Bir kez daha İmralı çağrısı yaptı!

Siyaset, 14 Ocak 2025 10:10

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, açıklamasında "Ne söylediysek arkasında mertçe duruyoruz. DEM ile İmralı arasındaki ikinci görüşmede, terörün bittiği hiçbir şart öne sürülmeden açıklanmalıdır. Teröristler ya silahları gömmeli ya da silahlarıyla gömülmelidir. Ya da kaçınılmaz son onları beklemektedir. " ifadelerini kullandı.

Bir kez daha İmralı çağrısı yaptı!

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, görüşmede DEM Parti'nin İmralı görüşmeleriyle ilgili ikinci bir çağrı daha yaptı.

Terörün bittiğine ilişkin net bir açıklama yapılmasını isteyen Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sorunları yok sayarak bitmesini beklemek ahmaklıktır. Türkiye çok güçlü bir devlettir. Aciz değiliz, zayıf değiliz, tükenmiş değiliz. Neye inanıyorsak onu söylüyor söylediğimizin arkasında da mertçe duruyoruz.  Eğer bir sorun müşkül bir dönemde dayatmalarla gündeme gelmişse o zaman mahşer-i vicdandan geçen reçeteler çözümü ve çözülmeyi tetikleyecektir Türkiye çok güçlü bir devlettir. Tarihi perspektif sınırlarında müdahale edecek dirayettedir. Kapalı devre siyasetin dar labirentlerinde sıkışıp kalmıyoruz, neye inanıyorsak onu söylüyor ve söylediklerimizin de arkasında duruyoruz. Büyüklük taslayacak küçük insanların ne dediğinin bir ehemmiyeti yoktur. Bu siyasi garabetler haricinde inanç ve irade tezahür etmiştir. Ne söylediysek arkasında mertçe duruyoruz. Barışla herkesin kazanacağını düşünüyorum. Ama savaş gerekiyorsa bu bizim düğünümüz bayramımızdır. 

Yunanistan'ın Ege adalarına füzeleri konuşlandırma hazırlıkları iyi komşuluk özlemlerini temelinden sakatlayacak fütursuz adımlardır. Gayriaskeri adaların silahlandırılması Türkiye'ye meydan okumaktır. Ege'yi cepheleşme girdabına çekmektedir. Ege'de bulunan 7 ada grubu içinde Anadolu coğrafyasına en yakın olan 12 Ada başta olmak üzere, Yunanistan'ın burnumuzun dibinde silah göstermesi askeri ve siyasi sonuçları çok ağır olacak trajik bir yanlıştır. 12 Ada gasp edilmiş, Türk milletinden ayak oyunları ile çalınmıştır. Türkiye, 12 Ada'sız yaşasa bile 12 Ada'nın Türkiye'siz yaşaması tam bir hayaldir. Ege'nin karşı kıyısında saldırgan politika takip etmenin hiç kimseye kazandıracağı bir şey yoktur. Türkiye, mavi vatandaki egemen haklarından asla vazgeçmeyecektir.  Devletler arasında kalıcı dostluk veya düşmanlıklar olmaz. Bugüne kadar da olmamıştır. Dünyada bir krizin bitip diğerinin başladığı dönemlere giriyoruz. İç cephemiz dengelenmelidir.

Kader ortaklığı ile geçen yüzyıllara gölge düşürmeme anlayışındayız. Zaman Türk milleti ve Türkiye zamanı. Terörsüz Türkiye çatısı kurulacaktır. Kardeşlikle yazılan Türk tarihine leke düşürmeme gayesindeyiz. Değişimsiz gelişim olmaz. Fakat kafasını değiştirmeyenler hiçbir şeyi değiştiremez. Biz gelişmiş ve güçlenmiş Türkiye'nin peşindeyiz.

"KENDİMİZİ BİR TÜRLÜ ANLATAMADIK, HÜRMETİMİZİ GÖSTEREMEDİK"

Ne yaptıysa kendimizi bir türlü anlatamadık. Kürt kardeşlerimize hiçbir zaman şaşı bakmadık. Onları hiçbir zaman öteki görmedik. Tam bir buçuk asırdır Türk Kürt arasında açılan uçurumu nasıl teşbih edeceğiz. Kürt kardeşlerimize bizi kötülediler. Her yalan ve iftirayı tedavüle soktular. En vahim ve vandal dedikoduları servis ettiler. Hain bir propagandayı körüklediler. Kendimizi bir türlü anlatamadık. Muhabbet ve hürmetimizi gerektiği gibi gösteremedik. Onları hiç öteki ya da sorun olarak görmedik. Hep birlikte Türk milleti olduğumuzu savunduk.

