Başkan Çiftçi gözlerine bant takarak yürüdü
Gündem, 15 Ocak 2025 05:41Çayırova Fatma Çelik Engelliler Merkezi’nde çok özel bir program düzenlendi. Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’na özel hazırlanan programda, görme engeli olan özel bireylerin yaşadığı zorluklar empati yapılarak hissedildi.
Özel bireyler için birçok çalışmayı hayata geçiren ve Fatma Çelik Engelliler Merkezi’ni ilçeye kazandıran Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’na özel düzenlenen ‘Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?’ konulu programa katılım sağladı. Fatma Çelik Engelliler Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Başkan Çiftçi’nin yanı sıra, Fatma Çelik Engelliler Merkezi’ndeki özel öğrenciler, bilgi evi öğrencileri, görme engelli emekli öğretmen Timur Arslantaş ve davetliler katılım sağladı. Görme engelli bireylerin yaşadığı zorluklara dikkat çeken ‘Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?’ konulu seminer etkinliğinde, kaldırımlara park eden araçların görme engeli bulunan vatandaşlara yaşattığı sıkıntılara dikkat çekilirken, baston kullanımı, teknolojinin görme engelliler üzerinde olumlu etkileri, brail alfabesinin kullanımı, kabartma metinlerin okunması ve engelli spor parkuru yapılarak gözleri bantlarla bağlanan katılımcıların görme engellilerin yaşadığı zorlukları tecrübe etmesi amaçlandı.
.gif)
“EMPATİYİ ÇAYIROVA’DA BAŞLATTIK”
Seminere katılım sağlayan Başkan Çiftçi de hazırlanan parkurda gözleri bantlı bir şekilde görme engelli bireylerin yaşadığı zorlukları tecrübe etti. Daha sonra seminer programına bir konuşma gerçekleştiren Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, “En güzel yardım şekli empatidir. Biz empatiyi en başta Çayırova’da başlattık ve Fatma Çelik Engelliler Merkezi’ni ilçemize kazandırdık” dedi. Seminere konuşmacı olarak katılan görme engeli emekli öğretmen Timur Aslantaş da kendisini dinlemeye gelenlere günlük hayatta yaşadıkları zorluklardan bahsetti.
GÜNÜN ANISINA SERTİFİKA
Program sonunda katılım sağlayan öğrencilere günün anısına sertifika da verilirken, seminer günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi. Program sonrasında açıklamalarda bulunan Başkan Çiftçi, “Bugün görme engelli kardeşlerimizin dünyasına yolculuk yaptık. Gözlerimizi kapatıp, kalplerimizi açarak empati parkurunda onların yaşadığı zorlukları bir nebze de olsa hissetmeye çalıştık. Bu deneyim bir kez daha gösterdi ki asıl engel, vicdanlarda ve zihinlerde oluşan farkındalık eksikliğidir. Bizler sadece engelleri değil, önyargıları ve duyarsızlığı da kaldırmak için buradayız” diye konuştu.
Gündem, 15 Ocak 2025 05:41
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
