Mehmetçik katillerine af yok! Mitingler başlıyor

Siyaset, 05 Ocak 2025 17:47

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Bolu’da basın açıklaması yaptı. Mehmetçik katillerine af yok sloganıyla mitinglere başlayacakları bilgisini verdi.

Mehmetçik katillerine af yok! Mitingler başlıyor

Zafer Partisi Prof. Dr. Ümit Özdağ şöyle konuştu:  Türkiye'nin hızla değişen gündeminde bazı kesimler için şaşırtıcı olmakla birlikte Zafer Partisi olarak bizim uzun süreden beri incelediğimiz, izlediğimiz ve gerçekleştiği zaman şaşırmadığımız hadiseler yaşanıyor. Bunlardan birincisi hiç şüphesiz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin terörle ikinci müzakere sürecini başlatan açıklamayı yapmış olmasıdır.

Sayın Bahçeli'nin bu konuşmayı yapmasından çok önce geçen sene Türkiye Büyük Millet Meclisi MHP kulislerinde bu konuşmanın altyapısının nasıl milletvekilleri arasında hazırlandığını bildiğimiz için ve Bahçeli'nin ‘Önümüzdeki dönemde çok şey değişecek inşallah Türkiye değişmez’ diyerek bu yaşananlarla ilgili korkusunu da beyan ettiği için Meclis’te yapmış olduğu şaşırtıcı açıklama ve İstiklal Harbini vermiş, bir terör örgütü tarafından bombalanmış Gazi Meclis’e bir Mehmetçik katilini, bir teröristi konuşmaya davet etmesi bizi şaşırtmadı. Şimdi sürecin devam ettiğini görüyoruz. Türk kamuoyuna şu mesaj verilmek isteniyor; Abdullah Öcalan çıkacak ve affedilecek, affı karşılığında PKK'ya silahları gömülecek ve PKK'da terör eylemlerinin sona erdirecek ve gömecek.

Değerli arkadaşlar, bu büyük bir yalan. Dünya tarihi boyunca hiçbir terör örgütü bu şekilde silahlarını gömüp terörü sona erdirmemiştir. Hele PKK terör örgütü gibi sadece Türkiye'de değil Ortadoğu'da Avrupa'nın bütün şehirlerinde, Uzakdoğu'da, Rusya'da, değişik Afrika kentlerinde ve Kuzey Amerika'da örgütlenmiş, sadece Avrupa kaynaklarından dikkat edin, ayda 30 milyon avro Kandil’e aktaran ve terörün dışında yaygın bir narkotik ağının ve casusluk ağının parçası olan uluslararası istihbarat ve terör otoyolunun ana ekseni olan bir terör örgütü bu şekilde teröre son vermez.

Bu mümkün değil. Onun için Türk milletinden gizlenen bir pazarlık yapılıyor. Bu pazarlık sadece Abdullah Öcalan’ın serbest kalmasıyla ilgili değil, hapishanelerdeki PKK'lıların da serbest kalması, şu anda örgütün terör kadrosundaki unsurları için af gelmesi, tabii böyle bir şeyin olması durumunda bu sadece PKK'yı değil, FETÖ'yü de kapsar. Ankara'da FETÖ'cülerin, 4500 sanıyorum şu anda FETÖ'cü yatıyor cezaevinde Ankara'da, aralarında mesela büyük bir heyecan dalgası başlamış, ‘biz de çıkıyoruz’ diye.

IŞİD'i de tutamazsınız. Bu bir tecavüzcünün, katilin, uyuşturucu tüccarının, teröristin hepsini kapsayacak bir genel hafta dönemi. Bunun ötesinde biliyoruz ki PKK ve Abdullah Öcalan anayasada değişiklik yapılmasını istiyorlar. İlk üç maddeyi gündeme getirmişler.

Kürtçenin resmi dil olması, eğitim dili olması, özellik bunların hepsinin masada tartışma konusu olduğunu biliyoruz. Dolmabahçe mutabakatıyla almış olduklarından daha azıyla yetineceklerini Cumhur İttifakı hiç kimseye anlatmıyor. Doğru değil. Suriye'de ‘Şam fatihi şöyle galibiz, böyle galibiz’ diye bir başarı hikayesi anlatmaya çalıştılar. Ama Suriye'de projenin gerçek sahibi İsrail ve gerçek kazananı da İsrail oldu. Yine hatırlayacaksınız bütün televizyonlarda ‘Amerikan ordusu gidiyor.

