Okullarda çocuklar karanlığa sürükleniyor
Siyaset, 14 Ocak 2025 00:52Milli Eğitim Bakanlığı ve Ülkü Ocakları arasında imzalanan protokol eğitim sistemini siyasi yapılara teslim etmektir, çocuklarımızın geleceğine ihanettir!” diyen CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 31 Aralık 2024 tarihinde Ülkü Ocakları ile imzaladığı protokolü sert bir dille eleştirdi. Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyan Kanko, protokolün eğitim sistemini siyasallaştırdığını ve çocuklarımızın geleceğini tehlikeye attığını ifade etti.
“Milli Eğitim Tarafsızlığını Yitirdi, Çocuklarımızın Geleceğiyle Oynuyorsunuz!” diyen Kanko, Meclis’te yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
“Kanko, Eğitim sistemini siyasallaştıran bu uygulamayla ilgili Mecliste yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Milli Eğitim Bakanlığı’nın 31 Aralık 2024 tarihinde Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı ile imzaladığı protokol, yalnızca eğitim sistemimizin tarafsızlığına zarar vermekle kalmıyor, aynı zamanda büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Bu protokol, açıkça bir siyasi parti olan MHP’nin kontrolündeki bir yapıya eğitim çağındaki çocuklarımızı devşirme imkânı sağlamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı, tarikatlarla ve cemaatlerle imzaladığı protokollerle zaten eğitim sistemimizi yozlaştırmıştı. Şimdi ise bir adım daha ileri giderek, siyasi bir partinin kontrolündeki bir yapıyı çocuklarımızın eğitimine dahil etmektedir. Bu durum, eğitimin evrensel değerlerine ve çocuklarımızın geleceğine ihanettir. Buradan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenmek istiyorum; Bu protokol derhal iptal edilmelidir. Eğitim sistemi, hiçbir siyasi yapının veya ideolojinin etkisi altına alınmamalıdır. Çocuklarımızın geleceği, ideolojik devşirme politikalarına kurban edilemez!” dedi.
BU PROTOKOL, ANAYASAYA AYKIRIDIR!
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın, devletin tarafsız ve laik bir eğitim sistemi kurmasını emrettiğini belirten Kanko, protokolün anayasal sınırların açık bir ihlali olduğunu ifade etti. Kanko, şunları söyledi:
“Bu protokol, eğitim sistemimizi siyasi bir partinin ideolojik yapılanmasına açarak anayasal sınırları aşmıştır. Öğrencilerimizin özgür düşünebilme ve eleştirel bakış açısı geliştirebilme haklarını ellerinden almak, geleceğimizi karanlığa sürüklemektir.”
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANIYOR
Kanko, Bakanlığın eğitimdeki temel görevlerini yerine getirmek yerine ideolojik yönlendirmelere odaklandığını vurguladı: “Eğitim, çağdaş, bilimsel ve tarafsız olmalıdır. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, bu protokollerle çocuklarımızın geleceğini siyasi partilerin gençlik yapılanmalarına teslim etmektedir. Bu bir devşirme politikasıdır!”
EĞİTİMDE ÇÖZÜM BEKLEYEN ONLARCA SORUN VARKEN NEDEN BU PROTOKOL?
Kanko, eğitimin içinde bulunduğu yapısal sorunlara dikkat çekerek, bu tür protokollerin reform bekleyen alanlardan dikkatleri uzaklaştırdığını söyledi: “Eğitimde reform yapılması gereken onlarca konu var: öğretmenlerin ekonomik sorunları, okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi, çağdaş bir müfredat geliştirilmesi… Ancak Bakanlık, bu temel sorunları çözmek yerine ideolojik bir kaosa hizmet eden protokollere imza atıyor.”
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ÇAĞRI: “BU PROTOKOL DERHAL İPTAL EDİLMELİDİR!
Milli Eğitim Bakanlığı’na ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunan Kanko, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu protokol derhal iptal edilmelidir. Çocuklarımızın geleceği ideolojik devşirme politikalarına kurban edilemez. Bakanlık, bilimi, aklı ve eğitimin evrensel ilkelerini esas alan politikalar üretmelidir. Çocuklarımızı siyasi yapılarının etkisinden korumak hepimizin görevidir!”
Siyaset, 14 Ocak 2025 00:52
Yorumlar (0)
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
