Vatandaş hastalanmıyor diye doktorun maaşı kısıtlanacak!
Siyaset, 10 Ocak 2025 17:02DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, İzmit Mehmet Ali Paşa Saniye Şentürk Aile Sağlık Merkezi’nin önünde ve TBMM’de grevdeki hekimler için destek açıklamalarında bulundu.
Meslektaşlarının grevini desteklediğini belirten Gergerlioğlu, “Aile hekimleri 6-10 Ocak arasında aile sağlık merkezlerini kapattılar. Protesto ediyorlar iktidar uygulamalarını. Çünkü hastaya baksalar bir dert, ilaç yazsalar bir dert, hastaya bakmasalar bir dert. Ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.” ifadelerini kullandı. Yeni bir yönetmelik ile aile hekimlerinin yetkilerinin kısıtlandığını söyleyen Gergerlioğlu, aile hekimlerinin de vatandaşın da bu duruma tepkili olduğunu ifade etti. Aile Sağlık Merkezi önünde vatandaşlarla konuşan Gergerlioğlu, “Mide ilacı bile yazdıramıyoruz yeni uygulama sonrası. Böyle iş mi olur.” diyorlar. Hem vatandaş bundan mutsuz, huzursuz hem de aile hekimleri bu durumdan rahatsızlar. Çünkü hastalar doktora gitmiyor diye ve doktorlar ilaç yazdıkları için aldıkları ücret kısıtlanacak.” şeklinde konuştu.
SAĞLIK BAKANLIĞI HEKİMLERİN SORUNLARINA ÇÖZÜM BULMALI!
Aile hekimlerinin statülerinin daraltılması ile ilgili sıkıntı yaşadıklarını vurgulayan Gergerlioğlu, iktidarın bu konuya bir çözüm bulamadığını söyledi. Mecliste aile hekimlerinin sıkıntısını sürekli gündeme getirdiğini hatırlatan Gergerlioğlu, “Vatandaşlar Aile Sağlığı Merkezine geliyor fakat burası kapalı. Aile hekimi de haksız değil çünkü sorunlara çözüm bulunmuyor. Bundan dolayı bir sıkıntı yaşanıyor.” dedi. Gergerlioğlu, aile hekimlerinin sağlık merkezinin kapısına astığı mesajları okuyarak kamuoyuna duyurdu. Aile hekimleri astıkları afişlerle; “Beraber kazanacağız, Eziyet yönetmeliğini kabul etmiyoruz, Bize 3 maymunu oynayan Sağlık Bakanlığı'na sesimizi duyurmaya anlatmaya göstermeye devam edeceğiz 6-10 Ocak'ta kapalıyız.” şeklinde mesajlar veriyor. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na seslenen Gergerlioğlu, “Aile Sağlığı Merkezi'nin önündeyiz. Vatandaşlar geliyor, geri gidiyorlar. Kurum kapalı. Burada sorumlu olan Sayın Bakan Kemal Memişoğlu’dur. Aile Sağlığı Merkezi'nde hekimler size uyarı yaptı daha önce fakat dinlemediniz. Sonuçta durum bu halde.” ifadelerini kullandı.
AİLE SAĞLIK MERKEZİ KAPALI OLUNCA ÇOCUKLARIN OYUN ALANI OLMUŞ!
Aile Sağlık Merkezlerinin kapanmasının bir tek çocuklara yaradığını belirten Gergerlioğlu, “Çocuklara gün doğmuş. Aile sağlık merkezi kapanınca bahçesi boş kalmış onlarda rahat oyun oynayabiliyorlar. Sağlık Bakanlığı bunu başarmış. Kocaeli'de ve Türkiye'nin dört bir tarafında sağlık hizmeti yürümüyor. Vatandaş mağdur, aile hekimleri mağdur ve konuya çözüm bulması gereken Sağlık Bakanlığı halen sessiz ve çözüm bulmuyor” şeklinde konuştu.
DOKTORLAR HASTAYA “ŞİMDİ GİT MESAİ BİTTİKTEN SONRA GEL” Mİ DESİN?
TBMM Genel Kuruldaki konuşmasında da aile hekimlerinin sorunlarına yönelik konuşan Gergerlioğlu, “Kocaeli’de aile sağlık merkezi önünde vatandaşlarla konuştum. -Hekimlere haksızlık yapılıyorsa dirensinler, grev yapsınlar. Biz halk olarak mağduruz ama doktorların yanındayız.- diyorlardı. Bütün bunlarla ilgili sorunları gidermek için aklınca bir yasa teklifi getirmiş ve çözüm bulmaya çalışıyor. Aile hekimlerinin maaşını azaltıp getirdiği yeni yönetmelikle birtakım etik olmayan teklifler sunan iktidar, aile hekimlerine bu yasa teklifiyle âdeta bir rüşvet teklifi sunuyor. "Seni mağdur ettim, getirdiğim yönetmelikle zor durumdasın biliyorum ama size GETAT uygulaması getireyim ve mesai dışı birtakım uygulamalardan para kazan, sus." diyor. Fakat bir kamu kurumunda, resmî kurumda "Vatandaş, sana şimdi bir muayene yapamıyorum, mesai sonrası gel, farklı bir muayene yapacağım." demek doğru bir iş mi? Bu kabul edilecek bir durum değil” ifadelerini kullandı. Aile hekimlerinin susmadığını söyleyen Gergerlioğlu, aile hekimlerinin bu yasa teklifinden bilgileri olduğunu fakat greve devam ettiklerini söyledi.
Siyaset, 10 Ocak 2025 17:02
Yorumlar (0)
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
