Büyükakın’ın sözleri İstanbul’da gündem oldu
Gündem, 06 Ocak 2025 16:07Marmara Denizi’nin korunabilmesi için önemli açıklamalarda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın’ın sözleri İstanbul’da gündem oldu.
“LÜTFEN HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın’ın Marmara Denizi’nin korunabilmesi adına yaptığı açıklama İstanbul’da da ses getirdi. Bilindiği gibi Başkan Büyükakın, geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni uyararak şöyle demişti: “Marmara ölüyor. Tedbir alınmaz, gereken yapılmazsa yine çok büyük bir çevre felaketi ile karşı karşıya kalacağız. Marmara Denizi’ne her gün 4.5 milyon metreküp kanalizasyon deşarj oluyor. 4.5 milyon metreküpün yüzde 53’ü sadece ön arıtma ile deşarj ediliyor. Erdek Körfezi’nde müsilaj görüldü. 7 haftada İzmit’e geldi. Tedbirler alınmazsa, gerekenler yapılmazsa bütün Marmara’yı tekrar müsilaj problemi bekliyor. Marmara Denizi’nin tamamının korunabilmesi için Marmara Denizi’ne sınırı olan bütün belediyelerin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekiyor. İstanbul’da acilen 4 tane arıtma tesisi yapılması lazım.
.gif)
Beş yıl geçti 1 tane arıtma tesisi yapılmadı. (İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu) Yok bana yer vermediler, yok para vermediler, onu yapmadılar, bunu yapmadılar diyerek zaman kaybettiler. Böyle bir dünya yok. Bakın bu bir politik tartışma meselesi değil. Bu bir Milli mesele. Kocaeli’deki bütün arıtma tesisleri çalışıyor. Kanalizasyon suyu bir damla denize gitmiyor. Apaçık, alnım ak bir şekilde söylüyorum. Körfez kirlenmesin diye, 23 tane arıtma tesisi çalıştırıyoruz. 23 arıtma tesisinin sadece yıllık elektrik maliyeti 700 milyon lira. Bu 700 milyon lira ile biz de popülizm yapabilirdik. Lütfen herkes aklını başına alsın. Biz temizliyoruz, İstanbul kirletmeye devam ediyor. Bizim yaptığımız çalışmaların anlamı kalmıyor. Biz burada temizlemeye devam edelim ama, siz de orada kirletmeyi durdurun.”
EKREM İMAMOĞLU’NU UYARDI
Büyükakın’ın bu açıklamasını AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili AV.Murat Türkyılmaz da gündemine aldı. Sosyal medya hesabından Büyükakın’ın açıklamalarını paylaşan Türkyılmaz, “Tahir Büyükakın başkanımızın uyarılarını dikkate alın ve o temelini atmamak için tören yaptığınız arıtma tesislerini yeniden gözden geçiriniz” diye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na seslendi.
Gündem, 06 Ocak 2025 16:07
Yorumlar (0)
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
