Bir kez daha İmralı çağrısı yaptı!

Siyaset, 14 Ocak 2025 19:38

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, açıklamasında "Ne söylediysek arkasında mertçe duruyoruz. DEM ile İmralı arasındaki ikinci görüşmede, terörün bittiği hiçbir şart öne sürülmeden açıklanmalıdır. Teröristler ya silahları gömmeli ya da silahlarıyla gömülmelidir. Ya da kaçınılmaz son onları beklemektedir. " ifadelerini kullandı.

Bir kez daha İmralı çağrısı yaptı!

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, görüşmede DEM Parti'nin İmralı görüşmeleriyle ilgili ikinci bir çağrı daha yaptı.

Terörün bittiğine ilişkin net bir açıklama yapılmasını isteyen Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sorunları yok sayarak bitmesini beklemek ahmaklıktır. Türkiye çok güçlü bir devlettir. Aciz değiliz, zayıf değiliz, tükenmiş değiliz. Neye inanıyorsak onu söylüyor söylediğimizin arkasında da mertçe duruyoruz.  Eğer bir sorun müşkül bir dönemde dayatmalarla gündeme gelmişse o zaman mahşer-i vicdandan geçen reçeteler çözümü ve çözülmeyi tetikleyecektir Türkiye çok güçlü bir devlettir. Tarihi perspektif sınırlarında müdahale edecek dirayettedir. Kapalı devre siyasetin dar labirentlerinde sıkışıp kalmıyoruz, neye inanıyorsak onu söylüyor ve söylediklerimizin de arkasında duruyoruz. Büyüklük taslayacak küçük insanların ne dediğinin bir ehemmiyeti yoktur. Bu siyasi garabetler haricinde inanç ve irade tezahür etmiştir. Ne söylediysek arkasında mertçe duruyoruz. Barışla herkesin kazanacağını düşünüyorum. Ama savaş gerekiyorsa bu bizim düğünümüz bayramımızdır. 

Yunanistan'ın Ege adalarına füzeleri konuşlandırma hazırlıkları iyi komşuluk özlemlerini temelinden sakatlayacak fütursuz adımlardır. Gayriaskeri adaların silahlandırılması Türkiye'ye meydan okumaktır. Ege'yi cepheleşme girdabına çekmektedir. Ege'de bulunan 7 ada grubu içinde Anadolu coğrafyasına en yakın olan 12 Ada başta olmak üzere, Yunanistan'ın burnumuzun dibinde silah göstermesi askeri ve siyasi sonuçları çok ağır olacak trajik bir yanlıştır. 12 Ada gasp edilmiş, Türk milletinden ayak oyunları ile çalınmıştır. Türkiye, 12 Ada'sız yaşasa bile 12 Ada'nın Türkiye'siz yaşaması tam bir hayaldir. Ege'nin karşı kıyısında saldırgan politika takip etmenin hiç kimseye kazandıracağı bir şey yoktur. Türkiye, mavi vatandaki egemen haklarından asla vazgeçmeyecektir.  Devletler arasında kalıcı dostluk veya düşmanlıklar olmaz. Bugüne kadar da olmamıştır. Dünyada bir krizin bitip diğerinin başladığı dönemlere giriyoruz. İç cephemiz dengelenmelidir.

Kader ortaklığı ile geçen yüzyıllara gölge düşürmeme anlayışındayız. Zaman Türk milleti ve Türkiye zamanı. Terörsüz Türkiye çatısı kurulacaktır. Kardeşlikle yazılan Türk tarihine leke düşürmeme gayesindeyiz. Değişimsiz gelişim olmaz. Fakat kafasını değiştirmeyenler hiçbir şeyi değiştiremez. Biz gelişmiş ve güçlenmiş Türkiye'nin peşindeyiz.

"KENDİMİZİ BİR TÜRLÜ ANLATAMADIK, HÜRMETİMİZİ GÖSTEREMEDİK"

Ne yaptıysa kendimizi bir türlü anlatamadık. Kürt kardeşlerimize hiçbir zaman şaşı bakmadık. Onları hiçbir zaman öteki görmedik. Tam bir buçuk asırdır Türk Kürt arasında açılan uçurumu nasıl teşbih edeceğiz. Kürt kardeşlerimize bizi kötülediler. Her yalan ve iftirayı tedavüle soktular. En vahim ve vandal dedikoduları servis ettiler. Hain bir propagandayı körüklediler. Kendimizi bir türlü anlatamadık. Muhabbet ve hürmetimizi gerektiği gibi gösteremedik. Onları hiç öteki ya da sorun olarak görmedik. Hep birlikte Türk milleti olduğumuzu savunduk.

"WASHINGTON'DAKİLER SİZİ BENDEN ÇOK SEVEMEZ"

6 Haziran 2011'de Diyarbakır'da ne demiştim: "Siz Türk milletinin eşit, onurlu ve yeri doldurulamaz birer mensubusunuz. Siz bizim her şeyimizsiniz. Washington'dakiler sizi benden daha çok sevemez, Erbil'deki peşmerge sizi benden daha çok sahiplenemez. Türk ile Kürt'ün alın yazısı bir yazılmıştır. Biz bu görüşten taviz vermedik.  Dağlarımızdaki eli silahlı eşkıyayı sürekli besliyorlar. Bir yanda Türk milleti var, diğer yanda Haçlı zihniyeti. Umuyorlar ki birbirimizden kopalım. İstiyorlar ki kardeş kavgasının tarafı olalım. Aramızı bozmaya çalışıyorlar. Biz birlikteyken amaçlarına ulaşamadılar, ulaşamayacaklarını da biliyorlar. Şimdi de dağıtarak sonuç istiyorlar. Emellerine muvaffak olamayacaklar, bizi asla bölemeyecekler. Kürt kardeşlerimizle aramıza kandan duvar çekmek için on yıllar boyunca faal olan hain bölücü örgütün sonu gelmiştir. PKK/YGP terör örgütü Kürt kardeşlerimizin ne vasisi ne de varlık beyanıdır. Bölücü terörün Türk-Kürt kardeşliğinin hançerleme teşebbüsleri artık çuvallamıştır. Türkiye hepimizin vatanı. Hepimiz Türk milletiyiz. Bir tarafta hepimiz bir yanda bizi ayırmak isteyenler var. İstiyorlar ki kardeş kavgasının tarafı olalım. 

"DEM İKİNCİ ZİYARETİNDE TERÖRÜN BİTTİĞİNİ AÇIKLAMALIDIR"

Terörsüz Türkiye'nin şafağı sökmüştür. DEM heyetinin temas ve ziyaretleri müspet seyirle gerçekleşmiştir. Bu kapsamda terörsüz Türkiye'nin yanında mesaj veren herkes değerli bir çabanın tarafıdır. Vakit gecikmeksizin hak ve hukuku müdafaa etmenin vakti gelmiştir. Bölücülük damarını kesmenin, ayrık otlarını temizlemenin, eş anlı şekilde ortak tarih ve kültürde birleşmenin dışında bir çare kalmamıştır. Terör örgütü için deniz bitmiştir.

DEM Parti heyetinin ikinci ziyaretleri sonunda PKK'nın sonlandığı şartsız açıklanmalıdır. Kesin ve tavizsiz beklentimiz budur. PKK'lı teröristler ya silahlarını gömmeli veya kaçınılmaz sonlarıyla karşılaşmalıdır. Terörle pazarlık olmaz, müzakere yapılmaz. Yalnızca yalnız mücadele eder. Aksi taktirde bataklık nerede ürüyorsa özellikle Fırat'ın doğusunu müdafaa etmesi Türkiye'nin görevidir.

Fırat'ın iki yakası da terörden arınmalıdır. Fırat'ın doğusu terörden kurtulmalıdır. Bazı döneklerin iki devletin, iki bayrağın isteneceğini duyurmaları sadece hamaset tiyatrosudur. Kılıç hakkının ne olduğunu bilmeden bu hakkı diline dolayanların esas dert ettiği hakkın cukka hakkı olduğunu bilmeyen mi vardır? Örgütsel hürriyeti sonlandırılmalıdır. Barışla herkesin kazanması için hazır ve buradayız. Şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak hiçbir şey yapmayacağız. Haklı mücadelemizle çalışacağız. Türk milletini seven kimse fitne tohumu ekemez. Sosyal medya palavralarına inanacak kimse yoktur. Bu tarihi akış içinde kimseyi hafife almıyoruz.  

iz hala olduğumuz yerdeyiz. 56 yıldır ne diyorsak oyuz. Çizgimizden ve ilkelerimizden ödün verecek kadar şuursuz hiç değiliz. Türk milliyetçiliğinden en ufak sapma göstermek fikri namusumuzu tartışmaya açmaktır ki bu bizim için kıyametin kopuşudur. Türklük varlığımızın şeref nişanesidir. Bin yıllık kardeşlik üzerinde titrediğimiz bu muazzam emanetimizdir. 