PYD'ye silah bırakacak ya yok olacak’ dediler. PYD başkanını Amerikalılar, HTS Başkanı Golani ile görüşmeye bizzat götürdüler. Şam yakınlarındaki bir üste helikopterle görüşmede bulundular. Anlaşma sağlanamadı ve geri getirdiler. Hangi konuda anlaşması alınamadı?

Bir, biz dağılmayız. Değişik sayılar veriliyor biliyorsunuz. PYD'nin 100 bin, 120 bin vs. tabii gerçek eğitimden geçmiş 77 bin tane elemanı var. Diğerleri yan unsurlar. ‘Bunları lağvetmeyiz. Suriye ordusunun parçası olursak bir kol ordu olarak bütün bir PYD yapısı birliğimizi komuta sistemimizi bozmadan olur. Bizim bölgemiz özerk olur. Şam petrolün yüzde 20'si sizin yüzde 80'i bizim’ dedi. Ona da ‘Hayır’ dediler, ‘yüzde 50'si bizim, yüzde 50'si sizin’ dediler. Anlaşma sağlanamadı. Gittiği söylenen Amerikan ordusunun Kobani'ye Aynel Araba şimdi üst kurduğuna dair görüntüler geliyor. Pentagon ne kadar yalanlarsa yalanlasın.

Birden IŞİD dediğimiz istihbarat yapılanması Amerika Birleşik Devletleri'nde terör eylemleri yapmaya başladı. Bir fırsat kaçmıştır, nedir biliyor musunuz o fırsat? HTŞ Şam'a girerken eğer TSK'da Suriye'nin kuzeyine girip bu işi halletseydi bir sonuç alınabilirdi. Ama Ankara'dan yapılan ‘Gelirsem oraya seni çok fena döverim. Bırak bakayım silahlarını’ şeklindeki tehditlerin hiçbir geçerliliğinin olmadığını bir kez daha gördük.

Suriye ve terörle müzakerelerde durum buyken ekonomide de en ağır krizden geçtiğimiz dönemlerden birisini halkımız yaşıyor. Ben Ankara'da her gün bir başka pazar yerine gidiyorum ve dolaşıyorum. Dar gelirli dediğimiz asgari ücretli, emekli, dul, yetim ve memur açlıkla mücadele ediyor. Hiç kimse filesini doldurarak, torbasını doldurarak pazardan çıkamıyor. Pazara girip 50 lirayla alışveriş etmeye çalışan insanları gördük. Saatlerce pazarda elindeki 50 lirayı veya 120 lirayı neye harcayacağına karar veremeyip ayrılan insanları elinde küçük bir torbayla görüyoruz ve iktidarın yapmış olduğu zam, zam değil adeta bir sadaka niteliği taşıyor.

İktidar olanca hızıyla devlet kaynaklarını israf ederek harcarken yine gereksiz kamu harcamaları, binalar, lüks araçlar böyle bir ekonomik krizin içinde utanmazca para harcanarak tedarik edilirken sıra vatandaşa geldiğinde Mehmet Şimşek ‘Enflasyonu arttırır’ diyerek vatandaşın gırtlağından kestiği gibi esnafı da taciz edecek, zaten siftah yapamayan insanı daha da zora sokacak vergilerle tepesine biniyor.

Eğer Mehmet Şimşek'in yüreği varsa, ben gerçekten adamım diyorsa, bu halka karşı zerre saygım var diyorsa, çok bir şey istemiyoruz Zafer Partisi olarak; kendi Bakanlığının Saray’a yollamış olduğu yasa teklifinden çıkartılan maddeleri tekrar o yasaya koymazsanız istifa ediyorum desin, biz de görelim. Bakın bizim önerdiğimiz maddeleri değil. Bugünkü Maliye Bakanlığı bürokrasisinin hazırladığı ama Saray’ın çıkarttığı maddeleri. Zenginleri, rantiyeyi korumak için Erdoğan'ın çıkarttığı maddeleri koymazsanız ben bakanlık yapmıyorum desin bizde görelim.

 

Maliye Bakanlığı fakir halkın asgari ücretlinin dar gelirlinin elindeki iki kuruşa saldırmakla olmaz. Mehmet Şimşek, Maliye Bakanlığı yapacaksa kur korumalı mevduat sahiplerine aktarmış oldukları paradan alsınlar vergiyi. Beşli çetenin vergi aflarından alsınlar.

