Henüz 9 yaşında ama 40 yıllık bağlamacı gibi!
Gündem, 15 Ocak 2025 02:10Körfez Emlak Konut İlköğretim Okulu’nun yetenekli öğrencilerinden biri olan 9 yaşındaki Serhat Çalpan, bağlamaya olan tutkusu ve ustalığıyla dinleyenleri kendine hayran bırakıyor.
Küçük yaşına rağmen bağlamayı adeta bir profesyonel gibi çalan ve söylediği türkülerle dinleyenlerin yüreğine dokunan Serhat, geleceğin büyük sanatçılarından biri olma yolunda ilerliyor.
Sanatla İç İçe Bir Çocukluk
Henüz 9 yaşında olmasına rağmen bağlamayla muhteşem bir uyum yakalayan Serhat, sazın tellerinde dans edercesine ustalıkla çalıyor. Söylediği türkülerin duygu yüklü tınıları, yalnızca yaşadığı çevrede değil, her dinleyende hayranlık uyandırıyor. Bağlamanın onun için yalnızca bir heves değil, bir hedef olduğunu belirten Serhat, bu alandaki tutkusu ve azmiyle dikkat çekiyor.
“Bağlama Benim Tutkum ve Hedefim”
Serhat, bağlamaya olan sevgisini şu sözlerle ifade ediyor: "Benim için bağlama bir tutkudur. İleride müzik eğitimimi profesyonel bir şekilde almak ve bu alanda kendimi geliştirmek istiyorum. Saz benim için büyük bir heves değil, hedeftir. Hedefim ise bağlama ile güzel olana imza atmaktır.”
Bu güçlü ifadeler, onun müzikle ne kadar derin bir bağ kurduğunu ve hedefleri konusunda ne kadar kararlı olduğunu gösteriyor.
Küçük Yaşına Büyük Başarılar
Serhat’ın bağlama çalmadaki ustalığı ve türkü söyleme yeteneği, yaşıtlarının çok ötesinde. Okul etkinliklerinde ve farklı platformlarda sergilediği performanslarla büyük beğeni topluyor. Onu dinleyenler, yaşına rağmen sergilediği bu yetenek karşısında büyüleniyor. Serhat, her performansında dinleyicilerini hem duygulandırıyor hem de gururlandırıyor.
Müzik Eğitimine Kararlı Bir Adım
Serhat’ın en büyük hayali, müzik eğitimi alarak bağlamada ustalığını daha ileriye taşımak. Bu konuda ailesinden ve öğretmenlerinden büyük destek görüyor. Ailesi, onun bu tutkusunu her zaman desteklediklerini ve yeteneğini en iyi şekilde geliştirmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ediyor.
Minik Sanatçı Büyük Yolda
Serhat Çalpan’ın yeteneği ve tutkusu, sadece ailesi ve okuluyla sınırlı kalmayacak kadar büyük bir ışık saçıyor. Gelecekte müzik dünyasında adından sıkça söz ettireceği şimdiden belli olan bu minik sanatçı, sazın tellerine dokundukça hem kendini hem de dinleyenlerini bambaşka dünyalara taşıyor.
Serhat, ilerleyen yıllarda profesyonel müzik eğitimi alarak bağlama tutkusunu bir sanat yolculuğuna dönüştürmeye kararlı. Onun bu azmi ve yeteneği, gelecekte Türk halk müziğine değer katacak önemli bir isim olacağını şimdiden müjdeliyor.
Tüm Gözler Serhat Çalpan’ın Üzerinde
Körfez’den yükselen bu küçük yıldız, müzikle büyüyen bir gelecek inşa ediyor. Onun sazı ve sesi, bugün olduğu gibi gelecekte de gönülleri mest etmeye devam edecek gibi görünüyor.
Gündem, 15 Ocak 2025 02:10
Yorumlar (0)
Vali Aktaş sürücüleri uyardı!
Başkan Ömeroğlu’ndan birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu
Gebze Ticaret Odası yöneticileri vatandaşlara bayram çöreği ikram etti
Körfez Belediyesi’nde bayramlaşma: Başkan Söğüt personele teşekkür etti
Antikkapı, binlerce kişiyi doyurdu
Hürriyet: Mutluluk dolu bir bayram diliyorum
SEDAŞ’ta bayramlaşma heyecanı
Bülent Sarı: Adaletten yana ve özgür nice bayramlar
Bakan Gürlek buna ne diyecek?
Gebze’de trafiği rahatlatacak proje yoğun tempoda sürüyor
Büyükakın’dan bayram mesajı
Kocaeli’de bayramda trafik tedbirleri: O araçlara kısıtlama
Başkan Gökçe’den hoşgörü ve dayanışma vurgusu
Kocaeli Valiliği uyardı: Sağanak yağışlara dikkat!
Bayramda o şekerlere dikkat!
Başkan Çiftçi belediye çalışanları ile bayramlaştı
İzmit Belediyesi Çanakkale Şehitleri anısına helva dağıttı
Altın ve dolar atağa kalkacak!
MHP Dilovası yönetiminden istişare toplantısı
Stadyum yolundaki görünmez tehlike!
Kocaeli Büyükşehir’den 60 saniyede kazandıran yarışma!
Vergi ve cezalarla vatandaşı kaz gibi yoldular!
Sadece iktidar yanlıları hayatından memnun
Kocaeli Valiliği’nden fırtına uyarısı!
Büyükakın: Bu sergide sadece objeler yok, Çanakkale’nin ruhu var
Hürriyet: Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor
İzmit’te çocuklar bayramda Oyuncak Müzesi’nde buluşacak
Sarıdoğan: Çanakkale ruhu bugün de yol gösterici olmalı
Bu yasağa uymayan sürücüye 26 bin TL ceza kesilecek
Özgür Özel'den yeni Akın Gürlek açıklaması: Hızla sattıklarını gizlemeye kalkıyor
Bayramda beslenmeye dikkat!
Gölcük’te de Çanakkale şehitleri rahmet ve minnetle anıldı
Gebze Ticaret Odası’ndan Çayırova Sevgi Evleri’ne kapalı spor salonu
Fevziye Parkı estetik bir görünüme kavuştu