"WASHINGTON'DAKİLER SİZİ BENDEN ÇOK SEVEMEZ"

6 Haziran 2011'de Diyarbakır'da ne demiştim: "Siz Türk milletinin eşit, onurlu ve yeri doldurulamaz birer mensubusunuz. Siz bizim her şeyimizsiniz. Washington'dakiler sizi benden daha çok sevemez, Erbil'deki peşmerge sizi benden daha çok sahiplenemez. Türk ile Kürt'ün alın yazısı bir yazılmıştır. Biz bu görüşten taviz vermedik.  Dağlarımızdaki eli silahlı eşkıyayı sürekli besliyorlar. Bir yanda Türk milleti var, diğer yanda Haçlı zihniyeti. Umuyorlar ki birbirimizden kopalım. İstiyorlar ki kardeş kavgasının tarafı olalım. Aramızı bozmaya çalışıyorlar. Biz birlikteyken amaçlarına ulaşamadılar, ulaşamayacaklarını da biliyorlar. Şimdi de dağıtarak sonuç istiyorlar. Emellerine muvaffak olamayacaklar, bizi asla bölemeyecekler. Kürt kardeşlerimizle aramıza kandan duvar çekmek için on yıllar boyunca faal olan hain bölücü örgütün sonu gelmiştir. PKK/YGP terör örgütü Kürt kardeşlerimizin ne vasisi ne de varlık beyanıdır. Bölücü terörün Türk-Kürt kardeşliğinin hançerleme teşebbüsleri artık çuvallamıştır. Türkiye hepimizin vatanı. Hepimiz Türk milletiyiz. Bir tarafta hepimiz bir yanda bizi ayırmak isteyenler var. İstiyorlar ki kardeş kavgasının tarafı olalım. 

"DEM İKİNCİ ZİYARETİNDE TERÖRÜN BİTTİĞİNİ AÇIKLAMALIDIR"

Terörsüz Türkiye'nin şafağı sökmüştür. DEM heyetinin temas ve ziyaretleri müspet seyirle gerçekleşmiştir. Bu kapsamda terörsüz Türkiye'nin yanında mesaj veren herkes değerli bir çabanın tarafıdır. Vakit gecikmeksizin hak ve hukuku müdafaa etmenin vakti gelmiştir. Bölücülük damarını kesmenin, ayrık otlarını temizlemenin, eş anlı şekilde ortak tarih ve kültürde birleşmenin dışında bir çare kalmamıştır. Terör örgütü için deniz bitmiştir.

DEM Parti heyetinin ikinci ziyaretleri sonunda PKK'nın sonlandığı şartsız açıklanmalıdır. Kesin ve tavizsiz beklentimiz budur. PKK'lı teröristler ya silahlarını gömmeli veya kaçınılmaz sonlarıyla karşılaşmalıdır. Terörle pazarlık olmaz, müzakere yapılmaz. Yalnızca yalnız mücadele eder. Aksi taktirde bataklık nerede ürüyorsa özellikle Fırat'ın doğusunu müdafaa etmesi Türkiye'nin görevidir.

Fırat'ın iki yakası da terörden arınmalıdır. Fırat'ın doğusu terörden kurtulmalıdır. Bazı döneklerin iki devletin, iki bayrağın isteneceğini duyurmaları sadece hamaset tiyatrosudur. Kılıç hakkının ne olduğunu bilmeden bu hakkı diline dolayanların esas dert ettiği hakkın cukka hakkı olduğunu bilmeyen mi vardır? Örgütsel hürriyeti sonlandırılmalıdır. Barışla herkesin kazanması için hazır ve buradayız. Şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak hiçbir şey yapmayacağız. Haklı mücadelemizle çalışacağız. Türk milletini seven kimse fitne tohumu ekemez. Sosyal medya palavralarına inanacak kimse yoktur. Bu tarihi akış içinde kimseyi hafife almıyoruz.  

iz hala olduğumuz yerdeyiz. 56 yıldır ne diyorsak oyuz. Çizgimizden ve ilkelerimizden ödün verecek kadar şuursuz hiç değiliz. Türk milliyetçiliğinden en ufak sapma göstermek fikri namusumuzu tartışmaya açmaktır ki bu bizim için kıyametin kopuşudur. Türklük varlığımızın şeref nişanesidir. Bin yıllık kardeşlik üzerinde titrediğimiz bu muazzam emanetimizdir. 

Bize vatanseverlik, milliyetçilik ahkamı kesmenin iştahında olan doymaz kursaklar, duymaz kulaklar, gelsinler virüs kapmış siyasi hal ve zihniyetlerini biraz da külahımıza anlatsınlar. Biz kardeşlik dedikçe kuduruyorlar. Varsın kudursunlar. Elbette aşıyı vuracak birisi çıkacaktır. Herkesin bir derdi var, kimi anlatır dilini yorar, kimi susar yüreğini yakar. Yüreğimiz yansa da dilimizi artık bunlara karşı yormayacağız. Emperyal güçlere ödün vermeden tarihi yeniden yazmanın kararındayız. Barışın kaybedeni, savaşın kazananı olmaz. O halde barışla herkesin kazanması için hazırız ve buradayız. 

"ÖZGÜR BEY BIRAK BU İŞLERİ"

CHP Genel Başkanı'nın terörsüz Türkiye hedefini yeni anayasa ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yeniden seçilmesi kapsamında değerlendirmesi yalandır. Özgür bey, erken seçim düşü görmeyin. Bu hafta erken seçim kararı alalım diyor. Özgür Bey bırak bu işleri. Hesabını kitabını da seçimlerin zamanında yapılmasına göre planla ve hazırlan. Çünkü erken seçim düşü görmek, kurt ininde çakal izi aramak kadar sapık bir halin özetidir. Seçimlerin erkene alınması diye bir şey yoktur. Buna ihtiyaç da gerek de yoktur. MHP ve Cumhur İttifakı sözünün eridir. 

Grup toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, İmralı sürecine ilişkin Kamuoyunda edindiğimiz bilgilere göre gelişmeler uyumlu ve olumlu. İnşallah Türkiye terörsüz bir Türkiye olacak, bunda da herkesin katkısı bulunacaktık." açıklamasını yaptı.

Siyaset, 14 Ocak 2025 10:10

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Hisarcıklıoğlu'ndan kredi faizi tepkisi

Hisarcıklıoğlu'ndan kredi faizi tepkisi

Kocaeli’de manav şivesi bir kitapta toplanacak!

Kocaeli’de manav şivesi bir kitapta toplanacak!

Vefat eden başkanla ilgili haberi yalan çıkan İzmitli gazeteci kalp krizi geçirdi

Vefat eden başkanla ilgili haberi yalan çıkan İzmitli gazeteci kalp krizi geçirdi

Saadet, Erdoğan'a destek verecek mi?

Saadet, Erdoğan'a destek verecek mi?

İşte emeklilerin kesinleşen zam miktarı!

İşte emeklilerin kesinleşen zam miktarı!

Gölcük Belediyesi bu eğitimle vatandaşa birçok konuda faydalı bilgiler aktaracak!

Gölcük Belediyesi bu eğitimle vatandaşa birçok konuda faydalı bilgiler aktaracak!

Konakta Bir Düğün adlı komedi oyunu, Körfez’de sahne aldı

Konakta Bir Düğün adlı komedi oyunu, Körfez’de sahne aldı

Öcalan katil ve bir katil olarak geberecek!

Öcalan katil ve bir katil olarak geberecek!

İmamoğlu ile ilgili o haber yalan çıktı!

İmamoğlu ile ilgili o haber yalan çıktı!

Gebze Ticaret Odası yönetiminden üyelere yalın dönüşüm desteği

Gebze Ticaret Odası yönetiminden üyelere yalın dönüşüm desteği

Derinceli genç yazar Sudan okurlarıyla İstanbul’da buluştu!

Derinceli genç yazar Sudan okurlarıyla İstanbul’da buluştu!

