Bir kez daha İmralı çağrısı yaptı!

Siyaset, 14 Ocak 2025 03:59

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, açıklamasında "Ne söylediysek arkasında mertçe duruyoruz. DEM ile İmralı arasındaki ikinci görüşmede, terörün bittiği hiçbir şart öne sürülmeden açıklanmalıdır. Teröristler ya silahları gömmeli ya da silahlarıyla gömülmelidir. Ya da kaçınılmaz son onları beklemektedir. " ifadelerini kullandı.

Bir kez daha İmralı çağrısı yaptı!

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, görüşmede DEM Parti'nin İmralı görüşmeleriyle ilgili ikinci bir çağrı daha yaptı.

Terörün bittiğine ilişkin net bir açıklama yapılmasını isteyen Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sorunları yok sayarak bitmesini beklemek ahmaklıktır. Türkiye çok güçlü bir devlettir. Aciz değiliz, zayıf değiliz, tükenmiş değiliz. Neye inanıyorsak onu söylüyor söylediğimizin arkasında da mertçe duruyoruz.  Eğer bir sorun müşkül bir dönemde dayatmalarla gündeme gelmişse o zaman mahşer-i vicdandan geçen reçeteler çözümü ve çözülmeyi tetikleyecektir Türkiye çok güçlü bir devlettir. Tarihi perspektif sınırlarında müdahale edecek dirayettedir. Kapalı devre siyasetin dar labirentlerinde sıkışıp kalmıyoruz, neye inanıyorsak onu söylüyor ve söylediklerimizin de arkasında duruyoruz. Büyüklük taslayacak küçük insanların ne dediğinin bir ehemmiyeti yoktur. Bu siyasi garabetler haricinde inanç ve irade tezahür etmiştir. Ne söylediysek arkasında mertçe duruyoruz. Barışla herkesin kazanacağını düşünüyorum. Ama savaş gerekiyorsa bu bizim düğünümüz bayramımızdır. 

Yunanistan'ın Ege adalarına füzeleri konuşlandırma hazırlıkları iyi komşuluk özlemlerini temelinden sakatlayacak fütursuz adımlardır. Gayriaskeri adaların silahlandırılması Türkiye'ye meydan okumaktır. Ege'yi cepheleşme girdabına çekmektedir. Ege'de bulunan 7 ada grubu içinde Anadolu coğrafyasına en yakın olan 12 Ada başta olmak üzere, Yunanistan'ın burnumuzun dibinde silah göstermesi askeri ve siyasi sonuçları çok ağır olacak trajik bir yanlıştır. 12 Ada gasp edilmiş, Türk milletinden ayak oyunları ile çalınmıştır. Türkiye, 12 Ada'sız yaşasa bile 12 Ada'nın Türkiye'siz yaşaması tam bir hayaldir. Ege'nin karşı kıyısında saldırgan politika takip etmenin hiç kimseye kazandıracağı bir şey yoktur. Türkiye, mavi vatandaki egemen haklarından asla vazgeçmeyecektir.  Devletler arasında kalıcı dostluk veya düşmanlıklar olmaz. Bugüne kadar da olmamıştır. Dünyada bir krizin bitip diğerinin başladığı dönemlere giriyoruz. İç cephemiz dengelenmelidir.

Kader ortaklığı ile geçen yüzyıllara gölge düşürmeme anlayışındayız. Zaman Türk milleti ve Türkiye zamanı. Terörsüz Türkiye çatısı kurulacaktır. Kardeşlikle yazılan Türk tarihine leke düşürmeme gayesindeyiz. Değişimsiz gelişim olmaz. Fakat kafasını değiştirmeyenler hiçbir şeyi değiştiremez. Biz gelişmiş ve güçlenmiş Türkiye'nin peşindeyiz.