Ama bunu yapmayıp asgari ücretiyle bebeğine süt ve mama alan veya bez alan, anneden vergi alarak yapılan Maliye Bakanlığı, Maliye Bakanlığı değil zulüm bakanlığıdır. Bu programın Türkiye'yi ekonomik krizden çıkaracağına dair de ortada hiçbir veri yok. Bolca yeni borçlar ekleyerek adeta tefeci faizi ödeyerek sıcak parayla günü kurtarmaya, jeopolitik tavizler vererek iktidarlarını sürdürmeye çalışıyorlar.

Kuruluşumuzun üzerinden 29 ay geçti, kongremizi yaptık. Yeni Genel İdare Kurulumuzu ve Deni Divanımızı oluşturduk. Bu Genel İdare Kurulu ve Divanımızla yeni bir çalışma dönemini başlattık.

17-19 Ocak'ta Antalya'da il başkanlarımızla 2025 içerisinde muhtemelen Haziran ama yetiştiremezlerse sonbaharda yapılacak seçimlere hazırlık için ilk kamp çalışmamızı gerçekleştireceğiz.

Zafer Partisi, ekonomi yönetiminin Türk halkına çektirmiş olduğu acıları gündemde tutmak için nasıl sahaya çıkıyorsa, Mehmetçik katillerinin affa uğramaması, teröristlerin serbest kalmaması, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin terör örgütünün önünde diz çökmemesi, teröristlerin şartlarının kabul edilmemesi için de artık meydanlara çıkma zamanının geldiğini düşünüyoruz.
İlk mitingimizi 9 Ocak Perşembe günü Karaman'da gerçekleştireceğiz ve sonra Anadolu'nun değişik yerlerinde ‘Mehmetçik katillerine af yok’ mitinglerini kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Sadece illerde değil, ilçelerde de miting yapacağız.

‘Parlamentoda değiliz ama Türkiye'yi parlamentoya çeviririz’ demiştik. Şimdi sıra madem Anayasamıza el uzatılıyor, madem Türk milletinin elinden devleti alınmaya çalışılıyor, madem altmış altıncı maddeyle oynanıyor, ilk üç madde gündeme getiriliyor ve madem terörist başı elinde binlerce askerimizin, polisimizin, öğretmenimizin, posta memurumuzun 12 tane posta memuru şehit oldu mesela, vatandaşımızın, kundaktaki bebeklerin kanı varken kravat takıp Ankara sokaklarında bu serseriyi dolaştırmamamız gerekiyor. Biz de bunun mücadelesini vereceğiz.
 

Siyaset, 05 Ocak 2025 17:47

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Sepetçi TOKİ konutları arasındaki ulaşım sorununa çözüm!

Sepetçi TOKİ konutları arasındaki ulaşım sorununa çözüm!

AKP'nin 25'inci yıl kutlamasında bu mu olacak?

AKP'nin 25'inci yıl kutlamasında bu mu olacak?

Erdoğan, Yavaş'ın gerisinde kalıyor

Erdoğan, Yavaş'ın gerisinde kalıyor

Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı

Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı

Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi

Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi

Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu

Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu

İşte en az yakan araçlar listesi!

İşte en az yakan araçlar listesi!

Teğmenlerin komutanı emekli edildi

Teğmenlerin komutanı emekli edildi

Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde

Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde

5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi

5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi

Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti

Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti

İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam

İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam

Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak

Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak

Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar

Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar

Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?

Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?

MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!

MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!

Kocaelispor'a büyük moral 

Kocaelispor'a büyük moral 

Yıllarca yalan söylediler!

Yıllarca yalan söylediler!

Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!

Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!

Değirmendere festival alanına dönüştü

Değirmendere festival alanına dönüştü

KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı

KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı

Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!

Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!

İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir! 

İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir! 

Tavşancıl'a yeni sosyal tesis 

Tavşancıl'a yeni sosyal tesis 

Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha

Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha

Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi

Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi

Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!

Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!

Bu bir yargısız infazdır!

Bu bir yargısız infazdır!

Benzine yeni bir zam daha geliyor

Benzine yeni bir zam daha geliyor

Asıl fatura halka kesiliyor

Asıl fatura halka kesiliyor

Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek

Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek

Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı

Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı

Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!

Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!

Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!

Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!

İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama

İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama

Fındık alım fiyatları açıklandı

Fındık alım fiyatları açıklandı

İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme

İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme

Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu

Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu

Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti

Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti

Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!

Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!