Sarıdoğan: Türkiye’nin adalete ve ahlaklı siyasete ihtiyacı var

Sarıdoğan: Türkiye’nin adalete ve ahlaklı siyasete ihtiyacı var

Sağlık sistemi çöküşte, meclis işlevsizleştirildi

Sağlık sistemi çöküşte, meclis işlevsizleştirildi

Kartepe tramvayında ilk ray yerleştirildi

Kartepe tramvayında ilk ray yerleştirildi

Euro cinsinden asgari ücret artışında Türkiye en düşük ikinci ülke

Euro cinsinden asgari ücret artışında Türkiye en düşük ikinci ülke

Kartepe’de karavan parkı sinek avlıyor!

Kartepe’de karavan parkı sinek avlıyor!

Adapazarı-Gebze treni daha fazla kişiye hizmet verebilir

Adapazarı-Gebze treni daha fazla kişiye hizmet verebilir

Başkan Gökçe: En büyük hedefimiz üreticiyi desteklemek

Başkan Gökçe: En büyük hedefimiz üreticiyi desteklemek

Bir Şehir Hastanesi yerine 25 tane semt hastanesi yapılırdı!

Bir Şehir Hastanesi yerine 25 tane semt hastanesi yapılırdı!

KOTO ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Sağlık Komitesi’nden işbirliği mesajı

KOTO ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Sağlık Komitesi’nden işbirliği mesajı

Zeray GYO’nun halka arzına 2 kat talep

Zeray GYO’nun halka arzına 2 kat talep

İzmit’te 3 gün bu saatler arasında elektrikler kesilecek

İzmit’te 3 gün bu saatler arasında elektrikler kesilecek

Hısım akraba yönetimi!

Hısım akraba yönetimi!

Körfez’de NİMOSK Karting Yarışı ilgi ve heyecanla takip edildi 

Körfez’de NİMOSK Karting Yarışı ilgi ve heyecanla takip edildi 

Anahtar Partisi Karamürsel İlçe Yürütme Kurulu toplandı

Anahtar Partisi Karamürsel İlçe Yürütme Kurulu toplandı

Belediye Başkanı Gülşah Durbay amansız hastalığa yenildi

Belediye Başkanı Gülşah Durbay amansız hastalığa yenildi

Belediyeyi eleştiren gazetecilere ağır hakaretler etti

Belediyeyi eleştiren gazetecilere ağır hakaretler etti

Karşılıksız çeklerde rekor artış

Karşılıksız çeklerde rekor artış

Kışın araç sahiplerinin bu ihmali binlerce liralık masraf çıkarıyor!

Kışın araç sahiplerinin bu ihmali binlerce liralık masraf çıkarıyor!

Köfteci Yusuf'ta dönerin içinden çivi çıktı!

Köfteci Yusuf'ta dönerin içinden çivi çıktı!

Kartepe’nin sahibi yok!

Kartepe’nin sahibi yok!

Gölcük’te Bilgin Caddesi yenilendi 

Gölcük’te Bilgin Caddesi yenilendi 

Ebru Teğmen ünlü iş insanının şirketinde işe başladı

Ebru Teğmen ünlü iş insanının şirketinde işe başladı

Suça karışmamış PKK'lı ifadesi hangi aklın, hangi hukukun ürünü?

Suça karışmamış PKK'lı ifadesi hangi aklın, hangi hukukun ürünü?

Emekli maaşıyla yaşamını sürdüremediği için çöplerden kağıt topluyor

Emekli maaşıyla yaşamını sürdüremediği için çöplerden kağıt topluyor

Kocaeli’nin geleceğini şekillendiren yatırımlar

Kocaeli’nin geleceğini şekillendiren yatırımlar

KOÜ’de servis araçları kullandırılmayan personellere yol masrafları ödensin!

KOÜ’de servis araçları kullandırılmayan personellere yol masrafları ödensin!

Vali Aktaş, MÜSİAD’ın o programına katıldı

Vali Aktaş, MÜSİAD’ın o programına katıldı

TMO'da rekor zarar! Çiftçi topraktan kopartılıyor

TMO'da rekor zarar! Çiftçi topraktan kopartılıyor

Telefon ve bilgisayar alacaklar dikkat!

Telefon ve bilgisayar alacaklar dikkat!