"KENDİMİZİ BİR TÜRLÜ ANLATAMADIK, HÜRMETİMİZİ GÖSTEREMEDİK"

Ne yaptıysa kendimizi bir türlü anlatamadık. Kürt kardeşlerimize hiçbir zaman şaşı bakmadık. Onları hiçbir zaman öteki görmedik. Tam bir buçuk asırdır Türk Kürt arasında açılan uçurumu nasıl teşbih edeceğiz. Kürt kardeşlerimize bizi kötülediler. Her yalan ve iftirayı tedavüle soktular. En vahim ve vandal dedikoduları servis ettiler. Hain bir propagandayı körüklediler. Kendimizi bir türlü anlatamadık. Muhabbet ve hürmetimizi gerektiği gibi gösteremedik. Onları hiç öteki ya da sorun olarak görmedik. Hep birlikte Türk milleti olduğumuzu savunduk.

"WASHINGTON'DAKİLER SİZİ BENDEN ÇOK SEVEMEZ"

6 Haziran 2011'de Diyarbakır'da ne demiştim: "Siz Türk milletinin eşit, onurlu ve yeri doldurulamaz birer mensubusunuz. Siz bizim her şeyimizsiniz. Washington'dakiler sizi benden daha çok sevemez, Erbil'deki peşmerge sizi benden daha çok sahiplenemez. Türk ile Kürt'ün alın yazısı bir yazılmıştır. Biz bu görüşten taviz vermedik.  Dağlarımızdaki eli silahlı eşkıyayı sürekli besliyorlar. Bir yanda Türk milleti var, diğer yanda Haçlı zihniyeti. Umuyorlar ki birbirimizden kopalım. İstiyorlar ki kardeş kavgasının tarafı olalım. Aramızı bozmaya çalışıyorlar. Biz birlikteyken amaçlarına ulaşamadılar, ulaşamayacaklarını da biliyorlar. Şimdi de dağıtarak sonuç istiyorlar. Emellerine muvaffak olamayacaklar, bizi asla bölemeyecekler. Kürt kardeşlerimizle aramıza kandan duvar çekmek için on yıllar boyunca faal olan hain bölücü örgütün sonu gelmiştir. PKK/YGP terör örgütü Kürt kardeşlerimizin ne vasisi ne de varlık beyanıdır. Bölücü terörün Türk-Kürt kardeşliğinin hançerleme teşebbüsleri artık çuvallamıştır. Türkiye hepimizin vatanı. Hepimiz Türk milletiyiz. Bir tarafta hepimiz bir yanda bizi ayırmak isteyenler var. İstiyorlar ki kardeş kavgasının tarafı olalım. 

"DEM İKİNCİ ZİYARETİNDE TERÖRÜN BİTTİĞİNİ AÇIKLAMALIDIR"

Terörsüz Türkiye'nin şafağı sökmüştür. DEM heyetinin temas ve ziyaretleri müspet seyirle gerçekleşmiştir. Bu kapsamda terörsüz Türkiye'nin yanında mesaj veren herkes değerli bir çabanın tarafıdır. Vakit gecikmeksizin hak ve hukuku müdafaa etmenin vakti gelmiştir. Bölücülük damarını kesmenin, ayrık otlarını temizlemenin, eş anlı şekilde ortak tarih ve kültürde birleşmenin dışında bir çare kalmamıştır. Terör örgütü için deniz bitmiştir.

DEM Parti heyetinin ikinci ziyaretleri sonunda PKK'nın sonlandığı şartsız açıklanmalıdır. Kesin ve tavizsiz beklentimiz budur. PKK'lı teröristler ya silahlarını gömmeli veya kaçınılmaz sonlarıyla karşılaşmalıdır. Terörle pazarlık olmaz, müzakere yapılmaz. Yalnızca yalnız mücadele eder. Aksi taktirde bataklık nerede ürüyorsa özellikle Fırat'ın doğusunu müdafaa etmesi Türkiye'nin görevidir.

