Erdoğan'la konuştum ve Kürtlere saldırmamasını rica ettim
Siyaset, 08 Ocak 2025 20:59ABD Başkanı seçilen Donald Trump, Suriye'deki Kürt güçlerine yönelik Türkiye’nin olası bir operasyonunu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede engellediğini söyledi. Trump, “Erdoğan benim arkadaşım, Kürtlere saldırmamasını istedim ve kabul etti. Türkler ve Kürtler birbirlerinden nefret ediyor. Bu barış uzun süremez” dedi.
20 Ocak’ta başkanlık görevini devralmaya hazırlanan Trump, "Erdoğan'la konuştum ve Kürtlere saldırmamasını rica ettim. Kürtlerin ve Türkiye’nin doğal düşman olduğunu ve birbirlerinden nefret ediyorlar. Beni sevdiği için kabul ettik ancak ne kadar sürer bilemiyorum. Bu barış uzun süremez" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan övgüyle söz eden Trump, ikili ilişkilerinin güçlü olduğunu vurguladı. “Cumhurbaşkanı Erdoğan benim arkadaşım. Sevdiğim, saygı duyduğum bir kişi. Sanırım o da bana saygı duyuyor” diyen Trump, Erdoğan’dan Suriye’de Kürtlerin peşinden gitmemesini istediğini ve bu talebinin karşılık bulduğunu söyledi.
Trump, “Erdoğan (Kürtlerin) üstüne gitmedi. Geçmişte de yapmadı. Başlamıştı ve ben de lütfen bunu yapma dedim. O da yapmadı” diye ekledi.
'TÜRKİYE, 2 BİN YILDIR SURİYE'NİN PEŞİNDE'
ABD’nin Suriye’deki askeri varlığı konusunda sessiz kalmayı tercih eden Trump, “Bu konuda yorum yapamayacağım çünkü bu askeri stratejinin bir parçası. Ancak bu durum Türkiye'yi ilgilendiriyor" dedi.
Trump, Türkiye’nin Suriye’ye uzun süredir farklı şekillerde müdahil olduğunu söyledi ve “Türkiye 2 bin yıldır farklı isimler ve farklı şekillerde o ülkenin peşinde” ifadesini kullandı.
Trump, Suriye’deki mevcut durumu değerlendirirken, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde aktif olduğunu ima etti. “Suriye'de olanlara bakarsanız, Rusya zayıflamıştı, İran zayıflamıştı. O (Erdoğan) çok akıllı bir kişi. Adamlarını farklı şekillerde ve farklı isimlerle oraya gönderdi. (Suriye'nin) İçine girdiler ve ele geçirdiler. Olan bu” ifadelerini kullandı.
Trump, daha önce Aralık ayında düzenlediği basın toplantısında, Suriye lideri Beşar Esad’ın devrilmesini, Türkiye’nin Suriye’deki muhalif gruplarla iş birliği içinde gerçekleştirdiği “dostça olmayan bir yönetim değişimi” olarak nitelendirmişti.
Siyaset, 08 Ocak 2025 20:59
Yorumlar (0)
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