Bize vatanseverlik, milliyetçilik ahkamı kesmenin iştahında olan doymaz kursaklar, duymaz kulaklar, gelsinler virüs kapmış siyasi hal ve zihniyetlerini biraz da külahımıza anlatsınlar. Biz kardeşlik dedikçe kuduruyorlar. Varsın kudursunlar. Elbette aşıyı vuracak birisi çıkacaktır. Herkesin bir derdi var, kimi anlatır dilini yorar, kimi susar yüreğini yakar. Yüreğimiz yansa da dilimizi artık bunlara karşı yormayacağız. Emperyal güçlere ödün vermeden tarihi yeniden yazmanın kararındayız. Barışın kaybedeni, savaşın kazananı olmaz. O halde barışla herkesin kazanması için hazırız ve buradayız. 

"ÖZGÜR BEY BIRAK BU İŞLERİ"

CHP Genel Başkanı'nın terörsüz Türkiye hedefini yeni anayasa ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yeniden seçilmesi kapsamında değerlendirmesi yalandır. Özgür bey, erken seçim düşü görmeyin. Bu hafta erken seçim kararı alalım diyor. Özgür Bey bırak bu işleri. Hesabını kitabını da seçimlerin zamanında yapılmasına göre planla ve hazırlan. Çünkü erken seçim düşü görmek, kurt ininde çakal izi aramak kadar sapık bir halin özetidir. Seçimlerin erkene alınması diye bir şey yoktur. Buna ihtiyaç da gerek de yoktur. MHP ve Cumhur İttifakı sözünün eridir. 

Grup toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, İmralı sürecine ilişkin Kamuoyunda edindiğimiz bilgilere göre gelişmeler uyumlu ve olumlu. İnşallah Türkiye terörsüz bir Türkiye olacak, bunda da herkesin katkısı bulunacaktık." açıklamasını yaptı.

Siyaset, 14 Ocak 2025 19:38

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
KOÜ’de kulakların pasını silen müzik dinletisi

KOÜ’de kulakların pasını silen müzik dinletisi

Hayat kimya, Türkiye’nin en mutlu işyerleri listesinde  

Hayat kimya, Türkiye’nin en mutlu işyerleri listesinde  

Başkan Hürriyet Fas’taki UCLG Dünya Kongresi’nde konuşacak

Başkan Hürriyet Fas’taki UCLG Dünya Kongresi’nde konuşacak

Vali Aktaş, Derince’de projeleri yerinde inceledi

Vali Aktaş, Derince’de projeleri yerinde inceledi

Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan Mayıs ayında 54 soru önergesi, 26 komisyon başvurusu

Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan Mayıs ayında 54 soru önergesi, 26 komisyon başvurusu

Hak arayan öğretmene cop, yoksulluğa ve adaletsizliğe sessizlik!

Hak arayan öğretmene cop, yoksulluğa ve adaletsizliğe sessizlik!

Başkan Büyükakın, Değirmendere sahilindeki çalışmaları yerinde inceledi 

Başkan Büyükakın, Değirmendere sahilindeki çalışmaları yerinde inceledi 

Anahtar Parti Kocaeli’de toplanamıyor!

Anahtar Parti Kocaeli’de toplanamıyor!

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sınırcı’nın KOTO ziyaretinde neler konuşuldu? 

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sınırcı’nın KOTO ziyaretinde neler konuşuldu? 

OYAK Çimento’nun o raporunda ne var? 

OYAK Çimento’nun o raporunda ne var? 

Çayırova’da Spor Lisesi inşaatında tempo yüksek

Çayırova’da Spor Lisesi inşaatında tempo yüksek

Körfez Petkim Orta Okulu’nun kızlarından büyük proje

Körfez Petkim Orta Okulu’nun kızlarından büyük proje

Büyükşehir, Fuar Park ile gurur duyuyor!

Büyükşehir, Fuar Park ile gurur duyuyor!

Bahçeli yine esti gürledi!

Bahçeli yine esti gürledi!

Binlerce kişinin emekli maaşları iptal edildi

Binlerce kişinin emekli maaşları iptal edildi

Bir haftada 33 kişi boğulmaktan kurtarıldı!

Bir haftada 33 kişi boğulmaktan kurtarıldı!

Dev temizlik şirketi de iflas etti

Dev temizlik şirketi de iflas etti

AKP'nin elinde topluma söyleyecek bir öyküsü kalmadı

AKP'nin elinde topluma söyleyecek bir öyküsü kalmadı

Bir başkan daha tutuklandı

Bir başkan daha tutuklandı

Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!

Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!

Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik

Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik

Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan

Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan

Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!

Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!

Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?

Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?

Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!

Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!

Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?

Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?

Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan

Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan

Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak

Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak

On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!

On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!

SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı

SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı

Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı

Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı

Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!

Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!

TCDD de borca battı!

TCDD de borca battı!

İzmit Alışveriş Festivali başlıyor

İzmit Alışveriş Festivali başlıyor

Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL

Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL

Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!

Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!

Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!

Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!

Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı

Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı

Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!

Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!

Öğretmenler yerde sürüklendi

Öğretmenler yerde sürüklendi