Fırat'ın iki yakası da terörden arınmalıdır. Fırat'ın doğusu terörden kurtulmalıdır. Bazı döneklerin iki devletin, iki bayrağın isteneceğini duyurmaları sadece hamaset tiyatrosudur. Kılıç hakkının ne olduğunu bilmeden bu hakkı diline dolayanların esas dert ettiği hakkın cukka hakkı olduğunu bilmeyen mi vardır? Örgütsel hürriyeti sonlandırılmalıdır. Barışla herkesin kazanması için hazır ve buradayız. Şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak hiçbir şey yapmayacağız. Haklı mücadelemizle çalışacağız. Türk milletini seven kimse fitne tohumu ekemez. Sosyal medya palavralarına inanacak kimse yoktur. Bu tarihi akış içinde kimseyi hafife almıyoruz.  

iz hala olduğumuz yerdeyiz. 56 yıldır ne diyorsak oyuz. Çizgimizden ve ilkelerimizden ödün verecek kadar şuursuz hiç değiliz. Türk milliyetçiliğinden en ufak sapma göstermek fikri namusumuzu tartışmaya açmaktır ki bu bizim için kıyametin kopuşudur. Türklük varlığımızın şeref nişanesidir. Bin yıllık kardeşlik üzerinde titrediğimiz bu muazzam emanetimizdir. 

Bize vatanseverlik, milliyetçilik ahkamı kesmenin iştahında olan doymaz kursaklar, duymaz kulaklar, gelsinler virüs kapmış siyasi hal ve zihniyetlerini biraz da külahımıza anlatsınlar. Biz kardeşlik dedikçe kuduruyorlar. Varsın kudursunlar. Elbette aşıyı vuracak birisi çıkacaktır. Herkesin bir derdi var, kimi anlatır dilini yorar, kimi susar yüreğini yakar. Yüreğimiz yansa da dilimizi artık bunlara karşı yormayacağız. Emperyal güçlere ödün vermeden tarihi yeniden yazmanın kararındayız. Barışın kaybedeni, savaşın kazananı olmaz. O halde barışla herkesin kazanması için hazırız ve buradayız. 

"ÖZGÜR BEY BIRAK BU İŞLERİ"

CHP Genel Başkanı'nın terörsüz Türkiye hedefini yeni anayasa ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yeniden seçilmesi kapsamında değerlendirmesi yalandır. Özgür bey, erken seçim düşü görmeyin. Bu hafta erken seçim kararı alalım diyor. Özgür Bey bırak bu işleri. Hesabını kitabını da seçimlerin zamanında yapılmasına göre planla ve hazırlan. Çünkü erken seçim düşü görmek, kurt ininde çakal izi aramak kadar sapık bir halin özetidir. Seçimlerin erkene alınması diye bir şey yoktur. Buna ihtiyaç da gerek de yoktur. MHP ve Cumhur İttifakı sözünün eridir. 

Grup toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, İmralı sürecine ilişkin Kamuoyunda edindiğimiz bilgilere göre gelişmeler uyumlu ve olumlu. İnşallah Türkiye terörsüz bir Türkiye olacak, bunda da herkesin katkısı bulunacaktık." açıklamasını yaptı.

Siyaset, 14 Ocak 2025 03:59

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Şehri geliştiren fikirler ödüllendirildi

Şehri geliştiren fikirler ödüllendirildi

Terörist başına umut hakkı vermek kabul edilemez

Terörist başına umut hakkı vermek kabul edilemez

Saadetliler Gebze’de toplandı: Sesleri gür çıkacak!

Saadetliler Gebze’de toplandı: Sesleri gür çıkacak!

Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz

Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz

Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti

Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti

Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi

Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi

Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?

Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?

Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi

Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi

AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi

AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi

Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı

Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı

İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı

İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı

İşte yoksulluğun fotoğrafı

İşte yoksulluğun fotoğrafı

Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız

Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız

Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor

Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor

Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?

Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?

Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!

Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!

İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret

İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret

Körfez üvey evlat mı?

Körfez üvey evlat mı?

Bakanlık onayı olmadan zam yok!

Bakanlık onayı olmadan zam yok!

Kartepe’de moloz tepkisi

Kartepe’de moloz tepkisi

TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!

TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!

Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti

Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti

Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı

Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı

Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması

Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması

Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır

Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır

Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor

Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor

Gölcük Hükümet Konağı hizmette 

Gölcük Hükümet Konağı hizmette 

Tansu Özcan ya sabır çekti!

Tansu Özcan ya sabır çekti!

İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!

İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!

Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu

Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu

Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı 

Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı 

Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu

Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu

Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı 

Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı 

Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı

Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı

Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı

Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı

Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi

Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi

Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak

Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak

Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!

Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!

Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi

Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi

Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi

Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi