Saadet Kadın Kolları Başkanı Şengün’den çarpıcı sözler!

Siyaset, 09 Ocak 2025 06:19

Saadet Partisi Kocaeli Kadın Kolları 2024 yılı çalışmalarının değerlendirildiği ve 2025 hedeflerinin açıklandığı İl Divan Toplantısını gerçekleştirdi. İl ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve parti teşkilatının yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantıda İl Kadın Kolları Başkanı Reyhan Şengün, ülke gündemine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Saadet Kadın Kolları Başkanı Şengün’den çarpıcı sözler!

“2024 ENFLASYON, FAİZ VE YOKSULLUĞUN YILI”

Şengün, konuşmasının başında 2024'ün Türkiye için enflasyon, faiz ve yoksulluğun hakim olduğu bir yıl olduğunu belirterek, "İktidarın yanlış ekonomi politikalarının ağır faturasını 2024'te de vatandaşlarımız ödedi. Milyonlarca emeklimiz 'emekliler yılı' ilan edilen 2024'ü açlık sınırının neredeyse yarısına tekabül eden bir ücretle geçirmek zorunda kaldı. Asgarî ücretse günden güne artan enflasyonla 2024’ün büyük kısmında açlık sınırının altında kaldı. İktidarın tüm algı oyunlarına, TÜİK'in tüm rakam manipülasyonlarına rağmen ekonomide hiçbir iyileşme olmamıştır. Rant, faiz, yolsuzluk ve ballı ihale eksenli yanlış ekonomi yönetimi bir avuç azınlık dışındaki 85 milyon insanımızı yoksulluğa itmiştir. Mecliste milletvekili arkadaşlarımızın bütün itirazlarına rağmen, iktidarın oylarıyla kabul edilen 2025 bütçesi de önümüzdeki yılın zor geçeceğini işaret etmektedir.” ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN'IN SABIR MESAJLARINA SERT ELEŞTİRİ"

Şengün, konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son dönemde sıklaşan "sabır, metanet ve anlayış" mesajlarını da dikkat çekerek "Türkiye mevcut şartlar içerisinde gerçekten yaşanması çok zor bir yer halini aldı. Türkiye'de artık yaşanmıyor, sabrediliyor" diyen Şengün, "Türkiye gibi bir ülke sabır ve metanet tavsiyesiyle yönetilemez, feraset ve dirayetle yönetilebilir" ifadelerini kullandı.

"HESABI TUİK TUTAR, FATURAYI MİLLET ÖDER"

“Sayın Cumhurbaşkanının niçin milletimizden sabır istediğini biliyoruz. Rakamlar artık bıçağın kemiğe dayandığını gösteriyor.” diyen Şengün, TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamları ile gerçek hayattaki zamlar arasındaki uçuruma dikkat çekti ve şu verileri paylaştı:

"Kira artışı yüzde 58,51, gıda enflasyonu yüzde 43,58, akaryakıt fiyat artışı yüzde 50, elektrik ve doğalgaz zam artışı yüzde 38 olarak gerçekleşti. Buna karşılık maaş zamları çok düşük kaldı. Asgari ücrete yüzde 30, emekliye yüzde 15,75, memura yüzde 11,55 zam yapıldı. TÜİK ile İTO arasında yüzde 70, ENAG arasında yüzde 130 gibi devasa bir fark var. Burada ne adalet ne de kalkınma var!

Biz enflasyonu mutfakta tenceresini kaynatmakta zorlanan annelerden, maaşı eline geçmeden eriyen emekliden, bir ay alın teri akıtıp yine de evine ekmek götürmekte zorlanan asgari ücretliden biliyoruz. Hesabı TÜİK tutar, faturayı yine millet öder." 

“ŞİDDET OLAYLARI UYKULARIMIZI KAÇIRIYOR" 

Özellikle kadına ve çocuklara yönelik şiddet olaylarındaki artışa dikkat çeken Şengün "Narin, Sıla, İkbal başta olmak üzere vahşilik ve gözü dönmüşlüğe kurban verdiğimiz masum canlarımız bizlerin uykularını kaçırdı. Yeni Doğan Çetesi de ülkemizdeki denetimsizliğin nasıl bir vahşiliğe ve yozlaşmaya dönüştüğünü ispatladı. " diyerek iktidarın bu konuda da başarısız olduğunu vurguladı.

"FİLİSTİN'E DESTEK SÖZDE KALDI"

Dış politika değerlendirmesinde Filistin konusuna özel önem veren Şengün, "Gözü dönmüş Siyonistlerin 7 Ekim 2023'te başlattıkları soykırım, bütün yıl devam etti ve acıdır ki hâlâ devam ediyor. Hastaneleri, okulları, mülteci kamplarını ve ibadethaneleri dahi vurmaktan çekinmeyen terörist İsrail; Gazze'de yaktığı ateşi Lübnan'a, Suriye'ye, Yemen'e ve İran'a da taşımaktan çekinmedi. İsrail'in saldırılarına ancak cesaret veren bölge ülkeleri, bu yılı da kınamakla ve sessiz kalmakla geçirdi. Türkiye ise tüm itirazlarımıza rağmen ticarete devam ederek aziz milletimizin değerlerini yok saymaya, zalimin yanında durmaya devam etti. 'Sevkiyatı durdur' diyen gençler ve Vicdan Gemisi esir edilmiş; ticaret yapan limanlar ve Catherine'ler özgür bırakılmıştır" ifadelerini kullandı.

"ESAD REJİMİNİN DEVRİLMESİ TARİHİ BİR KIRILMA"

2024'ün son günlerinde yaşanan önemli gelişmelere de değinen Şengün, "Suriye'de 61 yıldır halkı baskı ve zulümle yöneten Baas rejimi ve Esad ailesi devrilmiş, ülkeyi terk etmek zorunda kalmıştır. Bu hem Suriye hem de bölgemiz için tarihi bir kırılmadır" diyerek asıl meselenin şimdi başladığını vurguladı.

Suriye'nin geleceğine ilişkin önemli uyarılarda bulunan Şengün, "2025'te Suriye halkının haklı talep ve beklentilerinin istismar edilmemesi, siyasi birliğin ve toprak bütünlüğünün korunması hayati önem taşıyor. Türkiye bu konuda daha güçlü şekilde insiyatif almalıdır. İsrail'in Golan tepeleri üzerinden işgali genişletme çabalarına ve etnik-mezhepsel fay hatlarını harekete geçirme girişimlerine karşı uyanık olunmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.



"GURURLANDIRAN BAŞARILAR"

2024'ün gurur verici gelişmelerine de değinen Şengün, "Mete Gazoz'un, Yusuf Dikeç'in ve Milli Futbol Takımımızın başarıları, Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu ve Toprak Razgatlıoğlu'nun şampiyonluğu bizleri gururlandırdı. Ayrıca Milli Muharip Uçağımızın ilk uçuşu, TCG Piri Reis denizaltısı ve HÜRJET'in süpersonik uçuşu gibi savunma sanayiindeki gelişmeler de önemli başarılar arasında yer aldı. Keşke bunların sayısı çok daha fazla olsaydı, bizler de daha fazla gururlansaydık!" dedi.

"KÜRT MESELESİ SEÇİM MALZEMESİ YAPILMAMALI"

Türkiye'nin kritik bir dönemden geçtiğine dikkat çekerek, özellikle Kürt Meselesi konusunda önemli değerlendirmelerde bulunan Şengün, "Bir yandan haritalar değişirken diğer yandan küresel güçlerin bilek güreşine sahne olan bir coğrafyanın tam ortasında bulunmaktayız. Böyle kritik bir dönemde

Kürt Meselesi gibi hassas ve köklü bir sorunun seçim kazanma ya da Anayasa değişikliği ile yeniden seçilme gibi küçük hesapların nesnesi haline getirilmesi, telafisi mümkün olmayan derin ayrışmalara neden olacaktır. Adada konuşanların siyasete katıldığı, salonda konuşanların nezarete atıldığı bir süreç, hiçbir yaraya merhem olmaz. Çözümün olduğu bütün formüllerde Saadet Partisi vardır. Ama mesele sadece seçimle ilgiliyse Saadet Partisi orada yoktur. “diyerek Saadet Partisi'nin altı maddelik bir yol haritası sundu. 

Bu öneriler arasında yaşananların şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması, tüm siyasi partilerin sürece dahil edilmesi, şehit yakınları ve gazilerin hassasiyetlerinin gözetilmesi ve kamu güvenliğinden taviz verilmemesi gibi başlıklar yer aldı.

"YENİ NESİL SİYASET"

Partisinin "Yeni Nesil Siyaset" vizyonuna da değinen Şengün, Her şeye rağmen 2024 bizim için “Yeni Nesil Siyaset’in” işaret fişeğini ateşlediğimiz yıldır. Milletimizin karamsarlığını aydınlığa, üzüntüsünü umuda, yoksulluğunu refaha, korkusunu emniyete çevirecek olan Saadet kadroları; 2024 yılını aziz milletimiz ve coğrafyamız için çalışarak geçirmiştir.

Bizler bu kötü dönemin biteceğine ve 85 milyon insanımızla birlikte “Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya” hayalini inşa edeceğimize yürekten inanıyoruz. Bunun için de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gayret göstermeye devam edeceğiz.

Yeni nesil siyaset hamasetle değil, ferasetle hareket etmek demektir. Ne her söylenene karşı çıkmak ne de her yapılana alkış tutmak demektir. İşler kötüye gittiğinde atarlı olmak değil, söylediği ve yaptığı her şeyde tutarlı olmak demektir" diye konuştu.
Toplantının sonunda 2025 yılı hedeflerini de açıklayan Şengün, "İnşallah önümüzdeki yıllarda Türkiye'yi bu köhnemiş, sadece ve sadece kini, nefreti, kavgayı, husumeti, ayrışmayı, dışlamayı ve ötekileştirmeyi besleyen siyaset dilinden kurtaracağız. Yeni dönemin, yeni yılımızın ve önümüzdeki mübarek 3 aylarımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Siyaset, 09 Ocak 2025 06:19

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti

Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti

Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı

Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı

Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması

Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması

Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır

Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır

Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor

Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor

Gölcük Hükümet Konağı hizmette 

Gölcük Hükümet Konağı hizmette 

Tansu Özcan ya sabır çekti!

Tansu Özcan ya sabır çekti!

İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!

İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!

Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu

Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu

Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı 

Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı 

Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu

Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu

Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı 

Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı 

Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı

Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı

Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı

Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı

Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi

Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi

Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak

Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak

Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!

Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!

Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi

Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi

Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi

Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi

Allah Erdoğan'a vicdan versin'

Allah Erdoğan'a vicdan versin'

Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!

Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!

Kartepe Belediyesi ne işe yarar?

Kartepe Belediyesi ne işe yarar?

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?

Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı

Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı

Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı

Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı

Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı

Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı

Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı

Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı

Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!

Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!

Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz

Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz

Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu

Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu

Kocaeli’de Ramazan denetimi

Kocaeli’de Ramazan denetimi

Sigaraya büyük zam yolda

Sigaraya büyük zam yolda

Otogaza da zam geliyor

Otogaza da zam geliyor

Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı

Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı

Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı

Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı

Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler

Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler

Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim

Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim

İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor

İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor

KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı

KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı

İSU’nun 2026 yılı hedefleri masaya yatırıldı

İSU’nun 2026 yılı hedefleri masaya yatırıldı