Büyükakın’ın sözleri İstanbul’da gündem oldu
Gündem, 06 Ocak 2025 05:13Marmara Denizi’nin korunabilmesi için önemli açıklamalarda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın’ın sözleri İstanbul’da gündem oldu.
“LÜTFEN HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın’ın Marmara Denizi’nin korunabilmesi adına yaptığı açıklama İstanbul’da da ses getirdi. Bilindiği gibi Başkan Büyükakın, geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni uyararak şöyle demişti: “Marmara ölüyor. Tedbir alınmaz, gereken yapılmazsa yine çok büyük bir çevre felaketi ile karşı karşıya kalacağız. Marmara Denizi’ne her gün 4.5 milyon metreküp kanalizasyon deşarj oluyor. 4.5 milyon metreküpün yüzde 53’ü sadece ön arıtma ile deşarj ediliyor. Erdek Körfezi’nde müsilaj görüldü. 7 haftada İzmit’e geldi. Tedbirler alınmazsa, gerekenler yapılmazsa bütün Marmara’yı tekrar müsilaj problemi bekliyor. Marmara Denizi’nin tamamının korunabilmesi için Marmara Denizi’ne sınırı olan bütün belediyelerin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekiyor. İstanbul’da acilen 4 tane arıtma tesisi yapılması lazım.
.gif)
Beş yıl geçti 1 tane arıtma tesisi yapılmadı. (İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu) Yok bana yer vermediler, yok para vermediler, onu yapmadılar, bunu yapmadılar diyerek zaman kaybettiler. Böyle bir dünya yok. Bakın bu bir politik tartışma meselesi değil. Bu bir Milli mesele. Kocaeli’deki bütün arıtma tesisleri çalışıyor. Kanalizasyon suyu bir damla denize gitmiyor. Apaçık, alnım ak bir şekilde söylüyorum. Körfez kirlenmesin diye, 23 tane arıtma tesisi çalıştırıyoruz. 23 arıtma tesisinin sadece yıllık elektrik maliyeti 700 milyon lira. Bu 700 milyon lira ile biz de popülizm yapabilirdik. Lütfen herkes aklını başına alsın. Biz temizliyoruz, İstanbul kirletmeye devam ediyor. Bizim yaptığımız çalışmaların anlamı kalmıyor. Biz burada temizlemeye devam edelim ama, siz de orada kirletmeyi durdurun.”
EKREM İMAMOĞLU’NU UYARDI
Büyükakın’ın bu açıklamasını AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili AV.Murat Türkyılmaz da gündemine aldı. Sosyal medya hesabından Büyükakın’ın açıklamalarını paylaşan Türkyılmaz, “Tahir Büyükakın başkanımızın uyarılarını dikkate alın ve o temelini atmamak için tören yaptığınız arıtma tesislerini yeniden gözden geçiriniz” diye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na seslendi.
Gündem, 06 Ocak 2025 05:13
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
