
Derinceli genç yazar Sudan okurlarıyla İstanbul’da buluştu!
Sarıdoğan: Türkiye’nin adalete ve ahlaklı siyasete ihtiyacı var
Sağlık sistemi çöküşte, meclis işlevsizleştirildi
Kartepe tramvayında ilk ray yerleştirildi
Euro cinsinden asgari ücret artışında Türkiye en düşük ikinci ülke
Kartepe’de karavan parkı sinek avlıyor!
Adapazarı-Gebze treni daha fazla kişiye hizmet verebilir
Başkan Gökçe: En büyük hedefimiz üreticiyi desteklemek
Bir Şehir Hastanesi yerine 25 tane semt hastanesi yapılırdı!
KOTO ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Sağlık Komitesi’nden işbirliği mesajı
Zeray GYO’nun halka arzına 2 kat talep
İzmit’te 3 gün bu saatler arasında elektrikler kesilecek
Hısım akraba yönetimi!
Körfez’de NİMOSK Karting Yarışı ilgi ve heyecanla takip edildi
Anahtar Partisi Karamürsel İlçe Yürütme Kurulu toplandı
Belediye Başkanı Gülşah Durbay amansız hastalığa yenildi
Belediyeyi eleştiren gazetecilere ağır hakaretler etti
Karşılıksız çeklerde rekor artış
Kışın araç sahiplerinin bu ihmali binlerce liralık masraf çıkarıyor!
Köfteci Yusuf'ta dönerin içinden çivi çıktı!
Kartepe’nin sahibi yok!
Gölcük’te Bilgin Caddesi yenilendi
Ebru Teğmen ünlü iş insanının şirketinde işe başladı
Suça karışmamış PKK'lı ifadesi hangi aklın, hangi hukukun ürünü?
Emekli maaşıyla yaşamını sürdüremediği için çöplerden kağıt topluyor
Kocaeli’nin geleceğini şekillendiren yatırımlar
KOÜ’de servis araçları kullandırılmayan personellere yol masrafları ödensin!
Vali Aktaş, MÜSİAD’ın o programına katıldı
TMO'da rekor zarar! Çiftçi topraktan kopartılıyor
